Dodavanje osoba na spisak kontakata u programu Lync

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Vaši Lync kontakti su identiteti na mreži osoba sa kojima najčešće komunicirate. Možete da dodate bilo koga iz svoje kompanije i, ako vaša organizacija to dozvoljava, možete takođe da dodate Lync korisnike iz drugih kompanija, kao i Skype korisnike koji su se prijavili korišćenjem Microsoft ID-a.

Dodavanje kontakta iz vaše organizacije

 1. U glavnom prozoru programa Lync, izaberite stavku Dodaj kontakt Dodavanje kontakta , zatim Dodaj kontakt iz moje organizacije.

 2. Otkucajte ime ili e-adresu osobe u polju za pretragu.

 3. Kliknite desnim tasterom miša na osobu na listi, izaberite stavku Dodaj na spisak kontakata, a zatim izaberite grupu za dodavanje.

 4. (Opciono) Da biste prikazali ili promenili odnos privatnosti, kliknite desnim tasterom miša na spisak kontakta, a zatim kliknite na Promeni odnos privatnosti.

Dodavanje kontakta vam vaše organizacije

Ako vaša organizacija to dozvoljava, Lync možete koristiti da biste komunicirali sa spoljnim kontaktima:

 • Spoljnim Lync korisnicima     Administratori u vašoj organizaciji i organizaciji te druge osobe moraju da dozvole spoljne komunikacije.

 • Skype korisnicima    Moraju biti prijavljeni u program Skype pomoću Microsoft naloga (ranije Windows Live ID).

Pogledajte članak Funkcije koje su dostupne sa spoljnim kontaktima. Kontaktni koji koriste dobavljače usluga trenutnih poruka kao što su AOL, Yahoo! ili Google Talk nisu podržani.

 1. U glavnom prozoru programa Lync, izaberite stavku Dodaj kontakt Dodavanje kontakta > Dodaj kontakt koji nije iz moje organizacije

 1. Kliknite na kontaktovog dobavljača usluga trenutnih poruka: Lync ili Skype.

 2. U okviru IM adresa unesite svoj novi kontakt.

Važno: Ako vaš Skype kontakt koristi svoje ime e-pošte za prijavljivanje u Microsoft nalog, IM adresa zahteva posebno oblikovanje. Pogledajte članak Šta da pokušate ako ne možete da razmenjujete trenutne poruke sa Lync ili Skype spoljnim kontaktima.

 1. (Opciono) Odaberite grupu i odnos privatnosti za ovaj kontakt.

 2. Kliknite na dugme U redu.

Imajte na umu:

 • Možda ćete morati da sačekate do 24 časa da bi kontakt postao dostupan. Ako kontakt prikazuje poruku „Prisustvo je nepoznato“ posle celog dana, obratite se tehnička podrška na radnom mestu.

Funkcije koje su dostupne sa Lync spoljnim kontaktima

Podržane su samo funkcije koje su dostupne i vama i drugom Lync korisniku.

Funkcije koje su dostupne sa Skype spoljnim kontaktima

Dostupno za Skype korisnike

Nije dostupno za Skype korisnike

 • Prisutnost

 • Razmena trenutnih poruka između dve osobe

 • Audio pozivi između dve osobe

 • Pronalaženje i dodavanje Lync kontakata u Skype

 • Video razgovori

 • Razmena trenutnih poruka ili audio razgovori sa tri ili više osoba

 • Deljenje radne površine i programa

Takođe pogledajte članak: Šta da pokušate ako ne možete da razmenjujete trenutne poruke sa Lync ili Skype spoljnim kontaktima.

Outlook spoljni kontakti

Da biste dodali spoljnog kontakta u Lync, ta osoba mora da ima važeći klijent za razmenu trenutnih poruka i konferencije – Lync ili Skype. Da biste dodali spoljnog kontakta u Office 365 adresar, sve što je potrebno jeste važeća e-adresa. Saznajte više:

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×