Dodavanje jezika ili podešavanje postavki jezika u sistemu Office 2007

Jezičke postavke u sistemu Microsoft Office 2007 uključite opcije specifične za jezik, kao što su opcije dostupne za određeni jezik na traci i dijalozima. Na primer, kada uključite opcije jezika za japanski jezik, opcije jezika Fonetsko uputstvo i Ograđivanje znakova će biti uključene.

Ako instalirate 2007 Microsoft Office jezički paket, možete promeniti jezik trake, menija, dijaloga i pomoći na jezik jezičkog paketa. Pored toga, alatke za proveru, kao što je kontrolor pravopisa ili gramatike, možete koristiti na drugom jeziku. Više informacija o funkcijama jezičkog paketa potražite na stranici Preuzimanja Office jezičkih interfejs paketa (LIP).

U sistemu Office 2007, opcije jezika su u dijalogu Postavke jezika sistema Microsoft Office 2007. (Za novije verzije sistema Office pogledajte Dodavanje jezika ili podešavanje željenih postavki jezika u sistemu Office.)

Jezičke postavke u sistemu Office 2007

Da biste dodali jezik u Office 2007 programe, prvo proverite da je jezik koji želite da koristite instaliran na računaru. Ako vam je potreban jezički paket za određeni jezik, pogledajte članak Preuzimanja Office jezičkih interfejs paketa (LIP). Zatim, morate da omogućite jezik koji želite da koristite. Opcije specifične za jezik koje su uključene zavise od jezika koji su omogućeni jezici i programa koje koristite.

 1. Kliknite na stavke Početak >Svi programi > Microsoft Office > Microsoft Office alatke > Jezičke postavke u sistemu Microsoft Office 2007.

 2. Izaberite karticu Uređivanje jezika.

 3. Sa liste Jezici dostupni za uređivanje izaberite jezik koji želite da omogućite i kliknite na dugme Dodaj.

  Jezik se dodaje na listu Omogućeni jezici za uređivanje i sve opcije specifične za jezik dostupne u Office 2007 izdanje programima su uključene.

Podrazumevani jezik za uređivanje pojavljuje se na dnu kartice Uređivanje jezika. Ako je potrebno, ovo možete da promenite tako što ćete izabrati željeni jezik sa liste Glavni jezik za uređivanje.

Kada promenite primarni jezik za uređivanje, predložak Normal.dotm u programu Word automatski se zamenjuje. Preporučuje se da sačuvate kopiju predloška Normal.dotm i preimenujete ga dodavanjem njegovog jezika, na primer, Normal_engleski.dotm, pre nego što promenite primarni jezik za uređivanje. Predložak Normal.dotm se obično čuva u fascikli C:\Users\korisničko ime\AppData\Roaming\Microsoft\Templates, pri čemu „korisničko ime” predstavlja ime osobe koja je prijavljena na računaru.

Napomena : Nije moguće ukloniti jezik sa liste Omogućeni jezici za uređivanje ako je on postavljen kao primarni jezik za uređivanje. Da biste jezik uklonili sa liste Omogućeni jezici za uređivanje, prvo morate izabrati drugi jezik sa liste Glavni jezik za uređivanje, a zatim ukloniti jezik sa liste Omogućeni jezici za uređivanje.

Vrh stranice

Važno : Za promenu jezika za prikaz i jezika pomoći možda će biti neophodan jezički paket. Ako niste instalirali jezički paket za jezik koji želite da koristite, pogledajte Preuzimanja Office jezičkih interfejs paketa (LIP).

 1. Kliknite na stavke Početak > Svi programi > Microsoft Office > Microsoft Office alatke > Jezičke postavke u sistemu Microsoft Office 2007.

 2. Kliknite na karticu Jezik prikaza.

  Napomena : Kartica Jezik prikaza je vidljiva samo kada instalirate jezički paket. Da biste instalirali jezički paket, pogledajte Preuzimanja Office jezičkih interfejs paketa (LIP).

 3. Sa liste Prikaži menije i okvire dijaloga sistema Microsoft Office u: izaberite jezik koji želite da koristite za traku, menije i dijaloge.

 4. Sa liste Jezik za prikaz pomoći izaberite jezik koji želite da koristite za pomoć.

 5. Ako imate instalirano tri ili više jezika, prikazuje se lista Prikaži redosled prioriteta jezika. Da biste promenili prioritet jezika, sa liste izaberite jezik i kliknite na dugme Nagore ili Nadole.

Vrh stranice

Ako vidite (ograničena podrška) pored jezika na listi Omogućeni jezici za uređivanje, to znači da su uključene opcije jezika za taj jezik, ali raspored tastera na tastaturi za taj jezik nije instaliran u operativnom sistemu Windows.

Uređivanje jezika sa ograničenom podrškom

Ako želite da koristite isti raspored tastera na tastaturi za sve omogućene jezike, slobodno možete zanemariti poruku (ograničena podrška) za jezike. Ako želite da koristite raspored tastera na tastaturi za jezik koji ima ograničenu podršku, prvo morate da omogućite raspored tastera na tastaturi za taj jezik.

Ako želite da kucate na jeziku koji nije zasnovan na latinici, kao što su arapski ili kineski, odnosno želite da koristite raspored tastera na tastaturi za matični jezik kada kucate na različitim jezicima zasnovanim na latinici, treba da omogućite raspored tastera na tastaturi za taj jezik i tada ćete moći da prebacujete između različitih jezika pomoću trake jezika.

Omogućite Office 2007 raspored tastera na tastaturi u operativnim sistemima Windows 10, Windows 8.1 i Windows 8

 1. Pritisnite kombinaciju tastera sa Windows logotipom + X, a zatim izaberite stavku Kontrolna tabla.

  Lista opcija i komandi koja se prikazuje kad pritisnete taster sa Windows logotipom i taster X

 2. U okviru Sat, jezik i region kliknite na dugme Promena metoda unosa.

 3. Za jezik koji želite da dodate kliknite na dugmeOpcije.

  Dodavanje metoda unosa na kontrolnoj tabli u operativnom sistemu Windows 8

 4. U okviru Metod unosa kliknite na dugme Dodaj metod unosa. Čak možete da kliknete na dugme Pregled da biste videli kako uređaj za unos izgleda.

  Dodavanje metoda unosa u operativnom sistemu Windows 8

 5. Kliknite na željeni metod unosa, a zatim kliknite na dugme Dodaj.

  Dodavanje metoda unosa u operativnom sistemu Windows 8

Omogućite Office 2007 raspored tastera na tastaturi u operativnim sistemima Windows 7 i Windows Vista

 1. Kliknite na dugme Start >Kontrolna tabla.

 2. U okviru Sat, jezik i region, u okviru Region i jezik izaberite stavku Promeni tastature ili druge metode unosa.

  Napomena : U klasičnom prikazu kliknite dvaput na ikonu Regionalne i jezičke opcije, a zatim izaberite karticu Tastature i jezici.

 3. U dijalogu Region i jezik, na kartici Tastature i jezici kliknite na dugme Promeni tastature Dugme „Promeni tastature“ .

 4. U dijalogu Usluge za tekst i jezici unosa, u okviru Podrazumevani jezik unosa izaberite jezik koji želite da koristite kao podrazumevani.

  Ako jezik koji želite da koristite kao podrazumevani jezik unosa nije naveden, dovršite korake od 5. do 8.

 5. U okviru Instalirane usluge kliknite na dugme Dodaj.

 6. Razvijte jezik koji želite da koristite kao podrazumevani jezik unosa, a zatim razvijte stavku Tastatura.

 7. Potvrdite izbor u polju za potvrdu za tastaturu ili uređivač metoda unosa (IME) koji želite da koristite, a zatim kliknite na dugme U redu. Jezik se dodaje na listu Podrazumevani jezik unosa.

U operativnom sistemu Windows XP (za Office 2010 i 2007)

 1. Kliknite na dugme Start, postavite pokazivač na stavku Postavke, a zatim izaberite stavku Kontrolna tabla.

 2. Izaberite stavku Datum, vreme, jezičke i regionalne opcije, a zatim izaberite stavku Regionalne i jezičke opcije.

  Napomena : U klasičnom prikazu kliknite dvaput na stavku Regionalne i jezičke opcije.

 3. U dijalogu Regionalne i jezičke opcije izaberite karticu Jezici, a zatim u okviru Usluge za tekst i jezici unosa kliknite na dugme Detalji.

 4. U dijalogu Usluge za tekst i jezici unosa, pod Instalirane usluge kliknite na dugme Dodaj.

 5. U dijalogu Dodavanje jezika za unos, sa liste Jezik unosa izaberite željeni jezik, a zatim kliknite na dugme U redu.

Takođe pogledajte

Vrh stranice

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×