Dodavanje teksta na slajd

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Možete da dodate tekst u PowerPoint slajd ili master slajda tako što ćete umetnuti okvir za tekst i kucate u tom polju. Zatim možete da oblikujete tekst tako što ćete izabrati tekst ili ceo okvira. Takođe možete da dodate tekst čuvara mesta i oblici.

Napomene : U prikazu mastera slajda, postoji razlika u načinu na koji koristite čuvar mesta za tekst u odnosu na okvir za tekst:

 • Dodavanje čuvara mesta za tekst iz u prikazu mastera slajda kada želite da zatraži predloška da korisnici zamene tekst odziva u tekst sa tekstom koji se odnose na sopstvenu projekta. (Normalno ponašanje prilagođenog teksta za odziv u čuvar mesta za tekst je da on nestane kada počnete da kucate.) Procedure kako da to uradite potražite u članku Dodavanje čuvara mesta za tekst sa prilagođenim tekstom za odziv.

 • Dodavanje okvira za tekst sa u prikazu mastera slajda kada želite da on sadrži Trajan tekst koje nije moguće uređivati.

  Kada dodate okvir za tekst u normalnom prikazu, tekst će svako moći da uređuje.

Ispod, isprekidanu ivicu predstavlja čuvara mesta koji sadrži tekst naslova za slajd.

Čuvar mesta za tekst naslova

Da biste dodali tekst čuvara mesta za tekst na slajdu, uradite sledeće:

 • Kliknite na čuvar mesta, a zatim otkucajte ili nalepite tekst.

  Napomena : Ako vaš tekst premašuje veličinu čuvara mesta, Microsoft Office PowerPoint 2007 smanjuje veličinu fonta i proreda postepeno dok kucate da bi se tekst uklopio.

Korišćenje okvira za tekst da biste postavili tekst bilo gde na slajdu, kao što su izvan čuvara mesta za tekst. Na primer, da biste dodali natpis slika, kreirajte okvir za tekst i postavite ga pored slike.

Napomena : Kada dodate okvir za tekst u normalnom prikazu, tekst će svako moći da uređuje. Kada dodate okvir za tekst u prikazu mastera slajda, možete dodati tekst će postati trajne i koje nije moguće uređivati izvan Master slajda.

 • Da biste dodali tekst u okvir za tekst koji svako može da uređuje u normalnom prikazu, kliknite unutar okvira za tekst, a zatim otkucajte ili nalepite tekst.

 • Da biste dodali tekst u okvir za tekst koji sadrže trajna i koje nije moguće uređivati, u prikazu Mastera slajda , izaberite stavku kliknite unutar okvira za tekst, a zatim otkucajte ili nalepite tekst.

Oblike poput kvadrata, krugova, oblačića i strelice za blokiranje može da sadrži tekst. Kada otkucate tekst u oblik, tekst prilaže obliku i premešta i rotira sa njim.

 • Da biste dodali tekst koji postaje deo oblika, izaberite oblik, a zatim otkucajte ili nalepite tekst.

Okvir za tekst je korisno ako želite da dodate tekst u oblik, ali ne želite da tekst da biste priložili oblik. Tekst u okviru za tekst možete dodati ivica, popuna, senka ili trodimenzionalnih (3-D) efekat.

 • Da biste dodali tekst koji se premešta nezavisno od oblika, dodajte okvir za tekst, a zatim otkucajte ili nalepite tekst.

  Dodavanje okvira za tekst

  1. Na kartici Umetanje, u grupi Tekst izaberite stavku Okvir za tekst.

   Napomena : Ako koristite neki istočnoazijski jezik, iz padajućeg menija Okvir za tekst , kliknite na dugme Horizontalno ili Vertikalno poravnavanje.

  2. Kliknite na slajd, a zatim prevucite pokazivač da biste nacrtali okvir za tekst.

Takođe pogledajte

Dodavanje, promena rasporeda i brisanje slajdova

Kreiranje i štampanje stranica sa napomenama

Šta je PowerPoint predložak?

Dodavanje jednog ili više čuvara mesta za sadržaj rasporedu

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×