Dodavanje naslova

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Naslovi ističu tekst i pomažu osobama da pregledaju dokument.

Najjednostavniji način za dodavanje naslova jeste uz stilove naslova. Korišćenje stilova naslova znači da možete brzo i da napravite sadržaj, promenite organizaciju dokumenta i ponovo oblikujete njegov dizajn bez potrebe da ručno menjate tekst svakog naslova.

 1. Izaberite tekst koji želite da koristite kao naslov.

 2. Na kartici Početak pomerajte pokazivač preko različitih naslova u galeriji stilova. Primetićete da, kada zastanete na svakom stilu, tekst se menja da bi mogli da vidite kako će izgledati u dokumentu. Izaberite stil naslova koji želite da koristite.

  Galerija „Stilovi“ se nalazi na kartici „Početak“

  Ako ne vidite željeni stil, kliknite na dugme Još Strelica „Još dole“ da biste proširili galeriju.

Savet: Možete da promenite oblikovanje stila naslova i font. Jednostavno, izaberite tekst naslova koji želite da prilagodite, izmenite stilove onako kako želite, a zatim na kartici Početak , u grupi Stilovi kliknite desnim tasterom miša na stil naslova koji ste prilagodili i kliknite na dugme Ažuriraj naslov za podudaranje izbora. Svaki put kada primenite taj stil naslova u dokumentu, stil naslova uključivaće prilagođavanja.

Stilovi mogu da urade mnogo više, uključujući sadržaj. Evo kratkog video zapisa o tome zašto treba prvo pisati, a zatim oblikovati pomoću stilova.

Pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Naslovi možete učiniti ističu tekst i pomažu osobama da pregledaju dokument. Najjednostavniji način dodavanja naslova je da koristite stilove naslova.

 1. Izaberite tekst koji želite da koristite kao naslov.

 2. Na kartici Početak izaberite stil naslova koji želite da koristite.

  Examples of Heading 1 and Heading 2 styles in a document

  Ako ne vidite željeni stil, kliknite na levo, desno ili strelica nadole da biste videli više dostupne stilove.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×