Dodavanje naziva osama na grafikonu

Dodavanje naziva osama na grafikonu

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Kada kreirate grafikon, možete da dodate nazive osa na bilo koju horizontalnu, vertikalnu ili dubinske ose na grafikonu. Naslovi će vam pomoći ljudima koji prikazuju grafikon da razumeju o se podatke. Ne možete da dodate naslove osa grafikona koji nemaju ose (kao što je kružni ili Prstenasti grafikoni).

XY grafikon sa nazivima osa

 1. Kliknite bilo gde u grafikon u koji želite da dodate naslove ose.

 2. Kliknite na dugme Elementi grafikona Dugme „Elementi grafikona“ pored gornjeg desnog ugla grafikona.

  Ne vidite dugme Dugme „Elementi grafikona“ pored grafikona? Možda koristite stariju verziju programa Excel, kao što su Excel 2010 ili Excel 2007. Pogledajte odeljak „Dodavanje ose naslove ručno” za Dodavanje ili uklanjanje naslova u grafikonu da biste saznali kako da uradite u starijim verzijama programa Excel.

 3. Potvrdite polje Nazivi osa.

  Nazivi primarnih horizontalnih i vertikalnih osa su dodati grafikonu.

 4. Ako je vaš grafikon 3-D grafikon, ili ako sadrži sekunradne horizontalne ili vertikalne ose, kliknite na strelicu pored polja Nazivi osa i kliknite na Još opcija da biste izabrali dubinu ili nazive sekundarnih osa koje želite da dodate.

Iskačući meni „Nazivi osa“

 1. Kliknite na svako polje Naziv ose koje se pojavljuje u grafikonu i otkucajte željeni tekst.

Da biste započeli novi red u naslovu, pritisnite kombinaciju tastera SHIFT+ENTER.

 1. Da biste oblikovali nazive osa, kliknite na njih, a zatim kliknite na Oblikovanje naziva ose da biste izabrali željene opcije oblikovanja.

Povezivanje naziva osa sa tekstom na radnom listu

Ako želite da koristite tekst na radnom listu za nazive osa, možete da povežete nazive osa sa ćelijama na radnom listu koje sadrže taj tekst. Povezani naslovi se automatski ažuriraju na grafikonu kada vršite izmene na odgovarajućem tekstu na radnom listu.

 1. Na grafikonu kliknite na polje Naziv ose.

 2. U radnom listu kliknite unutar polje za formulu, a zatim otkucajte znak jednakosti (=).

 3. Izaberite ćeliju na radnom listu koja sadrži tekst koji želite da koristite za naziv ose.

 4. Pritisnite taster ENTER.

Pored izmene teksta u nazivima osa, možda ćete želeti da promenite oznake osa. Možete i da dodate naziv grafikona svom grafikonu.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×