Dodavanje naslova

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Najbolji način dodavanja naslova u programu Word jeste primena stilova. Možete koristiti ugrađene stilove ili ih prilagoditi.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Primena stila naslova

Prilagođavanje stila naslova

Primena stila naslova

 1. Otkucajte tekst naslova i izaberite ga.

 2. Na kartici Početak , u grupi Stilovi izaberite željeni stil naslova. Ako ne vidite željeni stil, kliknite na više dugme Slika dugmeta da biste razvili galeriju Brzih izbora stilova .

  Napomena: Kako izabrani tekst izgleda sa određenim stilom možete da vidite tako što ćete postaviti pokazivač iznad stila koji želite da pregledate.

Napomena: Pritisnite kombinaciju tastera CTRL+SHIFT+S da biste otvorili okno zadataka Primeni stilove ako se željeni stil ne nalazi u galeriji brzih izbora stilova. U polju Ime stila otkucajte ime željenog stila. Lista pokazuje samo one stilove koje ste već koristili u dokumentu, ali možete da upišete ime bilo kog stila koji je definisan za dokument.

Prilagođavanje stila naslova

Možete promeniti font i oblikovanje stila naslova.

 1. Izaberite tekst naslova koji želite da prilagodite.

 2. Na kartici Početak, u grupi Stilovi kliknite na stil naslova koji želite da prilagodite.

 3. Izvršite željene promene.

  Na primer, možete promeniti font, veličinu ili boju.

 4. Na kartici Početak, u grupi Stilovi kliknite desnim tasterom miša na stil naslova koji ste prilagodili i izaberite stavku Ažuriraj naslov da bi se podudario sa selekcijom.

  Opcije naslova

Svaki put kada na dokument primenite stil naslova, on će sadržati vaša prilagođavanja.

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×