Dodavanje komentara u PowerPoint Online prezentaciju korišćenjem čitača ekrana

Dodavanje komentara u PowerPoint Online prezentaciju korišćenjem čitača ekrana

Čitanje simbola naglas sa sadržajem oznake čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranice podrške za Office.

Koristite PowerPoint Online da biste dodavali komentare na slajdove kako biste kolegama pružili povratne informacije o prezentacijama.

Napomene : 

 • Nove funkcije usluge Office 365 izdaju se postepeno pretplatnicima na Office 365, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, posetite stranicu Kada dobijam najnovije funkcije u sistemu Office 2016 za Office 365?.

 • Tasterske prečice potražite u članku Tasterske prečice u usluzi PowerPoint Online.

 • Ova tema pretpostavlja da koristite JAWS. Da biste saznali više o usluzi JAWS za Windows, pogledajte članak Vodič za brzi početak za JAWS za Windows.

 • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite ugrađeni Windows čitač ekrana, „Narator“. Da biste saznali više o naratoru, pogledajte članak Prvi koraci uz narator.

 • Ova tema pretpostavlja da koristite ovu aplikaciju uz računar. Neka navigacija i neki pokreti mogu se razlikovati na Windows telefonu ili tabletu.

 • Kada koristite PowerPoint Online, preporučujemo da koristite Microsoft Edge kao veb pregledač. Zbog toga što se PowerPoint Online pokreće u veb pregledaču, tasterske prečice se razlikuju od onih u programu za stone računare. Na primer, koristite kombinaciju tastera Ctrl+F6 umesto tastera F6 za ulazak u komande i izlazak iz njih. Isto tako, uobičajene prečice kao što su F1 (Pomoć) i Ctrl+O (Otvori) važe samo za veb pregledač, a ne za PowerPoint Online.

U ovoj temi

Otvaranje okna „Komentari“

Da biste mogli da dodate komentar u prezentaciju, morate da otvorite okno Komentari. Ako je okno Komentari već otvoreno, preskočite ovu proceduru u pročitajte odeljak Dodavanje komentara.

 1. Otvorite prezentaciju u prikazu za uređivanje i pritiskajte uzastopno kombinaciju tastera Ctrl+F6 dok fokus ne bude na traci. Zaustavite se kada stignete do kartice Početak. Više detalja potražite u članku Korišćenje tasterskih prečica za kretanje kroz okna zadataka u usluzi PowerPoint Online.

 2. Pritisnite taster Tab da biste otišli na krticu Prikaz, a zatim pritisnite taster Enter.

 3. Pritisnite taster Tab da biste otišli na stavku Prikaži komentare, a zatim pritisnite taster Enter.

 4. Da biste izabrali okno Komentari na padajućoj listi, ponovo pritisnite taster Enter.

 5. Ako želite odmah da unesete komentar, pritisnite taster Enter, a zatim ponovo pritisnite taster Enter. Komentar se čuva sa prezentacijom.

Dodavanje komentara

Kada se otvori okno Komentari, možete da dodate komentare tako što ćete pratiti ove korake.

 1. Dok je prezentacija u prikazu za uređivanje, pritiskajte uzastopno kombinaciju tastera Ctrl+F6 dok fokus ne bude na oknu Komentari.

 2. Da biste otvorili novi okvir sa komentarima, pritisnite taster Enter. Čujete „Otkucajte tekst“ ili „Uređivanje“.

 3. Otkucajte komentar i pritisnite taster Enter da biste sačuvali komentar. Komentar se čuva sa prezentacijom.

Zatvaranje okna „Komentari“

Kada završite sa dodavanjem i redigovanjem komentara, možete da zatvorite okno Komentari.

 1. Dok je prezentacija u prikazu za uređivanje sa otvorenim oknom Komentari, pritiskajte uzastopno kombinaciju tastera Ctrl+F6 dok fokus ne bude na traci.

 2. Pritiskanjem tastera Tab pomerite se na meni Prikaz i pritisnite taster Enter.

 3. Pritiskanjem tastera Tab pomerite se na meni Prikaži komentare i pritisnite taster Enter.

 4. Da biste izabrali okno Komentari na padajućoj listi, pritisnite taster Enter. Okno Komentari se zatvara, a fokus prelazi na okno sa slajdom.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za rad sa slajdovima u programu PowerPoint

Pravljenje prezentacije na mreži pomoću čitača ekrana

Tasterske prečice u usluzi PowerPoint Online

Osnovni zadaci za kreiranje prezentacije u programu PowerPoint pomoću čitača ekrana

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×