Dodavanje stranice na Web lokaciju

Ako ste kreirali Web lokaciju pomoću programa Microsoft Office Publisher 2007, možete da je prilagodite ili ažurirate dodavanjem nekog od sledećih tipova stranica:

 • Stranice određenog tipa, kao što su stranice „Obratite nam se“ ili „Najčešća pitanja“ koje povećavaju funkcionalnost Web lokacije

 • Stranice o proizvodima koja proširuju katalog vaših proizvoda na Webu

 • Stranice koje sadrže alatke, kao što je kalendar ili plan

Nije važan broj stranica koje ćete dodati: proces je isti za jednu stranicu, kao i za 20 stranica.

Ako ste Web lokaciju kreirali pomoću alatke za kreiranje koja ne pripada programu Publisher, možete da kreirate nove Web stranice u programu Publisher, a da zatim pomoću drugih alatki za kreiranje povežete postojeće Web stranice sa novom Web stranicom.

Važno : Potrebno je da pri prvom kreiranju Web stranice izaberete Publisher predložak dizajna „Prodaja proizvoda“ ili predložak dizajna „Profesionalne usluge“ kako biste na Web lokaciju dodali stranicu „Detalji o proizvodu“ ili „Detalji o usluzi“. Ako ste Web lokaciju kreirali koristeći predložak „Profesionalne usluge“, biće dostupne samo stranice koje su povezane sa uslugom, kao što je stranica „Detalji o usluzi“ ili stranica „Lista usluga“.

Ovaj članak sadrži objašnjenja o dodavanju stranica zasnovanih na programu Publisher na Web lokaciju kreiranu u istom programu. Ako na lokaciju želite da dodate neke druge datoteke, veze ka dodatnim informacijama o dodavanju Word, PDF ili XPS datoteka na stranice Web lokacije potražite u odeljku Takođe pogledajte.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Dodavanje određenog tipa stranice

Dupliranje postojeće stranice

Dodavanje stranice sa kalendarom

Dodavanje određenog tipa stranice

Web lokaciju možete da unapređujete ili održavate dodavanjem određenih tipova stranica, kao što su stranice „Obratite nam se“, „Najčešća pitanja“ ili „Detalji o proizvodu“.

Napomena : Na Web lokaciju možete da dodate i praznu stranicu, a da je zatim prilagodite svojim potrebama. Na primer, možete da promenite praznu stranicu u stranicu Web loga (bloga) u cilju ostvarivanja komunikacije sa kupcima. Druga mogućnost je da praznu stranicu promenite u virtuelni obilazak kompanije, a ona će služiti kao dopuna stranici „O nama“.

 1. U oknu zadataka Oblikovanje publikacije, u oknu Opcije Web lokacije kliknite na vezu Umetni stranicu.

 2. U dijalogu Umetanje Web stranice, u oknu Izaberite tip stranice izaberite željeni tip stranice.

  Ako želite da dodate više stranica, u dijalogu Umetanje Web stranice kliknite na dugme Još, a zatim u dijalogu Umetanje stranice upišite broj stranica i izaberite željene dodatne opcije.

Vrh stranice

Dupliranje postojeće stranice

Dupliranje postojeće stranice predstavlja jednostavan način za kreiranje više Web stranica za lokaciju uz očuvanje Web dizajna i poslovnog brendiranja.

Napomena : Ako promenite predložak dizajna za Web lokaciju nakon dupliranja stranice, neće svi elementi dizajna iz novog predloška biti primenjeni na novu dupliranu stranicu.

Ukoliko duplirate određenu Web stranicu, elementi master stranice koji su deo duplirane stranice biće primenjeni na novu Web stranicu.

 1. U razvrstavanju stranica Web page sorter izaberite stranicu koju želite da kopirate.

 2. U meniju Umetanje izaberite stavku Dupliraj stranicu.

  Napomena : Stranica koju kreirate biće umetnuta iza stranice koju ste izabrali u razvrstavanju stranica.

Vrh stranice

Dodavanje stranice sa kalendarom

U mogućnosti ste da dodate Web stranicu sa kalendarom radi lakšeg praćenja datuma isporuke ili povezivanja datuma sa Web stranicama koje sadrže informacije o predstojećim događajima. Na primer, kalendar može da sadrži sastanak sa vezom do dnevnog reda sastanka.

 1. Otvorite publikaciju Web stranice u koju želite da dodate kalendar.

 2. U meniju Umetanje izaberite stavku Stranica.

 3. U dijalogu Umetanje Web stranice izaberite stavku Kalendar, a zatim izaberite željeni kalendar.

Vrh stranice

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×