Dodavanje kolone „Poslovne ključne reči“ na listu ili u biblioteku

Dodavanje kolone „Poslovne ključne reči“ na listu ili u biblioteku

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Korisnici dodaju poslovne ključne reči stavkama na SharePoint lokaciji da biste koristili za označavanje i razvoju na folksonomy. Poslovne ključne reči možete hvatati neke od poznavanje osobama koje koriste sadržaj. Da biste olakšali da dodaju ključne reči, možete dodati specijalne poslovne ključne reči kolone na listu ili biblioteku. Korisnici zatim možete izaberite stavku da biste dodali ključnu reč da biste i unesite reč ili frazu žele u stavku Svojstva.

Korisnici mogu da dodaju ključne reči u dijalog svojstva dokumenta

Da biste dodali kolonu „Poslovne ključne reči“ na listu ili u biblioteku:

 1. Iz liste ili biblioteke, kliknite na dugme Postavke biblioteke ili Postavke liste na traci za biblioteku ili listu.

  Za SharePoint_Online, kliknite na dugme postavke Ikona „Postavke“ , a zatim kliknite na dugme Postavke biblioteke ili Postavke liste.

 2. U koloni Dozvole i upravljanje izaberite stavku Postavke poslovnih metapodataka i ključne reči.

 3. Na stranici postavki, u odeljku „Dodavanje ključnih reči", potvrdite izbor u polju za potvrdu Dodavanje kolone „Poslovne ključne reči“ listi i omogućavanje sinhronizacije ključnih reči.

Omogućavanje i onemugućavanje objavljivanja metapodataka

Možete kontrolisati da li će termini ili ključne reči koje su dodate u kolone „Kontrolisani metapodaci“ ili „Poslovne ključne reči“ na listi ili u biblioteci postati dostupne kao ključne reči za društveno označavanje. Na primer, ako vaša lista sadrži osetljive informacije, možda nećete želeti da vrednosti ključnih reči budu vidljive. Možda ćete želeti da onemogućite objavljivanje metapodataka kako bi ograničili pristup ključnim rečima.

Napomena:  Termini iz lokalnih skupova termina koji su kreirani u kontekstu određene kolekcije lokacija, podrazumevano su izuzete iz objavljivanja metapodataka. Lokalni skupovi termina nisu dostupni za korišćenje u okviru društvenog označavanja ili kao poslovne ključne reči.

Da biste omogućili ili onemogućili objavljivanje metapodataka, uradite sledeće:

 1. Idite na listu ili u biblioteku za koju želite da konfigurišete objavljivanje metapodataka.

 2. Na traci, na kartici Lista ili Biblioteka kliknite na dugme Postavke liste ili Postavke biblioteke.

  Za SharePoint_Online, kliknite na dugme postavke Ikona „Postavke“ , a zatim kliknite na dugme Postavke biblioteke ili Postavke liste.

 3. U okviru Dozvole i upravljanje izaberite stavku Postavke poslovnih metapodataka i ključnih reči.

 4. U odeljku Objavljivanje metapodataka, u okviru Sačuvaj metapodatke na ovoj listi kao društvene oznake uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste objavili vrednosti iz polja „Kontrolisani metapodaci“ i kolone „Poslovne ključne reči“ u okviru društvenog označavanja i profila stranica „Moja lokacija“, potvrdite izbor u polju za potvrdu.

  • Da biste sprečili objavljivanje vrednosti iz polja „Kontrolisani metapodaci“ i kolone „Poslovne ključne reči“ u okviru društvenog označavanja i profila stranica, opozovite izbor u polju za potvrdu.

 5. Kliknite na dugme U redu.

Više informacija o poslovnim ključnim rečima

SharePoint proizvodi sakupljaju poslovne ključne reči za jedan nehijerarhijski skup termina. Taj poseban skup termina, koji se zove „Skup ključnih reči“, možete pronaći pomoću alatke za upravljanje skladištem termina.

Ključne reči koje korisnici dodaju su dostupni drugim osobama kada koriste listu ili biblioteku. Na primer, kada korisnici otkucaju slične znake u kolonu „Poslovne ključne reči“ na listi, SharePoint prikazuje ključnu reč u poruci predloga. Pored toga, ako listi ili biblioteci dodate kolonu „Poslovne ključne reči“, kada se dokument otpremi na listu ili u biblioteku, SharePoint kopira bilo koju postojeću oznaku dokumenta u kolonu „Poslovne ključne reči“. To pomaže da se postojeće ključne reči sinhronizuju sa funkcijama kontrolisanih metapodataka.

Administratori skladišta termina mogu podesiti da skup ključnih reči bude otvoren ili zatvoren. Da li je skup otvoren ili zatvoren uticaće na način na koji korisnici rade sa kolonom „Poslovne ključne reči“ na listi ili u biblioteci. Ako dodate kolonu „Poslovne ključne reči“ na listu ili u biblioteku, korisnici lokacije mogu uneti vrednosti ključnih reči. Ako je skup ključnih reči zatvoren, korisnici neće moći da proslede nove ključne reči već će morati da koriste postojeće poslovne ključne reči ili kontrolisani termin. Ako je skup termina ključnih reči za lokaciju otvoren, korisnici mogu da dodaju ovoj koloni bilo koju teksutalnu vrednost.

Ako je potrebno, administrator koji ima dozvolu za upravljanje možete promeniti kako se izboriti ove ključne reči sa SharePoint proizvodima i ih premestite u određenim kontrolisanog skupa termina. Zatim, ključne reči koje postaju dostupne za iste vrste koristi kao druge uslove u tom skupa termina.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×