Dodavanje, uređivanje i prikazivanje komentara na blogu

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Blogovi su obično dizajnirani tako da osobe mogu da komentarišu objavljene poruke na blogu. Komentari pomažu da blogovi interaktivne i dinamičke. Sledeći koraci vam pokazuju kako se dodavanje, uređivanje i prikazivanje komentara na blogu SharePoint.

Zavisno od toga kako je blog podešen, možete mu dodavati komentare, uređivati svoje komentare i prikazivati komentare drugih osoba.

Pregled

Na najvišem nivou bloga, objave na blogu se navode u obrnutom hronološkom redosledu, a ispod svake objave se prikazuje veza Komentari, kao i broj komentara.

Veza „Komentari” za objavljene poruke na blogu

Kada kliknete na vezu Komentari za poruku, možete videti sve komentare koji su već dodati na tu poruku i možete dodati novi komentar. Ime osobe koja je dodala komentar, kao vreme i datum komentara, prikazani su ispod svakog komentara. Možete prikazati komentare za svaku poruku, prikazati sve komentare za sve poruke na blogu ili prikazati samo komentare koje ste vi dodali.

Ako čitate određenu poruku, možete videti njene komentare i polje u koje možete dodati još komentara.

Zavisno od toga kako je blog podešen, komentare možete uređivati posle dodavanja.

Da biste dodavali ili uređivali komentare, morate imati dozvole za doprinošenje listi Komentari. Da biste videli komentare, morate imati dozvole za čitanje stavki u listi.

 1. Na najvišem nivou bloga, pomerite se na poruku objavljenu na blogu koju želite da komentarišete, a zatim kliknite na vezu Komentari koja se pojavljuje ispod poruke.

  Ako već pregledate poruku objavljenu na blogu koju želite da komentarišete, ne morate da tražite niti da kliknete na vezu Komentari.

 2. U odeljku Komentari , otkucajte naslov komentara u polje naslov .

 3. Upišite svoj komentar u polje Telo.

 4. Kliknite na Prosledi komentar.

Pošto ste dali komentar, možete ga uređivati ako je potrebno da unesete izmene.

 1. Na najvišem nivou bloga, pomerite se na poruku objavljenu na blogu koja sadrži komentar koji želite da promenite, a zatim kliknite na vezu Komentari.

  Ako već pregledate poruku koja sadrži komentar koji želite da promenite, ne morate da tražite vezu Komentari.

 2. Pronađite komentar koji želite da uređujete.

 3. U gornjem desnom delu komentara kliknite na dugme Uredi.

 4. Unesite izmene komentara koje ste želeli.

Savet: Komentare možete takođe direktno uređivati na listi Komentari na blogu.

 • Na najvišem nivou bloga, pomerite se na poruku objavljenu na blogu koja sadrži komentare koje želite da prikažete, a zatim kliknite na vezu Komentari.

 • Na najvišem nivou bloga, u odeljku Administratorske veze, kliknite na stavku Upravljaj komentarima.

  Ako odeljak Administratorske veze nije prikazan, možda pregledate određenu poruku objavljenu na blogu umesto najvišeg nivoa bloga. Da biste došli do najvišeg nivoa bloga, izaberite ime bloga u sadržaju sa putanjom na vrhu objavljene poruke na blogu.

Savet: Podrazumevano se prikazuju svi komentari za blog. Da biste videli samo svoje komentare, kliknite na meni Prikaz, a zatim izaberite stavku Moji komentari.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×