Dodavanje upita u Excel radni list (Power Query)

Dodavanje upita u Excel radni list (Power Query)

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Napomena : Power Query je poznat kao Preuzimanje i transformacija u programu Excel 2016. Informacije koje su pružene ovde odnose se na oba. Da biste saznali više, pročitajte članak Preuzimanje i transformacija u programu Excel 2016.

Napomena : Za veoma kratak video o tome kako da prikažete uređivač upita pogledajte kraj ovog članka.

U programskom dodatku Power Query, imate nekoliko opcija za učitavanje upita u radnoj svesci. U dijalogu Opcije omogućava vam da podesite podrazumevane postavke učitavanja upita.

Treba da

Učitavanje upita u radnoj svesci

Precizno da podesite opcije za učitavanje

Učitavanje upita u Excel Model podataka

Postavljanje podrazumevane postavke učitavanja upita

Učitavanje upita u radnoj svesci

Imate nekoliko opcija za učitavanje upita u radnoj svesci:

 1. Iz rezultata pretrage

  Rezultati pretrage
 2. U oknu Navigator

  Navigator
 3. Iz Uređivača upita

  Uređivač upita
 4. U oknu Upiti radne sveske i kontekstualna kartica trake upit

  Upiti radne sveske

Napomena : Kada izaberete stavku Učitaj u u oknu Upiti radne sveske , možete samo Učitaj u radni list ili Učitaj u Model podataka. Druge opcije za učitavanje da vam omogućavaju da biste precizno podesili kako da učitate upit. Da biste saznali kompletan skup opcije učitavanja, pogledajte Kako da biste precizno podesili opcije za učitavanje.

Precizno da podesite opcije za učitavanje

Uz Power Query učitavanja opcija za, možete

 • Izaberite kako želite da prikažete podatke.

 • Izaberite gde je učitavanja podataka.

 • Dodavanje podataka u model podataka.

Učitavanje upita u Excel model podataka

Napomena : Koraci u ovom odeljku zahtevaju Excel 2013.

Excel model podataka je relacioni izvor podataka koji se sastoji od više tabela u okviru Excel radne sveske. U okviru programa Excel model podataka koristi se transparentno, obezbeđujući tabelarne podatke korišćene u izvedenim tabelama, izvedenim grafikonima i Power View izveštajima.

Pomoću programskog dodatka Power Query podataka i beleške na Model podataka objekti su sačuvani kad izmena postavku Učitaj u radni list u upitu. Power Query ne može ponovo rezultate upita u radni list i Model podataka prilikom izmene ni sa jednim od dva učitavanja postavke.

Da biste učitali upit u Excel model podataka

 1. U dijalogu Učitavanja da proverite Dodavanje podataka u model podataka. Da biste saznali kako da biste prikazali dijalog Učitaj na , pogledajte članak Učitavanje upita u radnu svesku.

Podesite podrazumevane postavke učitavanja upita

Da biste podesili podrazumevane postavke učitavanja upita

 1. Na kartici trake Power Query kliknite na Opcije.

 2. U dijalogu Opcije odaberite Podrazumevane postavke učitavanja upita.

Opcije

Napomena : Uređivač upita se pojavljuje samo kada učitavate, uređujete ili kreirate novi upit pomoću programskog dodatka Power Query. Sledeći video prikazuje prozor uređivača upita koji se pojavljuje nakon uređivanja upita iz Excel radne sveske. Da biste prikazali uređivač upita bez učitavanja ili uređivanja postojećeg upita radne sveske, iz odeljka Preuzimanje spoljnih podataka na kartici Power Query na traci izaberite stavke Iz drugih izvora > Prazan upit. Sledeći video prikazuje jedan način za prikazivanje uređivača upita.

Kako prikazati uređivač upita u programu Excel

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×