Dodavanje teksta na slajd

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Umetanje okvira za tekst i upisivanjem u kutiji možete da dodate tekst PowerPoint slajd ili master slajda. Zatim možete da oblikujete tekst tako što ćete izabrati tekst ili ceo okvira. Takođe možete da dodate tekst čuvara mesta i oblici.

Izaberite naslov u nastavku da biste ga otvorili i videli detaljnija uputstva.

Da biste dodali tekst čuvara mesta za tekst na slajdu, uradite sledeće:

 • Kliknite na čuvar mesta, a zatim otkucajte ili nalepite tekst.

  Napomena: Ako vaš tekst premašuje veličinu čuvara mesta, PowerPoint smanjuje veličinu fonta i proreda postepeno dok kucate da bi se tekst uklopio.

Ispod, isprekidanu ivicu predstavlja čuvara mesta koji sadrži tekst naslova za slajd.

Čuvar mesta za tekst naslova

 • Da biste dodali tekst u okvir za tekst koji svako može da uređuje u normalnom prikazu, kliknite unutar okvira za tekst, a zatim otkucajte ili nalepite tekst.

 • Da biste dodali tekst u okvir za tekst koji je sadrže trajna i koji nije moguće uređivati, u prikazu mastera slajda , kliknite unutar okvira za tekst, a zatim otkucajte ili nalepite tekst.

Korišćenje okvira za tekst da biste postavili tekst bilo gde na slajdu, kao što su izvan čuvara mesta za tekst. Na primer, da biste dodali natpis slika, kreirajte okvir za tekst i postavite ga pored slike.

Napomena: Kada dodate okvir za tekst u normalnom prikazu, tekst će svako moći da uređuje. Kada dodate okvir za tekst u prikazu mastera slajda, možete dodati tekst će postati trajne i koji nije moguće uređivati izvan Master slajda.

Oblike poput kvadrata, krugova, oblačića i strelice za blokiranje može da sadrži tekst. Kada otkucate tekst u oblik, tekst prilaže obliku i premešta i rotira sa njim.

 • Da biste dodali tekst koji postaje deo oblika, izaberite oblik, a zatim otkucajte ili nalepite tekst.

Okvir za tekst je korisno ako želite da dodate tekst u oblik, ali ne želite da tekst da biste priložili oblik. Tekst u okviru za tekst možete dodati ivica, popuna, senka ili trodimenzionalnih (3-D) efekat.

 • Da biste dodali tekst koji se premešta nezavisno od oblika, dodajte okvir za tekst, a zatim otkucajte ili nalepite tekst.

  Dodavanje okvira za tekst

  1. Na kartici Umetanje, u grupi Tekst izaberite stavku Okvir za tekst.

   Napomena: Ako koristite neki istočnoazijski jezik, iz padajućeg menija Okvir za tekst , kliknite na dugme Horizontalno ili vertikalno poravnavanje.

  2. Kliknite na slajd, a zatim prevucite pokazivač da biste nacrtali okvir za tekst.

Napomene: U prikazu mastera slajda, postoji razlika u načinu na koji koristite čuvar mesta za tekst u odnosu na okvir za tekst:

 • Dodavanje čuvara mesta za tekst iz u prikazu mastera slajda kada želite da zatraži predloška da korisnici zamene tekst odziva u tekst sa tekstom koji se odnose na sopstvenu projekta. (Normalno ponašanje prilagođenog teksta za odziv u čuvar mesta za tekst je da on nestane kada počnete da kucate.) Procedure kako da to uradite potražite u članku Dodavanje čuvara mesta za tekst sa prilagođenim tekstom za odziv.

 • Dodavanje okvira za tekst sa u prikazu mastera slajda kada želite da on sadrži Trajan tekst koje nije moguće uređivati.

  Kada dodate okvir za tekst u normalnom prikazu, tekst će svako moći da uređuje.

Takođe pogledajte

Dodavanje, promena rasporeda i brisanje slajdova

Kreiranje i štampanje stranica sa napomenama

Šta je PowerPoint predložak?

Dodavanje nekih čuvara mesta za sadržaj rasporedu

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×