Dodavanje komandi u prezentaciju pomoću radne dugmadi

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Koristite radno dugme da biste izvršili radnju u prezentaciji, kao što su sledeći jednom ili do određenog slajda, pokretanje aplikacije ili reprodukcije video klipa. Postoje dva osnovna koraka za podešavanje dugmeta radnje:

 • Prvo, možete odabrati dugmeta radnje iz galerije " oblici "

 • Zatim dodelite radnje koje će se javljaju kada (tokom projekcije slajdova) kliknite na oblik ili postavite pokazivač miša na njega.

Ideja je da kada održavate prezentaciju, možete da kliknete ili postavite pokazivač za radno dugme:

 • Idite na sledeći slajd, na prethodni slajd, na prvi slajd, poslednji slajd, najnovijih slajda prikazane, broja određenog slajda, različite PowerPoint prezentacije ili Veb stranice.

 • Pokrenuli program

 • Pokrenuli makro

 • Reprodukovali audio klip

Prikazuje dijalog za podešavanje radne dugmadi u programu PowerPoint

Postavljanje dugmeta radnje na slajdu

Neki primeri ugrađeni oblici radne dugmadi koju možete da pronađete u galeriji oblici obuhvataju strelice nalevo i nadesno (obično razumeli simbole za prelazak na sledeći, prethodni, prvi i poslednji slajd), za reprodukovanje video zapisa ili zvukove, i još mnogo toga.

Prikazuje meni „Oblici“ na traci u programu PowerPoint sa markiranom radnom dugmadi

 1. Na kartici " Umetanje ", kliknite na dugme oblici, a zatim u okviru Radne dugmadi na dnu menija, izaberite oblik dugmeta koji želite da dodate.

 2. Kliknite na lokaciju na slajdu i prevucite da biste nacrtali oblik dugmeta.

 3. Ostavite dijalog otvoren i idite na sledeću proceduru.

Dodela radnje

Ako želite da se javljaju kada se klikne na dugme Radnje, izvršite sledeće korake na kartici Klik mišem dijaloga radnja.

Ako želite da se jave prilikom radnog dugmeta jednostavno ukazuje naradnja, izvršite sledeće korake na kartici Mišem dijaloga.

 1. Da biste odabrali radnju do koje dolazi kada kliknete na radno dugme ili pomerite pokazivač preko njega, uradite nešto od sledećeg:

  • Odaberite stavku Hiperveza sa , a zatim izaberite odredište (na primer, na sledeći slajd, na prethodni slajd, poslednji slajd, ili druge PowerPoint prezentacije) koje želite da radnja hiperveza da biste otišli.

   Napomena:  Da biste povezali sa datotekom kreiranom u drugom programu, kao što su Word ili Excel datoteka, sa liste Hiperveza sa izaberite stavku Druga datoteka.

  • Izaberite stavku Nijedna da biste koristili oblik bez odgovarajuće radnje.

  • Odaberite stavku Pokreni program, a zatim kliknite na dugme Potraži da biste pronašli program koji želite da pokrenete.

  • Odaberite stavku Pokreni makro, a zatim izaberite makro koji želite da pokrenete.

   Pokretanje makroa postavke su dostupne samo ako prezentacija već sadrži makro, a kada sačuvate prezentaciju, morate je sačuvati kao PowerPoint makroima projekciju. (Više informacija o makroima potražite u članku Pokretanje makroa.)

  • Ako želite da oblik koji ste odabrali za radno dugme vrši neku radnju, kliknite na dugme Radnja objekta i izaberite radnju koju želite da izvršava.

   Radnja objekta postavke su dostupne samo ako prezentacija sadrži na OLE objekat. Za više detalja pogledajte članak dodeljivanje radnje na sliku ili OLE objekat .

  • Da biste reprodukovali zvuk, potvrdite izbor u polju za potvrdu Reprodukuj zvuk, a zatim izaberite zvuk koji želite da se reprodukuje.

 2. Kada završite sa izborom stavke radnju, izaberite stavku u redu.

 3. Da biste testirali radnje koje ste izabrali, odaberite stavku > projekcije slajdovaOd trenutnog slajda da biste otvorili prezentaciju u projekciji slajdova tako da možete da kliknite na dugme radnje.

Takođe pogledajte

Dodela radnje sliku ili OLE objekat

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×