Dodavanje tasterske prečice u kontrolu

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Kada kontroli u predlošku obrasca dodelite tastersku prečicu, korisnici koji popunjavaju obrasce zasnovane na vašem predlošku obrasca mogu istog časa da odu na tu kontrolu pritiskanjem dodeljene tasterske prečice. Korišćenje tastature za rad sa obrascem je često brže od korišćenja miša. Sem toga, te prečice mogu biti korisne osobama koje imaju hendikep koji im onemogućava da se služe mišem.

Napomena : Ova opcija je raspoloživa za sledeće kontrole: okvir za tekst, okvir za obogaćeni tekst, okvir padajuće liste, okvir sa listom opcija, kombinovani okvir, odabirač datuma, polje za potvrdu, dugme opcije, slika, prilog datoteke, dugme i slika napravljena perom.

  1. Kliknite desnim tasterom miša na kontrolu za koju želite da dodelite tastersku prečicu, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Svojstva kontrole .

  2. Izaberite karticu Više opcija.

  3. Upišite znak u polje Taster za pristup. Taster za pristup je jednostavno tasterska prečica koja taster ALT koristi kao deo prečice. Na primer, ako upišete N, tasterska prečica za tu kontrolu biće ALT+N.

    Napomena : Neke tasterske prečice već koristi Microsoft Office InfoPath i ostali Microsoft Office System programi. Iako vam je dozvoljeno da postojeće tasterske prečice preusmerite na kontrole u predlošku obrasca, to može uneti zabunu korisnicima koji su navikli na te Office prečice.

  4. Upišite oznaku ispred kontrole u predlošku obrasca koja sadrži prečicu da biste se uverili da korisnici znaju da postoji neka tasterska prečica. Na primer, možete da upišete Ime (ALT+N) kao oznaku okvira za tekst u koji korisnici treba da upišu svoje ime, tako da korisnici znaju da postoji tasterska prečica pridružena okviru za tekst.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatike.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×