Dodavanje obeleživača u dokumentu

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Obeleživač u programu Word funkcioniše kao i obeleživač koji biste postavili u knjizi: obeležava mesto koje želite lako ponovo da pronađete. U dokument možete da unesete koliko god želite obeleživača i svakom od njih možete da date jedinstveno ime kako biste ih lakše identifikovali.

Da biste dodali obeleživač, najpre obeležite lokaciju u dokumentu na koju želite da idete. Nakon toga, možete da pređete na lokaciju ili da joj dodate veze u okviru dokumenta.

Obeležavanje lokacije

 1. Izaberite tekst, sliku, ili mesto u dokumentu gde želite da umetnete obeleživač.

 2. Kliknite na dugme Umetni > Obeleživač.
  Umetanje obeleživača

 3. U okviru Ime obeleživača, otkucajte ime i kliknite na Dodaj.
  Dodavanje obeleživača

  Napomena : Imena obeleživača moraju da počinju slovom. Mogu da uključe i brojeve i slova, ali ne i razmake. Ako je potrebno da razdvojite reči, možete da koristite podvlaku ( _ ) — na primer, Prvi_naslov.

Prelazak na obeleženu lokaciju

Nakon kreiranja obeleživača, možete da dodate veze ka njima u okviru dokumenta ili da pređete na njih i bilo kom trenutku.

Prelazak na obeleživač

Idite na obeleživač pritiskanjem kombinacije tastera CTRL+G da biste prikazali karticu Idi na u dijalogu Pronađi i zameni. U okviru Idi na, izaberite Obeleživač. Unesite ili izaberite ime obeleživača i kliknite na dugme Idi na.

Prelazak na obeleživač

Veza ka obeleživaču

Možete da dodate i hiperveze koje će vas odvesti na lokaciju sa obeleživačem u istom dokumentu.

 1. Izaberite tekst ili objekat koji želite da koristite kao hipervezu.

 2. Kliknite desnim tasterom miša i izaberite stavku hiperveza Dugme „Hiperveza“ .

 3. U okviru Poveži sa izaberite stavku Mesto u ovom dokumentu.

 4. Sa liste izaberite naslov ili obeleživač ka kojem želite da kreirate vezu.

  Napomena : Da biste prilagodili ekransku napomenu koja se pojavljuje kada zadržite pokazivač miša iznad hiperveze, izaberite stavku Ekranska napomena i zatim otkucajte željeni tekst.

Ako imate bilo kakvih problema sa obeleživačima, pročitajte o različitim tehnikama uz pomoć kojih možete da rešite probleme sa obeleživačima.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×