Dodavanje, uklanjanje ili promena vremenske zone

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

U bilo kom trenutku možete da promenite vremensku zonu u programu Outlook tako da odgovara vašoj trenutnoj geografskoj lokaciji. Promena vremenske zone u programu Outlook je isto što i njena promena na kontrolnoj tabli operativnog sistema Windows, a promena se odražava na prikaze vremena u sve druge Microsoft programe operativnog sistema Windows.

Promena vremenske zone

Kada promenite postavke vremenske zone u programu Outlook, svi prikazi kalendara se ažuriraju tako da se prikazuju novu vremensku zonu, a sve stavke kalendara odražava novu vremensku zonu.

 1. Izaberite karticu Datoteka.

 2. Kliknite na dugme Opcije.

 3. Na kartici " Kalendar ", u okviru vremenske zone, otkucajte ime za trenutne vremenske zone u okviru oznaka .

 4. Na listi Vremenska zona izaberite vremensku zonu koju želite da koristite.

  Napomene: 

  • Kad podesite postavke računanja vremena u programu Outlook i vremenska zona, takođe su podešene sat postavke operativnog sistema Windows.

  • Kada je Outlook postavljen na vremensku zonu koja posmatra računanja vremena, sat prilagođava za računanja vremena podrazumevano. Možete da isključite prilagođavanje. Međutim, to ne preporučuje.

  • Neke vremenske zone nemaju računanja vremena. Kada je Outlook postavljen na vremensku zonu koja ne posmatrate računanja vremena, npr u Sjedinjenim Američkim Državama računanja vremena korekcije ne može biti uključen.

U najnovije verzije programa Outlook za Office 365, tri odvojene vremenske zone mogu biti prikazane u kalendaru.

U druge verzije programa Outlook, uključujući Outlook 2019 količinske licence, Outlook 2016, Outlook 2013 i Outlook 2010 može da prikaže dve vremenske zone.

Na primer, vremenske zone mogu biti vašu lokalnu vremensku zonu, vremenske zone na drugu lokaciju preduzeća i vremensku zonu grada koji često putuju. Drugom i trećem vremenskih zona se koristi samo za prikazivanje drugom i trećem vremenske trake u prikazu kalendara i ne utiču na način na koji se kalendarske stavke skladište ili prikazuju.

 1. Izaberite karticu Datoteka.

 2. Kliknite na dugme Opcije.

 3. Na kartici " Kalendar ", u okviru vremenske zonepotvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži drugu vremensku zonu i, ako je potrebno, u polju za potvrdu Prikaži treću vremenske zone

 4. U okviru oznaku za svaku vremensku zonu, otkucajte ime za dodatne vremenske zone.

 5. Na listi Vremenska zona izaberite vremensku zonu koju želite da dodate.

 6. Ako želite sat na računaru da biste automatski prilagođava promenama računanja vremena (DST), potvrdite izbor u polju za potvrdu Prilagodi za računanja vremena . Ova opcija je dostupna samo u vremenska zona koja koristi računanja vremena (DST).

Kada imate dve ili tri vremenskih zona prikazanih u kalendaru, možete da zamenite njihova mesta.

 1. U kalendaru, kliknite desnim tasterom miša na traci vreme, a zatim kliknite na dugme Promeni vremensku zonu.

 2. U okviru vremenske zone, izaberite stavku Zameni vremenske zone.

 1. Izaberite karticu Datoteka.

 2. Kliknite na dugme Opcije.

 3. Na kartici " Kalendar ", u okviru vremenske zone, opozovite izbor u Prikazivanje druge vremenske zone potvrdite izbor u polju i/ili u polju za potvrdu Prikaži treću vremenske zone .

Više informacija o vremenske zone u programu Outlook

Vreme početka i završetka za stavke u Outlook kalendaru se čuvaju u koordinisano univerzalno vreme (UTC) formatu, standard međunarodni vremenski slično kao u vremenu.

Kada šaljete poziv za sastanak učesniku u drugoj vremenskoj zoni, stavka sastanka je prikazan na odgovarajućim lokalnim vremenom na kalendaru svake osobe, ali sačuvane u UTC.

Na primer, organizator sastanka u sad Pacifik vremensku zonu šalje poziv za sastanak za 2 uveče pacifičkom vremenu učesniku u Sjedinjenim Državama planine vremenske zone. Učesnik vidi na sastanak kao počevši od 3 uveče planine vremena. U oba slučaja, sastanak će biti sačuvana kao početni istovremeno UTC od 10 h.

Ako su prikazane dve vremenske zone, organizator sastanka vremenska zona se koristi kao referentna. Ako organizujete sastanak i prikazujete zauzetosti za pozvane osobe iz drugih vremenskih zona, njihove zauzetosti su podešene tako da se pojavljuju ispravno u vremenske zone. Druga vremenska zona vidljiv je samo kada prikazujete kalendar u dnevnom ili sedmičnom prikazu.

Promena vremenske zone

Kada promenite trenutnu vremensku zonu, svi prikazi kalendara se ažuriraju tako da se prikazuju novu vremensku zonu, a sve kalendarske stavke se premeštaju tako da odražavaju novu vremensku zonu. Na primer, kada premeštate iz pacifičke vremenske zone u planine vremensku zonu u Sjedinjenim Američkim Državama, sve zakazane obaveze su prikazane sat kasnije.

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije.

 2. Kliknite na dugme Opcije kalendara.

 3. Izaberite vremensku zonu.

 4. U okviru trenutnog Windows vremensku zonu, otkucajte ime za trenutne vremenske zone u okviru oznaka .

 5. Na listi Vremenska zona izaberite vremensku zonu koju želite da koristite.

 6. Ako želite sat na računaru da biste automatski prilagođava promenama računanja vremena (DST), potvrdite izbor u polju za potvrdu Prilagodi za računanja vremena .

  Ova opcija je dostupna samo u vremenska zona koja koristi računanja vremena (DST).

  Napomene: 

  • Celodnevni događaji takođe se premeštaju usklađeni sa promenom vremenske zone. Događaji se pojavljuju se duže od 24 časa. Na primer, 4 praznik vek iz 12.00 ujutru 4 do 1:00.5 jul kad vremenska zona se menja od Pacifik vremena planine vremena.

  • Kad podesite vremensku zonu i postavke računanja vremena u programu Outlook, iste postavke operativnog sistema Microsoft Windows su podešene identično.

  • Neke vremenske zone nemaju DST. Kada je Outlook postavljen na vremensku zonu koja nema DST, npr u Sjedinjenim Američkim Državama, u polju za potvrdu Prilagodi za računanja vremena je ne samo opozvan ali takođe onemogućeni.

  • Kada je Outlook postavljen na vremensku zonu koja ima DST, polje za potvrdu Prilagodi za računanja vremena je automatski izabran. Iako to nije preporučljivo, možete opozovite izbor u polju za potvrdu.

Outlook može da prikaže dve odvojene vremenske zone u kalendaru. Na primer, dve vremenske zone može biti vašu lokalnu vremensku zonu i vremensku zonu grada koji često putuju. Kada ste u drugi grad, možda ćete želeti da pregledate stavke kalendara u odnosu na vremensku zonu za taj grad. Da biste prikazali druge vremenske zone u Outlook kalendaru, potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži dodatne vremenske zone u dijalogu vremenske Zone . Druga vremenska zona se koristi samo za prikazivanje druge vremenske trake u prikazu kalendara, a ne utiče na način na koji se kalendarske stavke skladište ili prikazuju.

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije.

 2. Kliknite na dugme Opcije kalendara.

 3. Izaberite vremensku zonu.

 4. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži dodatnu vremensku zonu .

 5. U polju oznake , otkucajte ime za dodatne vremenske zone.

 6. Na listi Vremenska zona izaberite vremensku zonu koju želite da dodate.

 7. Ako želite sat na računaru da biste automatski prilagođava promenama računanja vremena, potvrdite izbor u polju za potvrdu Prilagodi za računanja vremena .

  Ova opcija je dostupna samo u vremenska zona koja koristi računanja vremena (DST).

Savet: Možete brzo se prebaciti iz trenutne vremenske zone u drugu vremensku zonu tako što ćete kliknuti na dugme Zameni vremenske zone. Ova promena utiče na sve prikaze vremena u programima Outlook i sve druge Microsoft programe operativnog sistema Windows.

Kada imate dve vremenskih zona prikazanih u kalendaru, možete da zamenite njihova mesta svojim potrebama.

 1. U kalendaru, kliknite desnim tasterom miša na prazan prostor na vrhu vremenske trake, a zatim kliknite na dugme Promeni vremensku zonu.

 2. Ako već niste dodali drugu vremensku zonu, potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži dodatnu vremensku zonu , izaberite vremensku zonu koju želite da prikažete na listi vremenske zone i otkucajte ime za druge vremenske zone u okviru oznaka .

 3. Izaberite stavku Zameni vremenske zone.

Napomena: Ova promena utiče na sve prikaze vremena u programima Outlook i sve druge Microsoft programe operativnog sistema Windows.

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije.

 2. Kliknite na dugme Opcije kalendara.

 3. Izaberite vremensku zonu.

 4. Opozovite izbor u polju za potvrdu Prikaži dodatnu vremensku zonu .

Osnovni podaci o vremenske zone u programu Outlook

Možete da dodate i prikazivanje druge vremenske zone u programu Outlook, što može biti korisno kada planirate sastanke ili konferencijske pozive sa osobama koje rade u druge vremenske zone. Kada dodate drugu vremensku zonu, trenutno vreme u primarnoj vremenskoj zoni je markirana prelivom u boji da biste olakšali da biste videli.

Slika dvostruke vremenske zone

Ako su prikazane dve vremenske zone, organizator sastanka vremenska zona se koristi kao referentna. Ako organizujete sastanak i prikazujete zauzetosti za pozvane osobe iz drugih vremenskih zona, njihove zauzetosti su podešene tako da su prikazane ispravno u vremenske zone. Druga vremenska zona vidljiv je samo kada prikazujete kalendar u dnevnom ili sedmičnom prikazu.

Ako se nalazite u jednoj vremenskoj zoni i šaljete poziv za sastanak učesniku u drugoj vremenskoj zoni, stavka sastanka je prikazan na odgovarajućim lokalnim vremenom na kalendaru svake osobe, ali uskladištenih kao apsolutnu istovremeno u UTC.

Na primer, ako organizator sastanka u pacifičke vremenske zone u Sjedinjenim Američkim Državama šalje poziv za sastanak za sastanak koji počinje u 2:00 pacifičkom vremenu učesniku u planine vremensku zonu, učesnik će videti sastanak počinje u 3:00 planine tima e. U oba slučaja, sastanak se skladišti na serverima kao da počinje u isto vreme UTC (10 uveče).

Napomena: U odnosu na vremenske zone, zakazane obaveze, sastanka stavki i celodnevni događaji se upravlja na isti način.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×