Dodavanje pristupačnog sadržaja i veza na SharePoint Online lokaciju

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Nakon što kreirate lokaciju SharePoint Online pomoću pristupačnog predloška, koristite ispravno oblikovana stilove i alternativni opis da biste mogli da pristupite lokaciji.

Napomena : Kada koristite SharePoint Online, preporučujemo da koristite Internet Explorer kao pregledač.

U ovoj temi

Dodavanje i oblikovanje teksta

Dodavanje naslova radi lakšeg skeniranja sadržaja

Dodavanje tabela i postizanje pristupačnosti

Umetanje pristupačnih veza

Dodavanje i oblikovanje teksta

Lokaciju SharePoint Online već sadrži neke osnovne elemente, kao što su traka za pretragu i u oblasti dokumenti. Lako da biste dodali sopstveni sadržaj na lokaciji SharePoint Online je.

 1. Da biste otvorili traku uređivanja i da biste uneli režima za Uređivanje na stranici koju želite da uredite, izaberite stavku Uredi vezu.

  Snimak ekrana prikazuje odeljak SharePoint Online trake sa deli, pratite i uređivanje kontrole, kao i polja za pretragu.
 2. Da biste dodali tekst postojeće Veb segment, fokus u njoj i zatim sa trake Uređivanje isecanje, kopiranje, Umetanje ili oblikovanje teksta, kao što to radite u programu Word Online.

 3. Da biste izabrali oblik za tekst, otvorite grupa " Stilovi ".

  Snimak ekrana grupi "stilovi" na traci SharePoint Online sa izabranim stilom Naslov 1.

  Izaberite stil koji želite da koristite, fokus na oblasti za uređivanje i počnite da kucate.

  Snimak ekrana elemenata stranice i stilove teksta su dostupne iz grupe "stilovi" na traci SharePoint Online.
 4. Kad završite, kliknite na dugme Sačuvaj.

  Snimak ekrana odeljka SharePoint Online trake sa deli, prati, i Sačuvaj kontrole.

Beleške o pristupačnosti   

 • Koristite jednostavne fontove, i više od dve ili tri vrste fonta.

 • Nemojte postavljati fiksnu veličinu fonta. Postavljanje fiksne veličine može da ometa druge elemente na ekranu, a posebno ako neko uvećava ili smanjuje ekran. Na primer, može doći do problema sa rasporedom na ekranu, jer redovi teksta mogu da preklapaju kolone ili tekst može da nestane.

 • Izbegavajte korišćenje podebljano, kurziv i podvlačenje fonta varijacije, ukoliko je to moguće. Umesto toga, odaberite opciju iz grupa " Stilovi ". Opcije iz stilova uključuju informacije o tome kako izgleda fonta i značenje. Naglašavanja, na primer, pojavljuje se u kurziv i čitača ekrana u programu word "naglašavanje" glasno čitanje za osobe koje ne mogu da vide u kurziv.

 • Koristite standardni velikih početnih slova. Dugački segmenti velikih slova su teži za čitanje. Pored toga, čitača ekrana ne čitam velikih slova drugačije od mala abecedna slova, tako da slušalac treba neće znati šta ste mislili.

Dodavanje naslova radi lakšeg skeniranja sadržaja

Naslovi su važne za pristupačnost u dokument. Korisnici često Pregledajte Veb sadržaj i možda samo pročitajte veoma kada je sadržaj interesantne. Pored toga, čitači ekrana koristite naslove da pomažu osobama da pregledaju. Bez naslova, slepe korisnici moraju da slušaju ceo Veb stranice, reč po reč.

 1. Da biste otvorili traku uređivanja i da biste uneli režima za Uređivanje na stranici koju želite da uredite, izaberite stavku Uredi vezu.

 2. Izaberite tekst koji želite da koristite kao naslov.

 3. Otvorite grupa " Stilovi " i izaberite željeni nivo naslova.

  Savet : Naslovi su hijerarhijski. Stil " Naslov 1 " je najvažniji u dokumentu i obično se na vrhu naslov. Naslov 2 je sekundarni nivo. Naslova 3 može se koristiti za podnaslovi i uvek prethodi u dokumentu tako što ćete bar jedan naslov primenjen stil " Naslov 2 ".

 4. Kad završite, kliknite na dugme Sačuvaj.

Napomena : Koristite naslove da biste kreirali sadržaj tako da korisnici čitač ekrana možete lako da skenirate stranice.

Dodavanje i postizanje pristupačnosti tabela

Tabele su odličan način za organizovanje informacija na stranici. To je lako da biste se uverili da je tabela su podešena da obezbedite korisne kontekst za čitače ekrana, kao što su naslovi kolona ili tabelu natpisa.

 1. Da biste otvorili traku uređivanja i da biste uneli režim uređivanja , izaberite stavku Uredi vezu.

 2. Fokus na mesto na koje želite da se prikaže tabela.

 3. Sa kartice " Umetanje ", otvorite tabelu grupu i izaberite željeni broj redova i kolona u novu tabelu. Kada kliknete na poslednje polje, određene veličine tabele pojavljuje se na stranici.

  Snimak ekrana prikazuje traku SharePoint Online. Izaberite karticu Umetanje, a zatim izaberite Umetanje tabele da biste naveli broj redova i kolona za novu tabelu.
 4. Postavljanje fokusa na njega u gornjem levom uglu redu nove tabele i izaberite karticu Dizajn .

  Snimak ekrana SharePoint Online trake. Koristite karticu dizajn da potvrdite izbor u poljima za red zaglavlja, podnožja red, prvu kolonu i poslednju kolonu u tabeli kao i izaberite iz stilova tabele i ukazuju na to ako tabele koristi linije koordinatne mreže.

  Napomena : Na kartici Dizajn vidljiv je samo kada se kursor nalazi u designable elemente, kao što su tabele.

 5. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Red zaglavlja .

  Napomena : Da biste tabelu lakši za čitanje, koristite stil boje linije ili Prikaži koordinatne linije. Ove opcije su dostupne na kartici " Dizajn ".

 6. Kad završite, kliknite na dugme Sačuvaj.

Beleške o pristupačnosti za tabele   

 • Uvek odredite red za zaglavlje i dodajte oznake u sve kolone. Ako je prikladno, možete da odredite i prvu kolonu.

 • Zaglavlja tabela bi trebalo da budu prazna.

 • Dodavanje tabele kratak opis kao natpisa.

 • Kao i fontova, koristite proporcionalnih veličine (procenata) umesto apsolutnih regulatora za širine kolone i visine redova. Nemojte koristiti piksela ili tačku vrednosti. . Ako korisnici prikaz lokacije putem mobilnog uređaja ili ako su uvećali na lokaciji da biste bolje videli detalje, vrednosti piksela ili tačku zadrži element zamrznuta definisano veličine.

Dodavanje pristupačnih veza

 1. Da biste otvorili traku uređivanja i da biste uneli režim uređivanja , izaberite stavku Uredi vezu.

 2. Fokus na mesto na koje želite da se pojavi hiperveza.

 3. Da biste otvorili dijalog Umetanje hiperveze sa kartice " Umetanje " izaberite vezu i Sa adreseili pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + K.

  Snimak ekrana dijaloga Umetanje hiperveze pruža tekst da biste prikazali polje za ime veze i polje za adresu za URL veze. Da biste bili sigurni da veza funkcioniše, izaberite opciju Isprobaj vezu.
 4. U polje tekst za prikazivanje otkucajte odredište veze.

  Savet : Tekst veze je često naslov ime ili stranici Veb lokacije. Prikaz teksta veze bi trebalo da bude koje ima smisla u svakom kontekstu i nikada ne bi trebalo kao kliknite ovde.

 5. U polju Adresa otkucajte ili nalepite URL ADRESU.

  Savet : Da biste se uverili veza funkcioniše kao želite da izaberete probajte vezu.

 6. Kada završite, izaberite u redu.

Srodne informacije

Resursi za kreiranje pristupačnih lokacija u sistemu SharePoint Online

Tasterske prečice u usluzi SharePoint Online

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog preveli, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×