Dodavanje ili uklanjanje unapred definisane linija ili traka na grafikonu

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Da biste analizirali podatke koji su prikazani u grafikonu, možete dodati unapred definisane linija ili trake (na primer linije grupe padajuće linije, linije graničnih vrednosti i rastuće / opadajuće trake) posebne grafikone (kao što su 2-D naslagani trakasti i Stubičasti grafikoni, linijske grafikone, višestruki kružni grafikon i traka kružnog grafikona, oblasni grafikon i Berzanski grafikoni). Ako više ne želite da prikažete redove ili trake, možete da ih uklonite.

Naslagani stubičasti grafikon sa prikazane linije grupe

Ovaj članak sadrži:

Unapred definisani linija i traka tipovi koje možete da dodate u grafikon

Dodavanje unapred definisane linija ili traka na grafikonu

Uklanjanje unapred definisane linija ili traka iz grafikona

Unapred definisani linije i trake tipovi koje možete da dodate u grafikon

Određene tipove linija i traka su dostupne u 2-D naslagani trakasti i Stubičasti grafikoni, linijske grafikone, višestruki kružni grafikon i traka kružnog grafikona, oblasni grafikon i berzanske grafikone. U zavisnosti od tipa grafikona koji koristite, možete dodati neku od sledećih linija ili traka:

 • Linije grupe    Ove redove povezivanje grupa podataka u 2-D naslagani trakasti i Stubičasti grafikoni da biste naglasili razlike u merenja između svake grupe podataka. Višestruki kružni grafikon i traka kružnog grafikona podrazumevano za povezivanje glavnog kružnog grafikona sa sekundarnom kružnom ili trakastom grafikonu prikazuju linije grupe.

  Linije grupe

 • Spuštene linije    Dostupno u 2-D i 3-D oblasti i linijski grafikoni, ove redove proširivanje iz tačke podataka na horizontalnu osu (kategorija) da bi jasnije kada se završava jedan označivač podatka i sledeći pokretanja označivač podataka.

  Spuštene linije

 • Linije graničnih vrednosti    Dostupno u 2-D linijskim grafikonima i prikazana u podrazumevano Berzanski grafikoni, linije graničnih vrednosti redova proširili sa najveću vrednost najniže vrednosti u svim kategorijama.

  Linije graničnih vrednosti

 • Rastuće / opadajuće trake    Korisno u linijski grafikoni sa više grupa podataka, rastuće / opadajuće trake označavaju razlika između tačaka podataka u prvu grupu podataka i poslednje grupe podataka. Podrazumevano, ove trake takođe se dodaju Berzanski grafikoni, kao što su otvaranje-najviša-najniža-zatvaranje i jačine zvuka-otvaranje-najviša-najniža-zatvaranje.

  Rastuće / opadajuće trake

Vrh stranice

Dodavanje unapred definisane linija ili traka na grafikonu

 1. Kliknite na 2-D naslagani trakasti, kolona, red, kružnog grafikona, traka kružnog grafikona, oblasni ili berzanski grafikon u koji želite da dodate linija ili traka.

  Na taj način biće prikazana kartica Alatke za grafikone i dodate kartice Dizajn, Raspored i Oblikovanje.

 2. Na kartici raspored , u grupi Analiza uradite nešto od sledećeg:

  • Izaberite stavku linija, a zatim izaberite željeni tip linije.

   Napomena : Različite vrste su dostupne za različite tipove grafikona.

  • Kliknite na dugme Up/Down trake, a zatim izaberite stavku Up/Down trake.

   Grupa „Analiza“ na kartici „Raspored“ (alatke za grafikone)

Savet : Možete da promenite oblikovanje linije grupe, padajuće linije, linije graničnih vrednosti ili rastuće / opadajuće trake koja se prikazati na grafikonu tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša na liniju ili traku, a zatim izabrati Oblikovanje < tip linije ili traka > .

Vrh stranice

Uklanjanje unapred definisane linija ili traka iz grafikona

 1. Kliknite na 2-D naslagani trakasti, kolona, red, kružnog grafikona, traka kružnog grafikona, oblasni ili berzanski grafikon da prikazuje unapred definisane linija ili traka.

  Na taj način biće prikazana kartica Alatke za grafikone i dodate kartice Dizajn, Raspored i Oblikovanje.

 2. Na kartici raspored , u grupi Analiza kliknite na dugme linija ili Up/Down trake, a zatim izaberite Nijedno da biste uklonili linija ili traka iz grafikona.

  Grupa „Analiza“ na kartici „Raspored“ (alatke za grafikone)

Savet : Takođe možete da uklonite linije ili trake odmah nakon što ste ih dodali u grafikon tako što ćete kliknuti na dugme Opozovi na Priručnoj traci ili tako što ćete pritisnuti kombinaciju tastera CTRL + Z.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×