Dodavanje ili uklanjanje linije grupe, padajuće linije, linije graničnih vrednosti ili rastuće / opadajuće trake u grafikonu

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

U programu Excel, možete da dodate unapred definisane grupe redova, padajuće linije, linije graničnih vrednosti i rastuće / opadajuće trake da biste posebne grafikone (kao što su 2-D naslagani trakasti i Stubičasti grafikoni, linijske grafikone, višestruki kružni grafikon i traka kružnog grafikona, oblasni grafikon i Berzanski grafikoni) lakši za čitanje. Ako vam više nije potrebna linija ili traka, možete da ih uklonite.

Više informacija o crtanju sopstvene redove u članku Crtanje ili brisanje linije ili konektora.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Više informacija o unapred definisane linije i trake sa koje možete da dodate u grafikon

Dodavanje unapred definisane linija ili traka u grafikon

Uklanjanje unapred definisane linija ili traka iz grafikona

Više informacija o unapred definisane linije i trake sa koje možete da dodate u grafikon

U zavisnosti od tipa grafikona koji koristite, možete dodati neku od sledećih linija ili traka:

 • Linije grupe    Ove redove povezivanje grupa podataka u 2-D naslagani trakasti i Stubičasti grafikoni da biste naglasili razlike u merenja između svake grupe podataka. Prikaz linije grupe podrazumevano za povezivanje glavnih kružni grafikon sa sekundarnom kružnom ili trakastom grafikonu kružnog grafikona i traka kružnog grafikona.

  Linije grupe

 • Spuštene linije    Dostupno u 2-D i 3-D oblasti i linijski grafikoni, ove redove proširivanje iz tačke podataka na horizontalnu osu (kategorija) da bi jasnije kada se završava jedan označivač podatka i sledeći pokretanja označivač podataka.

  Spuštene linije

 • Linije graničnih vrednosti    Dostupno u 2-D linijskim grafikonima i prikazana u podrazumevano Berzanski grafikoni, linije graničnih vrednosti redova proširivanje od najviše vrednosti najniže vrednosti u svim kategorijama.

  Linije graničnih vrednosti

 • Rastuće / opadajuće trake    Korisno u linijski grafikoni sa više grupa podataka, rastuće / opadajuće trake označavaju razlika između tačaka podataka u prvu grupu podataka i poslednje grupe podataka. Podrazumevano, ove trake takođe se dodaju Berzanski grafikoni, kao što su otvaranje-najviša-najniža-zatvaranje i jačine zvuka-otvaranje-najviša-najniža-zatvaranje.

  Rastuće / opadajuće trake

Vrh stranice

Dodavanje unapred definisane linija ili traka u grafikon

 1. Kliknite na 2-D naslagani trakasti, kolona, red, kružnog grafikona, traka kružnog grafikona, oblasni ili berzanski grafikon u koji želite da dodate linija ili traka.

  Prikazaće se kontekstualna kartica Alatke za grafikone, a ispod nje će se pojaviti kartice Dizajn, Raspored i Oblikovanje.

 2. Na kartici raspored , u grupi Analiza uradite nešto od sledećeg:

  • Izaberite redove, a zatim izaberite željenu opciju tip linije koji želite.

   Napomena : Različite vrste opcije su dostupne za različite tipove grafikona.

  • Kliknite na dugme Up/Down trake, a zatim izaberite stavku Up/Down trake.

Savet : Možete da promenite oblikovanje linije grupe, padajuće linije, linije graničnih vrednosti ili rastuće / opadajuće trake koja se prikazati na grafikonu. Više informacija potražite u članku Oblikovanje elemenata grafikona.

Vrh stranice

Uklanjanje unapred definisane linija ili traka iz grafikona

 1. Kliknite na 2-D naslagani trakasti, kolona, red, kružnog grafikona, traka kružnog grafikona, oblasni ili berzanski grafikon da prikazuje unapred definisane linija ili traka.

  Prikazaće se kontekstualna kartica Alatke za grafikone, a ispod nje će se pojaviti kartice Dizajn, Raspored i Oblikovanje.

 2. Na kartici raspored , u grupi Analiza kliknite na dugme linija ili Up/Down trake, a zatim izaberite Nijedno da biste uklonili linija ili traka iz grafikona.

  Slika glavne trake programa Excel

  Savet : Takođe možete da uklonite linija ili traka odmah nakon što ste ih dodali u grafikon tako što ćete kliknuti na dugme Opozovi na Priručnoj traci ili tako što ćete pritisnuti kombinaciju tastera CTRL + Z.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×