Dodavanje proizvoda ili usluge u Menadžer za poslovne kontakte

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Da biste dodali na novu stavki proizvoda i usluga na listu stavki proizvoda i usluga u Menadžer za poslovne kontakte za Outlook, popunite sledeća polja:

Ime stavke      Upišite ime stavke proizvoda ili usluge.

Opis      Upišite opis proizvoda ili usluge.

Podrazumevana količina      Upišite broj tih proizvoda ili usluga koje obično uspevate istovremeno da prodate. Podrazumevana količina je 1.

Trošak po jedinici      Upišite trošak pojedinačnog proizvoda ili usluge.

Cena po jedinici      Upišite cenu pojedinačnog proizvoda ili usluge.

Razlika između troška i cene po jedinici biće automatski izračunata i prikazana u polju Naznaka.

Podrazumevani porez      Izaberite stavku Oporezivo da biste naznačili da je za stavku obavezno plaćanje poreza.

Ako ovom obrazac pristupite iz podaci o poslovnoj prilici, možete da naznačite sve popuste koje za taj proizvod ili uslugu nudite odnosno dobijate. U polje Popust upišite procenat popusta. Polja Zbir reda (pre popusta) i Zbir reda izračunavaju se automatski.

Kliknite na dugme Sačuvaj da biste sačuvali informacije i vratili se na listu Stavke proizvoda i usluga. Kliknite na dugme Dodaj novo da biste stavke sačuvali, a zatim nastavili s dodavanjem novih stavki.

Napomene : 

  • Ako Menadžer za poslovne kontakte za Outlook integrisan sa vaše knjigovodstveni sistem, nove stavke koje se dodaju pomoću ovog obrasca ne integrišu u listi stavki u sistemu računovodstveni. Stavke proizvoda i usluga sa liste stavki u sistemu računovodstveni integrišu u na listi proizvoda i usluga stavki u Menadžer za poslovne kontakte za Outlook. Za informacije o tome kako da integrišete Menadžer za poslovne kontakte za Outlook sa vaše knjigovodstveni sistem, pogledajte pomoć u sistemu računovodstveni.

  • Da biste pristupili ovom obrascu, u meniju Programa Business Contact Manager kliknite na listi proizvoda i usluga stavki. U obrascu proizvoda i usluga , kliknite na dugme Dodaj. Ovaj obrazac možete da pristupite i iz otvorene poslovna prilika zapisa. U okviru proizvoda i usluga, kliknite na dugme Dodaj.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×