Dodavanje linije trenda grupi podataka

Važno : Ovaj članak je mašinskog prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

  1. Izaberite grupa podataka kojoj želite da dodate linija trenda ili pokretni prosek.

  2. U meniju Grafikon izaberite stavku Dodaj liniju trenda.

  3. Na kartici Tip izaberite tip regresivne linije trenda ili pokretnog proseka koji želite.

    Ako izaberete stavku Polinomska, u polje Redosled unesite najviši stepen za nezavisnu promenljivu.

    Ako izaberete stavku Pokretni prosek, u polje Period unesite broj perioda koji će se koristiti za izračunavanje pokretnog redosleda.

Napomena : 

  • U okviru Na osnovu grupe prikazana je lista sa svim grupama podataka na grafikonu koje podržavaju liniju trenda. Da biste liniju trenda dodali nekoj drugoj grupi, izaberite njeno ime sa liste, a zatim izaberite opcije koje želite.

  • Ako na xy grafikon dodate pokretni prosek, on će biti zasnovan na redosledu x vrednosti postavljenih na grafikon. Da biste dobili željene rezultate, možda ćete morati da sortirate x vrednosti pre nego što dodate pokretni prosek.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×