Dodavanje ivice teksta

Važno : Ovaj članak je mašinski preveli potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Dodate ivice da biste istakli slike, tabele ili dokumenti mogu da vaš sadržaj stoji. Isto sa tekstom u Word dokumentima. Možete odabrati da ivice pojedinačne reči, linije ili čak celog pasusa. Koliko čisti ili Zamisli koju želite da učinite tih granica ne uspeva.

  1. Izaberite reč, red ili pasus.

  2. Izaberite stavke Početak > ivice > strelicu pored dugmeta ivice.

    Ivice na kartici "pasus"

  3. Odaberite tip ivice koji želite.

Prilagođavanje ivice vašeg teksta

  1. Kada ste izabrali tekst i pronašli osnovni tip željene ivice kliknite ponovo na strelicu pored dugmeta Ivice a zatim izaberite stavku Ivice i senčenje.

  2. Polje koje se otvara prikazuje sve izbore koje imate za kreiranje ivice: postavku, stil, boju i širinu.

    Okvir ivica i senčenja

Napomena :  Proverite da li polje Primeni na sadrži ispravne postavke: Tekst ili Pasus. Možete eksperimentisati kako biste pronašli šta vam odgovara.

Ivicu oko teksta možete promeniti u bilo kom trenutku ili je možete potpuno ukloniti sa teksta.

Savet : Popunite oivičeni tekst bojom u polju Ivice i senčenje. Na kartici Senčenje izaberite boju sa liste Popuna ili pronađite Šaru.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft pruža ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×