Dodavanje kontakta

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Mogu da snime i organizovanje informacija o osobama tako što ćete sačuvati nove kontakte u adresaru. Kontakti su kao elektronsku kartica koje čuvanje informacija o kontaktu neke osobe. Kontakt možete biti osnovni kao ime i e-adresa ili uključite dodatne informacije kao što je Kućna adresa, više brojeva telefona i slike profila.

Kada ste neku osobu sačuvali kao kontakt, možete da upišete nekoliko prvih slova njenog imena u e-poruku i Outlook će upisati njenu e-adresu umesto vas. Ili, ako nekoliko puta kliknete na taster miša, moći ćete da pozovete tu osobu a da nikada ne morate da potražite njen broj telefona.

Dodavanje kontakta iz e-poruke

 1. Otvorite poruku tako da ime osobe bude prikazano u jednom od ovih redova: Od:, Za:, Cc: ili Bcc:.

 2. Desnim tasterom miša kliknite na odgovarajuće ime i izaberite stavku Dodaj u listu Outlook kontakata. Otvara se novi prozor u kojem možete da ispunite detalje koje želite.

  Outlook umeće e-adresu kontakta u okvir e-pošta, a druge informacije o kontaktu koje su dostupne u poruci u odgovarajuće okvire. Ako je kontakt u vašoj organizaciji, te informacije su verovatno njegovo radno mesto, sektor, broj telefona i kancelarija.

  Dodavanje novog kontakta u Outlook iz poruke

 3. Kliknite na dugme Sačuvaj.

Dodavanje kontakta iz početka

 1. Izaberite stavku Osobe na dnu ekrana.

  Izaberite stavku „Osobe“

 2. U grupi Novo kliknite na dugme Novi kontakt ili pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+N.

  Dugme „Novi kontakt“ na kartici „Kontakt“

  Savet : Da biste kreirali kontakt na bilo kom mestu u programu Outlook, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+Shift+C.

 3. Unesite ime i sve druge informacije o kontaktu koje želite da uključite.

 4. Ako želite da odmah kreirate još jedan kontakt, kliknite na dugme Sačuvaj i novo (na taj način ne morate da krećete iz početka za svaki kontakt). Kad unesete nove kontakte, kliknite na dugme Sačuvaj i zatvori.

  Saveti : Želite da dodate još jedan kontakt iz istog preduzeća? Samo kliknite na malu strelicu nadole pored dugmeta Sačuvaj i novo i izaberite stavku Kontakt iz istog preduzeća.

  Kreiranje novog kontakta iz istog preduzeća

Sačuvajte više od jedne e-adrese ili broja telefona

Za osobu možete da sačuvate više brojeva telefona, e-adresa i poštanskih adresa. Na primer:

 1. Na novoj kontakt kartici u okviru E-adresa otkucajte prvu e-adresu kontakta.

 2. Kliknite na strelicu nadole pored stavke E-adresa, a zatim izaberite E-adresa 2. Prva e-adresa će se sačuvati i možete da otkucate drugu u polju.

Dodavanje još jedne e-adrese za kontakt

Dodavanje fotografije kontakta

Ako na računaru (ili na nekoj drugoj lokaciji) imate sačuvanu fotografiju osobe, možete da je upotrebite u njenim kontakt informacijama.

 1. Kliknite ne ikonu slike u okviru novog kontakta.

  Kliknite na ikonu slike da biste dodali fotografiju

 2. U okviru Dodavanje fotografije kontakta pronađite sliku koju želite da koristite, a zatim kliknite na dugme U redu.

Drugi načini za dodavanje kontakata

 • Uvoz kontakata iz .csv ili .pst datoteke    .csv datoteka sadrži kontakte izvezene u tekstualnu datoteku u kojoj su svi delovi informacija o kontkatu odvojeni zarezom (.csv znači „vrednost odvojena zarezom“).

.pst datoteka je datoteka izvezena iz programa Outlook u formatu koji može da pročita drugi računar na kojem se izvršava Outlook.

Pogledajte članak Uvoz kontakata u programu Outlook za Windows da biste saznali više.

 • Uzimanje kontakata iz programa Excel    Za unošenje informacija o kontaktima sačuvanih u Excel datoteci, kao što je .xlsx ili .xls, možete da upotrebite čarobnjak za uvoz i izvoz.

Pogledajte članak Uvoz kontakata u programu Outlook za Windows da biste saznali više.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Deli Facebook Facebook Twitter Twitter E-pošta E-pošta

Da li su vam ove informacije koristile?

Odlično! Imate li još neke povratne informacije?

Kako možemo da je poboljšamo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×