Dodavanje ili uklanjanje formata procenta za broj u okviru za tekst ili polju za izraz

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

U programu Microsoft Office InfoPath možete da dodajete oblikovanje podataka okviru za tekst, okviru za izraz i kontrolama za birač datuma na svom predlošku obrasca da biste odredili kako se prikazuju datumi, vremena i brojevi kada ih korisnici unesu u obrasce zasnovane na vašem predlošku obrasca.

Možete da oblikujete kontrolu okvira za tekst ili okvira sa izrazom tako da brojevi koje korisnici ukucaju u okvir budu prikazani kao procenti. Ovo oblikovanje utiče i na način na koji su vrednosti prikazane u obrascu i na to kako su sačuvane. To znači da će bilo koja vrednost koja se ukuca u kontrolu sa oblikovanjem procenta biti tretirana kao procentualna vrednost.

Napomene : 

 • InfoPath ne dodaje procenta simbole sa brojevima koji su oblikovani kao procenata. Da biste dodali znak za procenat oznaka na kontrole, kliknite na mesto gde želite procenta simbol pojavi, a zatim otkucajte %.

 • Oblikovanje procenta možete da dodate samo kontrolama okvira za tekst koje imaju decimalni tip podataka ili kontrolama okvira sa izrazom koje su oblikovane kao decimala.

 1. Kliknite dvaput na kontrolu okvira za tekst ili kontrolu okvira sa izrazom čije podatke želite da oblikujete.

 2. U dijalogu Svojstva kontrole , uradite nešto od sledećeg:

  • Ako koristite kontrolu okvira za tekst, izaberite karticu Podaci.

  • Ako koristite kontrolu okvira sa izrazom, izaberite karticu Opšte.

 3. Uradite sledeće:

  • Za okvir za tekst, uverite se da lista Tip podataka prikazuje odgovarajući tip podataka, a zatim izaberite stavku Oblikovanje.

  • Uverite se da je na listi Oblikuj kao prikazan odgovarajući tip podataka, a zatim kliknite na dugme Oblikuj ako radite sa poljem za izraz.

 4. U dijalogu Decimalni format izaberite jednu od sledećih opcija:

  • Da biste oblikovali broj kao procenat, izaberite stavku Procenat.

  • Da biste uklonili oblikovanje procenta, izaberite stavkuBroj.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatike.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×