Dodavanje polja za potvrdu, opcija ili preklopno dugme (ActiveX kontrola)

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Možete da umetnete kontrole obrasca kao što su polja za potvrdu, opcija ili preklopnih dugmadi da biste olakšali unos podataka. Polja za potvrdu odgovara obrascima sa više opcija. Dugmad opcija se bolje kada je vaš korisnički ima samo jedan izbor. Preklopnih dugmadi ukazuju na stanje između omogućene ili onemogućene stanje kada se klikne na dugme.

Primer ActiveX kontrole polja za potvrdu
Za potvrdu (ActiveX kontrola)

Primer ActiveX kontrole dugmeta opcije

Dugme opcije (ActiveX kontrola)

Primer ActiveX kontrole preklopnog dugmeta

Preklopno dugme (ActiveX kontrola)

Da biste dodali ActiveX kontrole, morate kartice " Projektovanje " na traci.

Napomene : Da biste omogućili kartice "Projektovanje", pratite ova uputstva:

 • U Excel 2010 i naredni verzije, izaberite stavke datoteka > Opcije > Prilagođavanje trake , potvrdite izbor u polju za potvrdu Projektovanje i kliknite na dugme u redu.

 • U Excel 2007, kliknite na dugme "Microsoft Office" Slika dugmeta > Opcije programa Excel > popularno > karticu "Projektovanje" na traci.

 1. Da biste dodali polje za potvrdu, izaberite karticu " Projektovanje ", kliknite na dugme Umetni, i u okviru ActiveX kontrolekliknite na dugme Slika dugmeta .

  Da biste dodali dugme opcije, izaberite karticu " Projektovanje ", kliknite na dugme Umetni, i u okviru ActiveX kontrolekliknite na dugme Slika dugmeta .

  Da biste dodali preklopno dugme, kliknite na karticu " Projektovanje ", kliknite na dugme Umetni, i u okviru ActiveX kontrolekliknite na dugme Slika dugmeta .

 2. Kliknite na ćeliju gde želite da dodate kontrolu.

  Savet : Možete da dodate samo jedno polje za potvrdu ili dugme opcije odjednom. Da biste ubrzali stvari, kada dodate prvu kontrolu, kliknite na nju desnim tasterom miša i izaberite stavke Kopiraj > Nalepi.

 3. Da biste uredili ActiveX kontrolu, uverite se da ste u režimu dizajniranja. Na kartici Projektovanje, u grupi Kontrole kliknite na dugme Režim dizajniranja.

 4. Da biste postavili svojstva kontrole, na kartici Projektovanje , u grupi kontrole izaberite stavku Svojstva.

  Takođe možete kliknuti desnim tasterom miša na kontrolu i izabrati stavku Svojstva.

  Pojavljuje se dijalog Svojstva . Detaljne informacije o svakom svojstva izaberite svojstvo, a zatim pritisnite taster F1 da biste prikazali teme pomoći programa Visual Basic. Takođe možete da upišete ime svojstva u polje za pretragu pomoći Visual Basic. Više informacija o svojstvima takođe videti Svojstva (Microsoft Forms) na lokaciji MSDN.

Oblikovanje kontrole

 1. Da biste oblikovali kontrolu, kliknite desnim tasterom miša na kontrolu, a zatim izaberite stavku Svojstva.

 2. U dijalogu svojstva izmenite svojstva po potrebi.

Brisanje kontrole

 • Kliknite desnim tasterom miša na kontrolu i pritisnite taster DELETE.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Takođe pogledajte

Dodavanje polja za potvrdu ili dugme opcije (kontrola obrasca)

Pregled obrazaca, kontrole obrasca i ActiveX kontrola na radnom listu

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×