Dodavanje, uklanjanje i ažuriranje datoteke resursa u predlošku obrasca

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Datoteka resursa je datoteka koja se kosti za prikazivanje dodatnih informacija u predlošku obrasca. Kada sačuvate ili objavite predložak obrasca sve datoteke resursa su uključene u taj predložak obrasca.

Predlošku obrasca možete da dodate neki od sledećih tipova datoteka resursa:

HTML datoteke    Koristite HTML datoteke da biste prikazali informacije u prilagođeno okno zadataka.

Napomena : Ako HTML datoteku dodajete predlošku obrasca kao datoteku resursa, trebalo bi da mu dodate i sve datoteke potrebne HTML datoteci poput drugih HTML datoteka, opisa stila ili grafičke datoteke.

XML datoteke    Koristite XML datoteke da biste popunili kontrole okvira sa listom, kontrole kombinovanog okvira i kontrole okvira padajuće liste. Ako su podaci u kontroli okvira sa listom, kombinovanog okvira i kontroli okvira padajuće liste nepromenljivi, smestite ih u XML datoteku, a nju radije dodajte predlošku obrasca kao datoteku resursa umesto da ove kontrole popunjavate pomoću povezivanje sa podacima. Obrasci koji se zasnivaju na predlošku obrasca koji koristi datoteku resursa otvaraju se brže od obrazaca koji za popunjavanje kontrola koriste podatke za povezivanje, jer se podaci iz datoteke resursa smatraju delom predloška obrasca i ne počivaju na podacima za povezivanje iz kojih se dobijaju podaci. Ako predložak obrasca nije podešen tako da obrazac čuva podatke iz spoljnog izvora podataka, on mora biti povezan sa mrežom da bi dobio potrebne podatke. Datoteci resursa nisu potrebni podaci za povezivanje, jer su ti podaci već deo obrasca.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Dodavanje datoteke resursa predlošku obrasca

Uklanjanje datoteke resursa iz predloška obrasca

Ažuriranje datoteke resursa u predlošku obrasca

Dodavanje datoteke resursa predlošku obrasca

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Datoteke resursa.

 2. U dijalogu Datoteke resursa kliknite na dugme Dodaj.

 3. U dijalogu Dodavanje datoteke izaberite datoteku koju želite da dodate.

Vrh stranice

Uklanjanje datoteke resursa iz predloška obrasca

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Datoteke resursa.

 2. U dijalogu Datoteke resursa, iz liste Resursne datoteke u predlošku obrasca izaberite datoteku resursa koju želite da uklonite iz predloška obrasca.

 3. Kliknite na dugme Ukloni.

Vrh stranice

Ažuriranje datoteke resursa u predlošku obrasca

Datoteku resursa možete da ažurirate u predlošku obrasca nakon njegovog objavljivanja. Na primer, takav je slučaj kada želite da dodate nove stavke u datoteku resursa koju koristite za popunjavanje kontrole okvira sa listom u predlošku obrasca, ili da iz nje izbrišete one stare. Morate najpre da izmenite kopiju datoteke resursa, a zatim da predlošku obrasca dodate ažuriranu datoteku resursa. Kada predlošku obrasca dodajete ažuriranu datoteku resursa, vi zapravo zamenjujete postojeću. Nakon dodavanja ažurirane datoteke resursa ponovo objavite predložak obrasca. Vaši korisnici će onda po otvaranju novog, praznog obrasca koji je zasnovan na predlošku dobiti ažuriranu datoteku resursa.

 1. Sve neophodne promene napravite u lokalnoj kopiji datoteke resursa.

  Savet : Ako nemate lokalnu kopiju datoteke resursa, možete je izdvojiti iz predloška obrasca. Veze ka dodatnim informacijama o izdvajanju datoteka iz predloška obrasca potražite u odeljku Takođe pogledajte.

 2. U dizajnerskom režimu programa InfoPath otvorite predložak obrasca s kojim je povezana datoteka resursa.

 3. U meniju Alatke izaberite stavku Datoteke resursa.

 4. U dijalogu Datoteke resursa kliknite na dugme Dodaj.

 5. U dijalogu Dodavanje datoteke izaberite datoteku koju ste ažurirali, a zatim kliknite na dugme U redu.

 6. U dijalogu Microsoft Office InfoPath izaberite opciju Zameni postojeću datoteku, a zatim kliknite na dugme U redu.

 7. U dijalogu Datoteke resursa kliknite na dugme U redu.

 8. U meniju Datoteka izaberite stavku Objavi, a zatim sledite korake u čarobnjaku za objavljivanje da biste objavili predložak obrasca.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×