Dodavanje prikaza lista sa podacima u Access aplikaciju

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Važno    Microsoft više ne preporučuje kreiranje i korišćenje Access Veb aplikacija u sistemu SharePoint. Kao alternativu, razmislite o korišćenju Microsoft PowerApps da izgradi poslovna rešenja bez kodova za veb i mobilne uređaje.

Prikaz lista sa podacima u Access veb aplikacijama dobro funkcioniše kada želite da vidite ili radite sa podacima u redovima i kolonama, slično formatu unakrsne tabele.

podaci iz tabele prikazani u prikazu lista sa podacima

Napomena : Ovaj članak se ne odnosi na Access baze podataka na radnoj površini. Dodatne informacije o obrascima i kretanju u bazama podataka na radnoj površni potražite u članku Pravljenje Access obrasca.

Kada napravite novu tabelu u Access veb aplikaciji, Access automatski pravi prikaz lista sa podacima koji možete da prilagodite. Takođe možete dodati dodatne prikaze lista sa podacima. Evo kako:

  1. Kliknite na dugme Dodaj novi prikaz (znak plus) sa desne strane birača prikaza.

  2. U polju „Dodaj novi prikaz“ otkucajte ime prikaza i sa liste Način prikaza izaberite stavku List sa podacima.

    dodavanje još jednog prikaza lista sa podacima u tabelu

Ako želite da preimenujete, kopirate, promenite ili izbrišete prikaz lista sa podacima, kliknite na dugme Postavke/radnje da biste videli listu dostupnih opcija. Da biste izmenili raspored lista sa podacima, izaberite stavku Uređivanje sa ove liste.

uređivanje svojstava lista sa podacima za aplikaciju

Prikaz možete prilagođavati tako što ćete dodati postojeća polja ili čak izmeniti postojeće kontrole pomoću:

Saznajte više o prilagođavanju prikaza pravljenjem makroa korisničkog interfejsa.

Da biste prikazali ili koristili list sa podacima na vebu, kliknite na dugme „Pokreni aplikaciju“ i u pregledaču otvorite novi prikaz lista sa podacima.

Čuva aplikaciju i pokreće je u prikazu pregledača.

Pogledajte kako da koristite druge prikaze za filtriranje i pronalaženje važnih podataka u Access veb aplikaciji.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×