Dodavanje različitih brojeva stranica ili formata brojeva različitim odeljcima

Dodavanje različitih brojeva stranica ili formata brojeva različitim odeljcima

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Recimo da želite da koristite različite brojeve stranica ili formate i stilove u različitim delovima dokumenta. Možete da koristite brojeve stranica kao što je ja, ii, iii... za uvod i tabelu sa sadržajem i 1, 2, 3... za sve posle. Posao je da podelite dokument na odeljke i uverite se da ti odeljci nisu povezani. Zatim, podesite numerisanje na početku svakog od tih odeljaka tako što ćete pratiti ove korake.

Napomene : 

 • Ako koristite Word Online, možete da dodate prelome stranica, ali ne i prelome odeljaka. Ako imate Word aplikaciju za računare, koristite komandu Otvori u programu Word da biste otvorili dokument. Kada završite sa radom i sačuvate dokument, on će nastaviti da uskladištite gde ste je otvorili u Word Online. Ako nemate Word, možete da probate ili kupite u najnovijoj verziji sistema Office odmah.

 1. Kliknite na početak prve stranice gde želite da započnete, zaustavite ili promenite numeraciju stranica.

 2. Odaberite raspored (ili Raspored na stranici) > Prelomi > Sledeća stranica.

  Opcije preloma su prikazane na kartici „Raspored“.

  Savet : Možda će vam biti korisno da biste videli prelomi odeljaka i druge oznake za oblikovanje tokom kucanja. Na kartici Početak , u grupi Pasus odaberite stavku Prikaži/Sakrij (¶) da biste uključili prikaz oznake za oblikovanje. Kliknite na dugme ponovo da biste isključili prikaz.

 3. Na stranici posle drugog preloma kliknite dvaput na zaglavlje (vrh stranice) ili u oblast podnožja (dna stranice) gde želite da prikažete brojeve stranica. Ovo će se otvoriti na kartici Dizajn u okviru Zaglavlje i podnožje alatke.

 4. Kliknite na dugme Poveži sa prethodnim da biste opozvali izbor dugmeta i isključite zaglavlja ili podnožja iz zaglavlja ili podnožja iz prethodnog odeljka.

  Opcija „Poveži sa prethodnim“ je markirana u alatkama za zaglavlje i podnožje.

  Napomena : Ako Poveži sa prethodnim nedostupno, to znači da nema nema preloma odeljka između na stranicu i Prethodna stranica. Uverite se da ste uspešno dodali odeljak preloma (Pogledajte korak 2) i da ste otvorili zaglavlje za odgovarajućem odeljku.

 5. U grupi Zaglavlje i podnožje , kliknite na dugme Broj stranice, izaberite lokaciju i zatim odaberite stil u galeriji.

  U grupi zaglavlje i podnožje, odaberite broj stranica, a zatim odaberite trenutna pozicija.

  Napomena : Ako promenu utiče samo na prvoj stranici vašim, uverite se da nije izabrana Različita prva stranica . Kliknite dvaput na oblast zaglavlja ili podnožja na prvoj stranici odeljka i u grupi " Opcije " na kartici " Dizajn ".

 6. Da biste izabrali oblik ili kontrolisali početni broj, u grupi Zaglavlje i podnožje odaberite Broj stranice > Oblikuj brojeve stranica da biste otvorili dijalog Oblikovanje broja stranice .

  Prikazane su opcije u dijalogu oblikovanje broja stranice.

 7. Uradite nešto od sledećeg:

  • Kliknite na dugme da biste izabrali format numerisanja, kao što su a, b, c ili ii, iii format broja .

  • U okviru numerisanje stranica, odaberite stavku Počni od i otkucajte broj koji želite da započnete odeljka sa.

  Saveti : 

  • Ako želite da promenite ili izbrišete broj prve stranice odeljka, kliknite dvaput da biste otvorili zaglavlja ili podnožja na toj stranici i u grupi " Opcije " na kartici " Dizajn ", izaberite stavku Različita prva stranica. Zatim izbrišite ili oblikujete broj prve stranice po želji.

  • Takođe možete da promenite izgled brojeva stranica. Na kartici Početak izaberite Fonti promene, na primer, na stil i porodica i fonta veličinu i boju fonta.

 8. Kada završite, odaberite Zatvori zaglavlje i podnožjeili kliknite dvaput bilo gde izvan oblasti zaglavlja ili podnožja da biste je zatvorili.

  Opcija „Zatvori zaglavlje i podnožje“ je markirana na kartici „Alatke za zaglavlje i podnožje“. .

Saznajte više o brojevima stranica

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×