Dodavanje jezika ili Podešavanje željenih opcija jezika u sistemu Office 2010 i novije verzije

Važno : Ovaj članak je mašinskog prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Jezičke opcije sistema Office možete da koristite da biste dodali jezik ili Odaberite jezik u kojem pomoć i ekranske napomene prikaz.

U sistemu Office 2016, Office 2013 i Office 2010 jezičke opcije su u dijalogu Podešavanje željenih opcija jezika u sistemu Office . (Za Office 2007, pogledajte članak Dodavanje jezik ili Podešavanje željenih opcija jezika u sistemu Office 2007.) Nezavisno može se podesiti jezika prikaza i pomoći. Na primer, da imate sve podudara sa jezikom operativnog sistema ili možete da koristite kombinacija jezika za vaš operativni sistem, uređivanje, prikaz i pomoć.

Željene postavke jezika za Word 2013

Dostupni jezici zavise od jezička verzija sistema Office i sve dodatne jezički paket, jezički interfejs paket ili jezika ekranske napomene koje su instalirane na računaru. Ako alatke za proveru, prikaz ili jezika pomoći koji želite nije dostupna, možda ćete morati da nabavite i instalirajte jezički paket ili jezički interfejs paket. Više informacija potražite u članku treba jezički paket ili jezički interfejs paket?

Možete da dodate jezik za Office programe tako što ćete dodati jezik za uređivanje. Jezik za uređivanje čine raspored tastera na tastaturi i alatke za proveru za taj jezik. Alatke za proveru uključuje funkcije specifične za jezik, kao što su rečnike za proveru pravopisa i gramatike ili pasus smer dugmad. (Podrazumevani jezik za uređivanje se pojavljuje na vrhu liste u podebljano. Ako je potrebno, to može se promeniti tako što ćete izabrati jezik koji želite i kliknuti na dugme Postavi kao podrazumevano.)

 1. Otvorite neki Office program, na primer Word.

 2. Izaberite stavke Datoteka > Opcije > Jezik.

 3. U dijalogu Podešavanje željenih opcija jezika u sistemu Office , u okviru Izbor jezika za uređivanje, izaberite jezik za uređivanje koji želite da dodate sa liste Dodaj dodatne jezike za uređivanje , a zatim kliknite na dugme Dodaj.

  Dodatni jezik se pojavljuje na listi jezika za uređivanje.

Ako nije omogućeno u koloni Raspored tastera na tastaturi , uradite sledeće:

 1. Kliknite na vezu Nije omogućeno.

 2. U dijalogu Dodavanje jezika kliknite na dugme Dodaj jezikizaberite jezik sa liste i zatim kliknite na dugme Dodaj.

 3. Zatvorite dijalog Dodavanje jezika. Jezik bi trebalo da se prikaže kao Omogućen u okviru Raspored tastera na tastaturi u odeljku Izbor jezika za uređivanje.

Ako Niste instalirali u kolona Provera , možda ćete morati da nabavite jezički paket ili jezički interfejs paket da bi dobio alatke za proveru za jezik.

 • Idite na mrežu i preuzmete jezički paket koji vam je potrebna, kliknite na vezu nije instaliran .

Prikaz i jezici pomoći su jezici koji se koriste u sistemu Office za elemente prikaza kao što su stavke menija, komande i kartice, pored datoteke pomoći jezika prikaza.

Podrazumevani jezik će se pojaviti u podebljano na vrhu liste. Redosled jezike u prikaza i pomoći liste je redosled kojim jezici koriste Office. Na primer, ako porudžbine jezik prikaza španski < podrazumevani > nemački i japanski i španski jezik alatke se uklanjaju iz računara, nemački postaje podrazumevani jezik prikaza.

Da biste podesili podrazumevani jezik:

 1. Otvorite neki Office program, na primer Word.

 2. Izaberite stavke Datoteka > Opcije > Jezik.

 3. U dijalogu Podešavanje željenih opcija jezika u sistemu Office , u okviru Izbor prikaza i jezika pomoći, izaberite jezik koji želite da koristite i zatim izaberite stavku Postavi kao podrazumevano.

Koji jezik prikaza se koristi za određene Office programe?

Ako koristite više jezika i prilagodili Office tako da se uklopi na način na koji želite da radite, možete da pregledate sve Office programe da biste videli koji jezik je podrazumevani jezik prikaza za svaku.

 • U dijalogu Podešavanje željenih postavki za jezik u sistemu Office, u okviru Izbor jezika prikaza i pomoći kliknite na dugme Prikaži jezike prikaza instalirane za svaki Microsoft Office program.

Vrh stranice

Napomena : Ova funkcija je dostupna samo za sledeće Office programe: Excel, OneNote, Outlook, PowerPoint, Publisher, Visio i Word. Nije dostupno za programe sistema Office 2016.

Ekranske napomene su mali iskačući prozori koji daju kratku pomoć prilagođenu kontekstu prilikom zadržavanja pokazivača na elementu prikaza kao što je dugme, kartica, kontrola dijaloga ili meni. Postavljanjem jezika ekranske napomene u jednom Office programu biće postavljen jezik za sve instalirane Office programe.

 1. Otvorite neki Office program, na primer Word.

 2. Izaberite stavke Datoteka > Opcije > Jezik.

 3. U dijalogu Podešavanje željenih postavki za jezik u sistemu Office, u okviru Odaberite jezik ekranske napomene izaberite jezik ekranske napomene.

  Napomene : 

  • Ova funkcija nije dostupna u sistemu Office 2016.

  • Ako jezik koji želite nije naveden, možda ćete morati da dodate još usluga jezika. Kliknite na dugme Kako da dobijem više jezika ekranske napomene sa lokacije Office.com, a zatim pratite uputstva za preuzimanje i instalaciju.

  • Pošto instalirate novi jezik ekranske napomene, on postaje podrazumevani jezik ekranske napomene.

Više informacija o ekranskim napomenama potražite u članku Prikazivanje ili skrivanje ekranskih napomena.

Vrh stranice

Takođe pogledajte

Dodavanje jezika ili Podešavanje željenih opcija jezika u sistemu Office 2007

Omogućavanje ili promena jezika rasporeda tastera na tastaturi

Provera pravopisa i gramatike na drugom jeziku u sistemu Office 2010 i novije verzije

Uključite automatsko otkrivanje jezika

Automatski promenite raspored tastature da se podudara sa jezikom okolnog teksta

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. Zato što je mašinskog prevesti u članku može da sadrži greške u rečnik, sintaksu i gramatiku.

Deli Facebook Facebook Twitter Twitter E-pošta E-pošta

Da li su vam ove informacije koristile?

Odlično! Imate li još neke povratne informacije?

Kako možemo da je poboljšamo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×