Dodavanje oblika

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Pomoću trake sa alatkama Objekti u publikaciju možete brzo dodati jedan ili više oblika.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Dodavanje jednog oblika

Dodavanje više oblika

Dodavanje jednog oblika

 1. Postupite na jedan od sledećih načina:

  • Da biste dodali unapred definisani automatski oblik, kao što je zvezda ili dijamant, kliknite na dugme Automatski oblici Slika dugmeta na traci sa alatkama objekte , postavite pokazivač na kategoriju i kliknite na oblik koji želite.

  • Da biste dodali krug ili kvadrat, izaberite stavku Oval Slika dugmeta ili Pravougaonik Slika dugmeta na traci sa alatkama objekata .

 2. Kliknite na mesto u publikaciji na kome želite da se pojavi oblik.

 3. Kada u publikaciju dodate oblik, kliknite na njega, a zatim prevucite regulator za prilagođavanje dok ne dobijete željenu veličinu.

Vrh stranice

Dodavanje više oblika

 1. Postupite na jedan od sledećih načina:

  • Da biste dodali unapred definisani automatski oblik, kao što je zvezda ili dijamant, kliknite na dugme Automatski oblici Slika dugmeta na traci sa alatkama objekte , postavite pokazivač na kategoriju, postavite pokazivač na tačkastu liniju na vrhu kategorije traka sa alatkama Dugme „Opozovi usidrenje“ , a zatim prevucite traku sa alatkama u radni prostor. Kliknite dvaput na oblik koji želite da umetnete više puta, a zatim izaberite stavku u publikaciji na svako mesto gde želite da umetnete oblik.

  • Da biste dodali više ovala i pravougaonika, kliknite dvaput ovalnog Slika dugmeta ili Pravougaonik Slika dugmeta na traci sa alatkama objekata , a zatim kliknite na dugme u publikaciji na svako mesto gde želite da umetnete oblik.

 2. Kada želite da prestanete da dodajete oblike, kliknite na neko drugo dugme na traci sa alatkama objekata – na primer, izaberite stavku Izaberi objekte Dugme "pokazivač" .

Napomena : 

 • Kada opozovete usidrenje kategorije traku sa alatkama, na primer, traci sa alatkama za Osnovni oblici i dalje pristupite druge kategorije automatski oblik, kao što su Redovi i linije spajanja, tako što ćete kliknuti na dugme Automatski oblici Slika dugmeta na traci sa alatkama objekata .

 • Kada više ne budete želeli da koristite kategoriju automatskog oblika sa opozvanim usidrenjem, kliknite na dugme Zatvori.

 • Ako kliknete na dugme Još automatskih oblika, otvoriće se okno zadataka Clip Art.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×