Dodavanje kontrola radi prilagođavanja objekta

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Kada želite da prilagodite Access obrazac, prikaz ili izveštaj to najčešće radite dodavanjem ili menjanjem kontrola. To su okviri za tekst, dugmad, kombinovani okviri i druge alatke koje koristite za dodavanje, uređivanje i prikaz podataka.

Tipične Access kontrole.

Bez obzira na to da li radite u Access veb aplikaciji ili Access bazi podataka na radnoj površini, kontrole možete da dodate na dva načina:

  • Da biste kreirali kontrolu povezanu sa poljem (što znači da ta kontrola prikazuje podatke iz tabele i omogućava da ih uređujete), otvorite listu polja (pritisnite tastersku prečicu Alt+F8) i prevucite polje sa liste u obrazac, prikaz ili izveštaj. Access će dodati kontrolu prikladnu za tip podataka koji se čuva u polju.

    Prevlačenje polja sa liste polja u prikaz.

    Savet : Ako kreirate obrazac pomoću alatke "obrazac" Access stonu bazu podataka, Access automatski kreira povezane kontrole za sva polja u izvoru zapisa.

  • Da biste napravili nepovezanu kontrolu, kliknite na kontrolu na kartici Dizajn na traci. Kontrola se odmah pojavljuje u prikazu u Access veb aplikaciji. U bazi podataka na radnoj površini ćete morati da kliknete na obrazac, prikaz ili izveštaj gde želite da postavite kontrolu.

    Galerija Kontrole na traci.

    Ako želite, možete da konvertujete nepovezanu kontrolu u kontrolu povezivanja tako što ćete urediti svojstva za kontrolu. Pritisnite taster F4 ako koristite bazu podataka na radnoj površini da biste videli svojstva, zatim izaberite ime polja iz padajućeg menija Izvor kontrole.

Kako da izaberem između povezanih i nepovezanih kontrola?

Povezane kontrole su kontrole koje koristite za pregled podataka u tabelama ili upitima ili rad sa njima. Pošto su povezane sa osnovnim izvorom podataka, sve promene koje unesete u povezane kontrole odražavaju se u izvoru podataka (pod pretpostavkom da se izvor podataka može uređivati).

Nepovezane kontrole su korisne za prikazivanje izračunatih vrednosti ili za unošenje vrednosti koje ne moraju da se čuvaju u tabelama. Na primer, nepovezane kontrole možete da stavite na obrazac kako biste unosili datume početka i završetka, a zatim da upotrebite makro povezan sa komandnim dugmetom kontrole za čitanje datuma i prikaz izveštaja za uneti raspon datuma. Pošto unete datume ne morate da čuvate, kontrole ne moraju da budu povezane ni sa čim.

Šta još mogu da radim sa kontrolama?

Najčešći tip kontrole je okvir za tekst; Ovo možete da prikažete mnogo različitih tipova podataka, kao što su tekst, brojeve i datume. Druge kontrole imaju više specijalizovane funkcije. Na primer, postoji kontrolu da biste umetnuli prelom stranice u izveštaju, želite da dodate Veb sadržaj u bazi podataka obrazaci drugu za Dodavanje podobrasca u bazi podataka obrazac. Možete da kreirate kontrole koja upućuje na kontrolu u drugom obrascu, a u bazi podataka, možete da promenite redosled kartica za kontrole.

Dodatne informacije o dodavanju kontrola u izveštaje potražite u članku Uvod u izveštaje u programu Access.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×