Dodavanje postojećeg tipa sadržaja u listu ili biblioteku

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Tipovi sadržaja omogućavaju organizacijama za organizovanje i upravljanje efikasnije rukuju sadržajem u kolekciji lokacija. Definisanjem tipova sadržaja za određene vrste dokumenata ili informacionih proizvoda, organizacija može obezbediti da svaka od tih grupa sadržaja upravlja efikasnije. Možete podesiti listu ili biblioteku da sadrži stavke više tipova stavki ili dokumenata dodavanjem tipova sadržaja na listu ili biblioteku, kao što je novi problem sa podrškom ili novi prodavac.

U ovom članku

Funkcionisanje tipova sadržaja na listama i bibliotekama

Dodavanje tipa sadržaja na listu ili biblioteku

Promena novo dugme redosled ili podrazumevanog tipa sadržaja

Kako tipovi sadržaja funkcionišu u listama i bibliotekama

Ako je lista ili biblioteka podešena da dozvoljava više tipova sadržaja, možete dodati tipove sadržaja toj listi ili biblioteci iz grupe tipova sadržaja lokacije koji su dostupni za vašu lokaciju.

Kada dodate tip sadržaja u listu ili biblioteku, omogućavate da ta lista ili biblioteka može sadržati stavke tog tipa. Komanda Novo u toj listi ili biblioteci dozvoljava korisnicima da kreiraju nove stavke tog tipa. Jedna od najvažnijih prednosti tipova sadržaja za liste i biblioteke je da oni omogućavaju da pojedinačna lista ili biblioteka sadrži više tipova stavki ili dokumenata, od kojih svaki može imati jedinstvene metapodatke, smernice ili ponašanja.

Kako nasleđivanje funkcioniše sa tipovima sadržaja liste

Kada se instanca tipa sadržaja lokacije doda listi ili biblioteci, ona je podređena tipu sadržaja lokacije sa koje je kreirana. Ovaj tip sadržaja liste nasleđuje sve atribute tipa sadržaja sebi nadređene lokacije, kao što su njen predložak dokumenta, postavke samo za čitanje, tokovi posla i kolone. Tip sadržaja liste može biti prilagođen određenoj listi ili biblioteci kojoj je dodat. Ova prilagođavanja se ne primenjuju na tip sadržaja nadređene lokacije. Ako je tip sadržaja nadređene lokacije liste ažuriran, tip sadržaja podređene liste može naslediti ove promene (ako osoba koja održava tip sadržaja lokacije odluči da ažuriranja primeni na sve podređene tipove sadržaja).

Odnos nadređenog/podređenog tipa sadržaja

Ako su bilo koji od atributa zajedničkih tipu sadržaja podređene liste i tipu sadržaja nadređene lokacije prilagođeni tipu sadržaja liste, ova prilagođavanja se mogu zameniti kada tip sadržaja liste nasledi promene tipa sadržaja nadređene lokacije. Ako je tip sadržaja liste prilagođen sa dodatnim atributima koje nadređeni tip sadržaja ne sadrži (na primer, dodatne kolone), ova prilagođavanja neće biti zamenjena kada tip sadržaja podređene liste nasledi promene tipa sadržaja nadređene lokacije.

Vrh stranice

Dodavanje tipa sadržaja u listu ili biblioteku

Tipovi sadržaja možete da dodate na listu ili biblioteku, prvo liste ili biblioteke moraju biti podešen da dozvoli više tipova sadržaja. Više informacija o omogućavanju podrške za više tipova sadržaja u listi ili biblioteci, pogledajte teme u odeljku takođe pogledajte. Da biste dodali tipove sadržaja na listu ili biblioteku, morate imati barem dizajn nivo dozvole za tu listu ili biblioteku.

 1. Ako lista ili biblioteka nisu otvorene, na traci za brzo pokretanje kliknite na njeno ime. Ako se ime liste ili biblioteke ne prikazuje, izaberite stavku Prikaži sadržaj cele lokacije i kliknite na ime liste ili biblioteke.

 2. Za liste, na traci izaberite karticu Lista. Za biblioteke izaberite karticu Biblioteka.

 3. Za liste, na traci kliknite na dugme Postavke liste. Za biblioteke kliknite na dugme Postavke biblioteke.

 4. U odeljku Tipovi sadržaja izaberite stavku Dodaj iz postojećih tipova sadržaja lokacije.

  Napomena: Na stranici „Prilagođavanje“ za listu ili biblioteku neće se pojaviti odeljak Tipovi sadržaja ako je lista ili biblioteka podešena tako da ne omogućava više tipova sadržaja.

 5. U odeljku Izbor tipova sadržaja, na listi Izbor tipova sadržaja lokacije iz kliknite na strelicu da biste odabrali grupu tipova sadržaja lokacije iz koje želite da izvršite izbor.

 6. Na listi Dostupni tipovi sadržaja lokacije , izaberite tip sadržaja koji želite, a zatim kliknite na dugme Dodaj da biste premestili izabrani tip sadržaja na listu tipova sadržaja da biste dodali .

  Izbor tipa sadržaja

 7. Da biste dodali dodatni tipovi sadržaja, ponovite korake 5 i 6.

 8. Kada ste izabrali sve tipove sadržaja koje želite da dodate, kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Promena novo dugme redosled ili podrazumevanog tipa sadržaja

Možete odrediti redosled po kome se prikazuju tipovi sadržaja na dugmetu Novo za listu ili biblioteku. Podrazumevano, prvi tip sadržaja koji se prikazuje na dugmetu Novo postaje podrazumevani tip sadržaja za listu ili biblioteku. Da biste promenili podrazumevani tip sadržaja za listu ili biblioteku, promenite prvi tip sadržaja na dugmetu Novo. Takođe, možete odrediti da li želite da na dugmetu Novo budu vidljivi tipovi sadržaja koji su dodati u listu ili biblioteku.

Novi tip sadržaja u okviru dugmeta „Novo“

 1. Na traci „Brzo pokretanje“ izaberite ime liste ili biblioteke u grupi Liste ili Dokumenti ako lista ili biblioteka kojoj želite da promenite tip sadržaja nije već otvorena.

 2. Na traci uradite nešto od sledećeg:

 3. Kliknite na dugme Postavke liste ako radite na listi.

 4. Kliknite na dugme Postavke biblioteke ako radite u biblioteci dokumenata.

 5. U odeljku Tipovi sadržaja, izaberite opciju Promeni novi redosled dugmadi i podrazumevani tip sadržaja.

  Napomena: Na stranici „Prilagođavanje“ za listu ili biblioteku neće se pojaviti odeljak Tipovi sadržaja ako je lista ili biblioteka podešena tako da ne omogućava više tipova sadržaja.

 6. U odeljku Raspored tipa sadržaja učinite jedno od sledećeg:

 7. Da biste uklonili tip sadržaja sa dugmeta Novo za listu ili biblioteku, opozovite izbor Vidljivo (izbor u ovom polju za potvrdu je podrazumevano potvrđen).

 8. Da biste promenili redosled po kome se tip sadržaja prikazuje na dugmetu Novo, kliknite na strelicu pored tog tipa sadržaja u koloni Pozicija od vrha, a zatim izaberite redni broj koji želite.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×