Dodavanje slike na mreži ili clip art kolekcije u datoteku

Dodavanje slike na mreži ili clip art kolekcije u datoteku

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Možete da dodate clip art kolekcije ili slike na mreži sa datotekom u jedan od dva načina, u zavisnosti od toga koju verziju sistema Office koju koristite.

U Office 2007 i 2010, možete da idete direktno na Bing i tražite slike. Trebalo bi da biste bili sigurni da imate pravo da koristite slike koje izaberete, a to možete uraditi tako što ćete postaviti jednostavna upotreba filtera za licenciranje. Evo kako

 1. Idite na Bing pretraga slika .

 2. U polje Pretraga unesite tip slike koji tražite.

  Upit unet u okvir Bing pretrage slika

 3. Kada se rezultati sa slikama pojave, kliknite ili dodirnite padajući meni licenca i izaberite željenu opciju licenciranja. (Ako ne vidite filter za licence , uverite se da koristite podržani pregledač.)

  Padajući meni „Licenca“ u kome je izabrana stavka „Dozvoljeni su izmena, deljenje i komercijalna upotreba“.

  Napomene : 

  • Podržani pregledači uključuju Internet Explorer 9 ili noviju verziju, Mozilla Firefox (bilo koja verzija), Apple Safari (bilo koja verzija), Google Chrome (bilo koja verzija) i Amazon Kindle Fire (bilo koja verzija).

  • Ako želite da biste suzili rezultate u clip art (animirane slike), dodajte "clip art" na kraj termin za pretragu ili promenite Bing tip filter u Clipart.

 4. Kliknite na sliku ako želite da ga vide punoj veličini.

 5. Sada, napravite lokalnu kopiju. Na primer, u programu Internet Explorer, kliknite desnim tasterom miša na sliku i odaberite stavku Sačuvaj sliku kao. U programu Chrome, kliknite desnim tasterom miša na sliku i odaberite stavku Sačuvaj sliku kao.

 6. U Office aplikaciju, izaberite stavke Umetni > slika i pronađite sliku koju ste upravo sačuvali iz usluge Bing.

Bing pretraga slika filteri su zasnovani na ugledni Creative Commons licence sistem. Da biste bolje razumeli opcije licenciranja, pogledajte članak Filtriranje slika po tipu licence. Ne zaboravite, vi ste odgovorni za poštovanje prava svojine drugih ljudi, uključujući autorska prava.

U sistemu Office 2013 i 2016, ne morate da otvorite pregledač, odnosno ostavite dokumenta za Umetanje slike.

 1. Odaberite stavke Umetanje > Slike na mreži u bilo koju Office aplikaciju.

  Snimak ekrana kako da dodate slike na mreži u Office aplikacijama.

 2. Odaberite Bing pretraga slikai otkucajte termin za pretragu u polje za pretragu da biste videli slike iz usluge Bing.

  Napomena : Možete da filtrirate rezultata pretrage CC (Creative Commons) samo (Saznajte više ovde) ili možete da odaberete da biste videli sve slike. Ako odaberete Sve slike, rezultati pretrage će se proširiti da biste prikazali sve usluge Bing images. Vi ste odgovorni za poštovanje prava svojine drugih ljudi, uključujući autorska prava. Da biste bolje razumeli opcije licenciranja, pogledajte članak Filtriranje slika po tipu licence.

  Napomena : Ako vidite neprikladnog slika, Pomerite pokazivač miša iznad nje, kliknite na ikonu Snimak ekrana ikone izveštaj sliku. Izveštaj slikekoja se pojavljuje i report sliku kao neprikladnog.

  Snimak dijaloga gde možete da dodate clip art kolekcije u Office aplikacijama.

 3. Izaberite sliku i odaberite stavku Umetni.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Deli Facebook Facebook Twitter Twitter E-pošta E-pošta

Da li su vam ove informacije koristile?

Odlično! Imate li još neke povratne informacije?

Kako možemo da je poboljšamo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×