Dodavanje postojećeg tipa sadržaja u listu ili biblioteku

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Tipovi sadržaja omogućavaju organizacijama za organizovanje i upravljanje efikasnije rukuju sadržajem u kolekciji lokacija. Definisanjem tipova sadržaja za određene vrste dokumenata ili informacionih proizvoda, organizacija može obezbediti da svaka od tih grupa sadržaja upravlja efikasnije. Možete podesiti listu ili biblioteku da sadrži stavke više tipova stavki ili dokumenata dodavanjem tipova sadržaja na listu ili biblioteku.

Ovaj članak sadrži:

Funkcionisanje tipova sadržaja na listama i bibliotekama

Dodavanje tipa sadržaja na listu ili biblioteku

Promena novo dugme redosled ili podrazumevanog tipa sadržaja

Kako tipovi sadržaja funkcionišu u listama i bibliotekama

Ako je lista ili biblioteka podešena da dozvoljava više tipova sadržaja, možete dodati tipove sadržaja toj listi ili biblioteci iz grupe tipova sadržaja lokacije koji su dostupni za vašu lokaciju.

Kada dodate tip sadržaja u listu ili biblioteku, omogućavate da ta lista ili biblioteka može sadržati stavke tog tipa. Komanda Novo u toj listi ili biblioteci dozvoljava korisnicima da kreiraju nove stavke tog tipa. Jedna od najvažnijih prednosti tipova sadržaja za liste i biblioteke je da oni omogućavaju da pojedinačna lista ili biblioteka sadrži više tipova stavki ili dokumenata, od kojih svaki može imati jedinstvene metapodatke, smernice ili ponašanja.

Kako nasleđivanje funkcioniše sa tipovima sadržaja liste

Kada se instanca tipa sadržaja lokacije doda listi ili biblioteci, ona je podređena tipu sadržaja lokacije sa koje je kreirana. Ovaj tip sadržaja liste nasleđuje sve atribute tipa sadržaja sebi nadređene lokacije, kao što su njen predložak dokumenta, postavke samo za čitanje, tokovi posla i kolone. Tip sadržaja liste može biti prilagođen određenoj listi ili biblioteci kojoj je dodat. Ova prilagođavanja se ne primenjuju na tip sadržaja nadređene lokacije. Ako je tip sadržaja nadređene lokacije liste ažuriran, tip sadržaja podređene liste može naslediti ove promene (ako osoba koja održava tip sadržaja lokacije odluči da ažuriranja primeni na sve podređene tipove sadržaja).

Ako su bilo koji od atributa zajedničkih tipu sadržaja podređene liste i tipu sadržaja nadređene lokacije prilagođeni tipu sadržaja liste, ova prilagođavanja se mogu zameniti kada tip sadržaja liste nasledi promene tipa sadržaja nadređene lokacije. Ako je tip sadržaja liste prilagođen sa dodatnim atributima koje nadređeni tip sadržaja ne sadrži (na primer, dodatne kolone), ova prilagođavanja neće biti zamenjena kada tip sadržaja podređene liste nasledi promene tipa sadržaja nadređene lokacije.

Vrh stranice

Dodavanje tipa sadržaja u listu ili biblioteku

Pre nego što tipove sadržaja mogu se dodati na listu ili biblioteku, prvo na listi ili biblioteci morate podesiti da dozvoljava više tipova sadržaja. Više informacija o omogućavanju podrške za više tipova sadržaja u listu ili biblioteku, pogledajte članak Uključivanje podrške za više tipova sadržaja u biblioteci. Da biste dodali tipove sadržaja na listu ili biblioteku, morate imati barem dizajn nivo dozvole za tu listu ili biblioteku.

 1. Ako lista ili biblioteka nisu već otvorene, kliknite na ime na traci za brzo pokretanje.

  Ako se ne pojavi ime liste ili biblioteke, izaberite stavku Prikaz celog sadržaja lokacije i zatim kliknite na ime liste ili biblioteke.

  1. Na na postavke meni settings menu , izaberite stavku Postavke listeili kliknite na dugme postavke za tip biblioteke koju želite da otvorite.

   Na primer, u biblioteci dokumenata izaberite stavku Postavke biblioteke dokumenata.

 2. U odeljku Tipovi sadržaja izaberite stavku Dodaj iz postojećih tipova sadržaja lokacije.

  Napomena : Na stranici „Prilagođavanje“ za listu ili biblioteku neće se pojaviti odeljak Tipovi sadržaja ako je lista ili biblioteka podešena tako da ne omogućava više tipova sadržaja.

 3. U odeljku Izaberite tipove sadržaja, u listi Izaberite tipove sadržaja na lokaciji iz kliknite na strelicu da biste izabrali grupu tipova sadržaja lokacije iz koje želite da birate.

 4. Sa liste Raspoloživi tipovi sadržaja na lokaciji izaberite tip sadržaja koji želite, a zatim kliknite na dugme Dodaj da biste izabrani tip sadržaja prebacili na listu Tipovi sadržaja za dodavanje.

 5. Da biste dodali više tipova sadržaja, ponovite korake 4 i 5.

 6. Kada ste izabrali sve tipove sadržaja koje želite da dodate, kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Promena novo dugme redosled ili podrazumevanog tipa sadržaja

Možete odrediti redosled po kome se prikazuju tipovi sadržaja na dugmetu Novo za listu ili biblioteku. Podrazumevano, prvi tip sadržaja koji se prikazuje na dugmetu Novo postaje podrazumevani tip sadržaja za listu ili biblioteku. Da biste promenili podrazumevani tip sadržaja za listu ili biblioteku, promenite prvi tip sadržaja na dugmetu Novo. Takođe, možete odrediti da li želite da na dugmetu Novo budu vidljivi tipovi sadržaja koji su dodati u listu ili biblioteku.

 1. Na traci „Brzo pokretanje“ izaberite ime liste ili biblioteke u grupi Liste ili Dokumenti, ako lista ili biblioteka kojoj želite da promenite tip sadržaja nije već otvorena.

 2. Na na postavke meni settings menu , uradite nešto od sledećeg:

  • Izaberite stavku Postavke liste ako radite u listi.

  • Izaberite stavku Postavke biblioteke dokumenata ako radite u biblioteci dokumenata.

 3. U odeljku Tipovi sadržaja, izaberite opciju Promeni novi redosled dugmadi i podrazumevani tip sadržaja.

  Napomena : Na stranici „Prilagođavanje“ za listu ili biblioteku neće se pojaviti odeljak Tipovi sadržaja ako je lista ili biblioteka podešena tako da ne omogućava više tipova sadržaja.

 4. U odeljku Raspored tipa sadržaja učinite jedno od sledećeg:

  • Da biste uklonili tip sadržaja sa dugmeta Novo za listu ili biblioteku, opozovite izbor Vidljivo (izbor u ovom polju za potvrdu je podrazumevano potvrđen).

  • Da biste promenili redosled po kome se tip sadržaja prikazuje na dugmetu Novo, kliknite na strelicu pored tog tipa sadržaja u koloni Pozicija od vrha, a zatim izaberite redni broj koji želite.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×