Dodavanje osnovnih informacija u prilagođenu alatku za liste

Važno: Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Projektanti alatki u dizajneru lista mogu da dodaju opisne informacije o alatki. Članovi radnog prostora moraju da imaju pristup dizajneru alatke za liste da bi videli te informacije.

 1. Otvorite alatku Dizajner.

 2. Izaberite stavku Postavke i opcije.

 3. Izaberite karticu Osnovni podaci o ovoj alatki.

 4. Unesite informacije u polja Ime, Verzija i Opis ili ih ažurirajte.

  Detalje o ovim informacijama potražite u dolenavedenom odeljku.

 5. Sačuvajte i objavite promene.

Osnovni podaci o unosu informacija o imenu, verziji i opisu

Ime, verzija i opis obezbeđuju mehanizam koji pomaže spoljnim aplikacijama da identifikuju prilagođenu alatku za liste i dokumentuju dizajn za druge dizajnere prilagođenih alatki.

Uključivanje imena, verzije i opisa se preporučuje, ali je opcionalno. Ne postoji automatizovani mehanizam za povećavanje broja verzije. Povećanje broja verzije po potrebi predstavlja odgovornost dizajnera liste.

Uputstva za navođenje imena i broja verzije

Imajte na umu sledeća uputstva za navođenje imena dizajna alatke za liste i povećavanje broja verzije:

 • Ime dizajna bi trebalo da bude jedinstvena niska koja identifikuje organizaciju koja je dizajnirala alatku za liste i klasu aplikacije ili svrhu alatke za liste. Preporučujemo da koristite isti URI format koji se koristi u programu SharePoint Workspace za identifikovanje drugih predložaka. URI ima standardni format „urn:vaše-preduzeće-prostor za ime:jedinstveno-ime“. Ako menjate predložak alatke za liste da biste kreirali potpuno novu primenu za alatku, trebalo bi da joj date novi URI.

 • Verzija dizajna obezbeđuje mehanizam koji dizajnerima pomaže da dokumentuju izmene koje naprave u predlošku alatke za liste. Kada se predložak alatke za liste primeni, a spoljne aplikacije se razviju tako da pristupaju alatki, važno je da unesete informacije o broju verzije dizajna kako bi projektanti te aplikacije mogli da se uvere da njihova rešenja funkcionišu sa ispravnom verzijom alatke za liste. Na spoljne aplikacije može da utiče dodavanje polja, prikaza i obrazaca u alatku za liste, dodavanje novih ili izmena postojećih. Na spoljne aplikacije obično ne utiču čiste izmene dizajna korisničkog interfejsa, na primer premeštanje polja u obrascu.

  Verzija dizajna je uređeni skup od 4 cifre razgraničene tačkama i skladišti se kao niska. Verzija dizajna je prilagođena šemi identifikacije verzije: (0.0.0.0). Četiri cifre u verziji sleva nadesno predstavljaju sledeće stavke:

  • Glavna verzija

  • Međuverzija

  • Prilagođena verzija

  • Broj verzije

Za povećavanje tih brojeva preporučuje se da sledite sledeća uputstva:

 • Glavna verzija: promena ukazuje na promenu nekompatibilne šeme alatke za liste. Nadogradnju glavne verzije aplikacije alatke za liste treba smatrati potpuno drugom aplikacijom. Iako aplikacija funkcionalno ostaje u istoj klasi aplikacija, ona se u potpunosti razlikuje iz perspektive šeme podataka u zapisu.

 • Međuverzija: promena ukazuje na to da bi postojeće spoljne aplikacije trebalo da nastave da funkcionišu jer nisu izvršene promene nekompatibilne šeme. Imajte na umu da pri nadogradnji međuverzije možete da dodajete nova polja, obrasce i prikaze u alatku za obrasce, ali ne možete da brišete ili menjate šemu postojećih.

 • Prilagođena verzija: promena se obično koristi da bi se identifikovalo objavljivanje ispravke za određenog klijenta koja nudi funkcionalnost ili izmene namenjene nekoj određenoj svrsi.

 • Broj verzije: promena predstavlja rastuću sekvencu koju navodi dizajner i koja se koristi za povezivanje određene sekvence verzija softvera sa aplikacijom za obrasce, što se obično koristi u upravljanju objavljivanjem izdanja.

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×