Dodavanje kolone za pronalaženje sa više vrednosti

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Kolonu za pronalaženje sa više vrednosti možete da koristite da biste izabrali više od jedne stavke sa liste izbora odjednom. Na primer, na listi za praćenje zadataka, možete da dodelite većem broju osoba za svaki zadatak. Vrednosti u koloni za pronalaženje dolaze iz postojeće kolone u trenutnoj listi ili iz postojeće kolone u drugoj listi.

Dodavanje kolone za pronalaženje sa više vrednosti

  1. Kliknite desnim tasterom miša bilo kojeg naslova kolone ili bilo koju ćeliju na listi, a zatim kliknite na dugme Dodaj kolonu.

  2. U okviru ime i tip, unesite ime za kolonu i zatim kliknite na dugme za pronalaženje (informacije koje već na ovoj lokaciji).

  3. U okviru Dodatne postavke koloneizaberite listu koja sadrži vrednosti koje želite u kolonu za pronalaženje sa informacije iz padajuće liste.

  4. Izaberite kolonu koja sadrži vrednosti iz padajuće liste u ovoj koloni .

  5. Izaberite stavku Dozvoli višestruke vrednosti.

  6. Podesite željene opcije i kliknite na dugme U redu.

Da biste koristili kolonu za pronalaženje sa više vrednosti dok prikazujete listu sa podacima, kliknite na strelicu padajućeg menija u ćeliju i zatim potvrdite ili opozovite izbor u polju za potvrdu pored svake vrednosti koje želite da dodate ili uklonite iz ćelije.

Uređivanje liste izbora u kolonu za pronalaženje sa više vrednosti

Pošto stavke u kolonu za pronalaženje sa više vrednosti dolaze iz druge kolone u trenutnoj listi ili iz kolone u drugoj listi, morate da uredite listu na kojoj je zasnovan na kolonu za pronalaženje. Na primer, ako kolona za pronalaženje zasnovan na naslov kolone na listi zadataka, morate da uredite listu zadataka da biste promenili vrednosti u kolonu za pronalaženje.

Koristite kolonu za pronalaženje sa više vrednosti

Sledite ovu proceduru da biste koristili kolonu za pronalaženje sa više vrednosti:

  1. Kliknite na strelicu padajućeg menija za ćeliju u koju želite da uredite.

  2. Potvrdite ili opozovite izbor u polju za potvrdu pored svake stavke koju želite da dodate ili uklonite iz ćelije.

  3. Kliknite na dugme U redu.

Izabrane opcije se pojavljuju u ćeliji, odvojene tačkom i zarezom (;).

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×