Dodavanje pristupačnih slika i medija na lokaciju SharePoint Online

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

SharePoint Online omogućava vam da lako dodajte alternativni tekst, poznat i kao alternativni tekst za sve multimedijalne sadržaja. Alternativni tekst je prvi koraci prema celog dokumenta za pristupačnost. To vam pomaže korisnicima sa oštećenja vida da biste saznali sadržaj slike, snimke ekrana, grafikoni, video zapisi i još mnogo toga. Gluvi korisnika se oslanjaju na tekstualne prepiske da pristupe sadržaju u video zapisi ili zvučne datoteke.

U ovoj temi

Dodavanje slike sa alternativnim tekstom

Kada koristite fotografije, slike, clip art kolekcije ili zvuk, vi ste odgovorni za poštovanje autorskih prava. Za slike, filter za licence u Bing vam mogu pomoći.

 1. Da biste otvorili traku uređivanja i da biste uneli režima za Uređivanje na stranici koju želite da uredite, izaberite stavku Uredi vezu.

 2. Fokus na kojoj želite da se slika pojavi.

 3. Da biste otvorili dijalog Otpremanje slike sa kartice " Umetanje ", otvorite grupi sliku i izaberite stavku Iz računara.

  Snimak ekrana SharePoint Online trake. Izaberite karticu Umetanje, a zatim izaberite sliku da biste odabrali da li želite da otpremite datoteku sa računara, Veb adrese ili SharePoint lokaciju.

  Savet : Da biste umetnuli sliku sa Interneta tako što ćete lepljenjem URL ADRESE slika, izaberite stavku Sa adrese. Da biste umetnuli sliku sa SharePoint Online lokacije, izaberite stavku Iz sistema SharePoint.

 4. Odaberite datoteku, izaberite odredišnu fasciklu na lokaciji SharePoint Online (podrazumevani izbor je fasciklu Resursi lokacije ) i uključite sve beleške o verziji drugom slikom.

 5. Da biste umetnuli sliku i aktiviranje kartici slika , izaberite u redu.

  Snimak ekrana prikazuje odeljak usluge SharePoint Online trake sa izabranom karticom "slika" i izbore dostupne u izaberite stavku Svojstva, stilovi, rasporedi, veličinu i razmak između grupe.

  Savet : Slika kartice vidljiv je samo kada je izabran u sliku.

 6. Premeštanje u polje Alternativni tekst na kartici slika i unesite alternativni tekst za sliku.

 7. Kada završite, kliknite na dugme Sačuvaj.

Saveti za pristupačnost   

 • Alternativni tekst bi trebalo da bude kratak, ali opisno.

 • Dobar alternativni tekst govori slušalac treba zašto je važno sliku.

Više informacija o alternativnom tekstu, uključujući primere i veze ka više informacija, posetite stranicu WebAIM alternativni tekst .

Dodavanje video zapisa u Veb segment medija

Svaki put kada dodajete video na stranicu, uverite se da uključite natpise i audio opis sadržaja. Natpisi omogućite oštećenog sluha korisnicima više informacija o sadržaju i obezbeđuju pomoć govornicima koji nisu rodom koji Pogledajte video zapis.

Da biste zvučni snimak učinili pristupačnim gluvi korisnicima, kreirajte transkript i da to učinite dostupnim zajedno na audio datoteku.

 1. Da biste otvorili traku uređivanja i da biste uneli režima za Uređivanje na stranici gde želite da prikažete video, izaberite stavku Uredi vezu.

 2. Postavite fokus gde želite da se video pojavi.

 3. Da biste otvorili dijalog Otpremanje medijskih sadržaja sa kartice " Umetanje ", otvorite grupi Video i Audio i izaberite stavku Sa računara.

  Snimak ekrana SharePoint Online trake. Izaberite karticu Umetanje, a zatim izaberite Video i audio zapisa da biste naveli da li želite da dodate datoteke sa računara, na SharePoint lokaciji, Veb adrese ili pomoću kôd za ugradnju.

  Savet : Da biste umetnuli datoteku sa Interneta, izaberite stavku Sa adrese i nalepite u URL adresi. Da biste umetnuli zvuk ili video zapisa na lokaciji SharePoint Online, izaberite stavku Iz sistema SharePoint. Dodavanje ugrađenog koda iz lokacije kao što su YouTube ili Vimeo, izaberite stavku Ugradi.

 4. Odaberite datoteku, izaberite odredišnu fasciklu na lokaciji SharePoint Online (podrazumevani izbor je fasciklu Resursi lokacije ) i bilo koji primenljivi beleške o verziji drugu datoteku.

 5. Da biste umetnuli video unutar komponentu Segment medija i da biste aktivirali kartice medija i Veb segment , izaberite u redu.

  Savet : Karticu medija vidljiv je samo kada je izabrana opcija medijsku datoteku.

 6. Otvorite karticu Veb segment i izaberite stavku Svojstva Veb segmenta. Pojavljuje se okno za svojstva Veb segmenta medija .

  Snimak ekrana dijaloga "Veb segment medija" u sistemu SharePoint Online da biste naveli postavke u vezi sa izgled, raspored, više opcija i ponašanja za medijske datoteke. Prikazane su opcije za izgled, uključujući naslov, visinu, širinu, i stanje ležišta i tip.
 7. U polju naslov otkucajte naslov.

 8. Pomerite se nadole i otvorili tablu za Više opcija .

 9. U polje Opis Unesite kratak opis audio ili video datoteke.

 10. Da biste primenili promene Veb segment medija, pomerite do kraja i izaberite stavku Primeni.

 11. Kada završite, da biste sačuvali promene na ovu stranicu, izaberite stavku Sačuvaj.

Ugrađivanje zvučne datoteke na stranicu

Ova uputstva vam pokazuju kako da postavite mnogo manja, manje kontrolnoj traci u Veb stranicu. Ova kontrola traka najprikladniji za audio datoteke, kao što su podkast, kojim Veb segmenta punu medija bi prevelika.

 1. Otpremite audio datoteku i transkript datoteku u fasciklu Resursi lokacije .

  1. Da biste otvorili meni " postavke " u gornjem desnom uglu, izaberite ikonu za postavke .

  2. Izaberite Sadržaj lokacije vezu.

  3. Idite u fasciklu " Resursi lokacije ".

  4. Prevucite audio i transkript datoteku u fasciklu.

   Stranica „Sadržaji lokacije“ na jednostavnoj lokaciji u sistemu SharePoint Online sa istaknutom pločicom „Resursi lokacije“

  5. Preuzimanje URL adrese za datoteke. Da biste otvorili meni Radnje, pored imena datoteke, izaberite tri tačke. Kopirajte i nalepite vezu u meniju Radnje u drugu datoteku. Kasnije, moraćete ovu vezu u kôd za ugradnju zvuka.

 2. Da biste otvorili traku uređivanja i da biste uneli režima za Uređivanje na stranici gde želite da prikažete video, izaberite stavku Uredi vezu.

 3. Postavite fokus gde želite da se video pojavi.

 4. Da biste otvorili dijalog Ugradi sa kartice " Umetanje ", otvorite grupi Video i Audio i izaberite stavku Ugradi.

  Snimak ekrana dijaloga "ugradi" u SharePoint Online da nalepite skriptu ili ugradite kôd za video ili audio datoteka, a zatim umetnite kôd.
 5. Nalepite kôd za ugradnju u polje sa URL audio datoteku nakon „src =” i između znake navoda.

  <audio src="your-audio-file-URL-here.mp3"controls="controls"></audio>

  Ovaj kôd postavlja trake za medije kontrola na stranicu. Na traci omogućava korisnicima da pokrenete i zaustavite reprodukciju.

  Savet : Ako je kôd za ugradnju nije ispravno oblikovana ili ukazuje na lokaciji datoteke koje ne postoji, dugme "Umetni" neće biti aktivan.

 6. Kada završite, izaberite stavku Umetanje da biste postavili na audio kontrole na stranici. Ugrađena kontrola zvuka izgleda ovako:

  Snimak ekrana usluge SharePoint Online zvukom isečka kontrolisali traka prikazuje ukupan dužinu trajanja vremena od zvučne datoteke i pruža na kontrolu da biste započeli i Zaustavljanje reprodukcije datoteke.
 7. Postavljanje fokusa na njega na kraju kontrola zvuka isečka i da biste otišli na sledeći red, pritisnite taster Enter.

 8. Umetanje veze do zvučni transkript datoteke.

  1. Da biste otvorili dijalog Izbor materijalnih sredstava sa kartice " Umetanje ", izaberite vezu i Iz sistema SharePoint.

  2. Izaberite zvučni transkript datoteku i pritisnite taster Umetanje. Umeće ovo hipervezu sa imenom datoteke kao tekst veze.

  3. Postavite fokus na vezu pre nego što poslednji znak ime datoteke. Sporo backspace da biste uklonili sve osim prve i poslednje znakovi u imenu datoteke.

   Savet : Ovo ostaje netaknuta vezu i zadržava kursor tačno gde treba da bude tako da možete da promenite tekst veze.

  4. Otkucajte tekst koji želite za vezu. Na primer, za zvučni transkript, otkucajte Prikaz zvučni transkript.

  5. Brisanje preostali znakovi u imenu datoteke.

 9. Kada završite, da biste sačuvali sve promene, na vrhu stranice, kliknite na dugme Sačuvaj.

Srodne informacije

Resursi za kreiranje pristupačnih lokacija u sistemu SharePoint Online

Tasterske prečice u usluzi SharePoint Online

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×