Dodavanje kolone na listu zadataka

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Možda ćete hteti da hvatate dodatne informacije o zadacima u projektu, ali niste sigurni gde da dodate podatke. Da biste na listi zadataka na stranici Zadaci kreirali novu kolonu, kliknite na dugme Dodaj kolonu (+) na vrhu krajnje desne kolone liste zadataka. Ako su informacije koje planirate da hvatate Tekst, Broj, Datum i vreme ili Osoba ili grupa, možete da kliknete na tu opciju u listi. Ili, ako želite da hvatate informacije drugačijeg tipa, kao što je padajuća lista sa raznim opcijama, valuta ili hiperveza, možete da izaberete stavku Još tipova kolona i upotrebite okvir koji se pojavio da biste dodali novu kolonu.

Savet :  Takođe možete da kliknete na dugme Kreiraj kolonu u grupi Upravljanje prikazima, na kartici Lista da biste dodali novu kolonu.

Nakon što ste dodali kolonu, možda ćete hteti da je pomerite levo ili desno na listi zadataka. Da biste to uradili, kliknite na dugme Izmeni prikaz u grupi Upravljanje prikazima, na kartici Lista. U odeljku Kolone upotrebite padajuće liste Položaj sleva da biste promenili raspored kolona. Za više informacija o menjanju prikaza pogledajte članak Kreiranje, promena ili brisanje prikaza liste ili biblioteke.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×