Dodavanje ili uklanjanje reda za kriterijume upita

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Alternativne skupove kriterijuma u upitu možete obezbediti korišćenjem dodatnih redova za kriterijume. Ako zapis ispuni sve kriterijume za sve redove za kriterijume, Access uključuje taj zapis u rezultate upita. Ako određeni red za kriterijume više ne želite da primenjujete, možete ga izbrisati. Započnite s upitom otvorenim u prikazu dizajna.

Dodavanje reda za kriterijume

Kliknite na red u koordinatnoj mreži za dizajn upita odmah ispod mesto na koje želite da se pojavi kriterijumi, a zatim na kartici Dizajn , u grupi Podešavanje upita kliknite na dugme Umetni redove.

Dugme „Umetni redove“ na kartici „Dizajn alatki za upit“

Access dodaje novi red iznad reda koji ste kliknuli.

Uklanjanje reda za kriterijume

Kliknite na bilo koje mesto u redu, a zatim na kartici Dizajn, u grupi Podešavanje upita kliknite na dugme Izbriši redove.

Saznajte više o kriterijumima upita

Pregled upita, koji uključuje i pregled korišćenja kriterijuma potražite u članku Uvod u upite.

Primere korišćenja kriterijuma sa različitim tipovima podataka potražite u članku Primeri kriterijuma upita.

Kriterijumi su vrste izraz, i bolje razumete izraza, bolje će biti po navedenim kriterijumima upita. Pregled izraza potražite u članku Kreiranje izraza.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×