Dodavanje naslova grafikona

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Kada kreirate grafikon, iznad njega se pojavljuje polje Naslov grafikona. Možete jednostavno da izaberete ovo polje i otkucate željeni naslov, oblikujete ga kako želite i premestite ga na neko drugo mesto u grafikonu.

XY grafikon sa naslovom grafikona

Pored naslova grafikona, možete da dodate i naslove osa u grafikon koji sadrži ose.

 1. Kliknite na polje Naslov grafikona, izaberite stavku Naslov grafikona, a zatim otkucajte naslov.

  Da biste započeli novi red u naslovu, pritisnite taster Enter.

 2. Da biste promenili položaj naslova, kliknite na dugme Elementi grafikona Dugme „Elementi grafikona“ pored gornjeg desnog ugla grafikona, a zatim izaberite stavku Centrirani prekrivajući naslov ili izaberite stavku Još opcija da biste videli druge izbore.

  Iskačući meni „Naslov grafikona“

 3. Da biste oblikovali naslov, kliknite desnim tasterom miša na njega >Oblikuj naslov grafikona, a zatim odaberite željene opcije oblikovanja.

Saveti : 

 • Da biste uklonili naslov grafikona, kliknite desnim tasterom miša na okvir za naslov grafikona > Izbriši.

  Tako ćete ukloniti naslov sa grafikona. Možete ponovo da umetnete podrazumevani okvir Naslov grafikona tako što ćete kliknuti na dugme Elementi grafikona Dugme „Elementi grafikona“ pored gornjeg desnog ugla grafikona.

 • Ako želite drugi naslov, natpis ili oblačić, dodajte okvir za tekst u grafikon.

Povežite naslov grafikona sa tekstom u radnom listu

Da biste za naslov grafikona koristili tekst iz radnog lista, možete da povežete naslov grafikona sa ćelijom radnog lista koja sadrži taj tekst. Povezani naslovi se automatski ažuriraju na grafikonu kad izmenite odgovarajući tekst na radnom listu.

 1. U grafikonu kliknite na polje Naslov grafikona.

 2. U radnom listu kliknite unutar polja za formulu i otkucajte znak jednakosti (=).

 3. Izaberite ćeliju radnog lista koja sadrži tekst koji ćete koristiti za naslov grafikona i pritisnite Enter.

Savet : Da biste kasnije dodali naslov grafikona, kliknite na grafikon, kliknite na dugme Elementi grafikona Dugme „Elementi grafikona“ pored gornjeg desnog ugla grafikona, a zatim izaberite stavku Naslov grafikona.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×