Dodavanje ili registrovanje ActiveX kontrole

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Pored različite kontrole obrasca, računar sadrži veliki broj ActiveX kontrola instalirao Excel i drugim programima, kao što su Calendar Control 12.0 i Windows Media Player. Kada instalirate nove ActiveX kontrole, instalacioni program za kontrole obično registruje svaku kontrolu na računaru koji ga čini dostupnim za korišćenje iz programa Excel. Ako kontrola ne pojavi na listi, morate da se registrujete ga ručno.

Važno : 

 • Ne sve ActiveX kontrole mogu koristiti direktno na radnim listovima; neke može koristiti samo na Microsoft Visual Basic for Applications (VBA) korisničke obrasce. Kada radite sa ove kontrole, Excel će prikazati poruku nije moguće umetnuti objekat ako pokušate da ih dodate u radni list.

 • Moraćete da biste omogućili karticu "Projektovanje" na traci pre nego što možete da radite sa ActiveX kontrole. Više informacija potražite u članku Prikazivanje kartice "Projektovanje".

 1. Na kartici Projektovanje , u grupi kontrole kliknite na dugme Umetni, i zatim u okviru ActiveX kontrole, izaberite kontrolu ili kliknite na dugme Još kontrola da biste prikazali sve dostupne ActiveX kontrole i zatim izaberite kontrolu.

  ActiveX kontrole na traci
 2. Kliknite na lokaciju radnog lista gde želite ActiveX kontrola da se pojavi.

  • Da biste uredili kontrolu, proverite da li se nalazite u režimu za dizajniranje. Na kartici Projektovanje , u grupi kontrole , uključite Režim za dizajniranje.

   Režim za dizajniranje na traci
  • Da biste naveli svojstva kontrole, na kartici Projektovanje , u grupi kontrole izaberite stavku Svojstva .

   Savet : Takođe možete kliknuti desnim tasterom miša na kontrolu i izabrati stavku Svojstva.

   Pojaviće se dijalog Svojstva. Za detaljne informacije o svakom svojstvu izaberite svojstvo, a zatim pritisnite taster F1 da bi bila prikazana tema Pomoć za Visual Basic. Pored toga, možete otkucati ime svojstva u polju za pretragu u pomoći za Visual Basic.

 1. Kliknite na ActiveX kontrolu koju želite da registrujete.

 2. Proverite da li se nalazite u režimu za dizajniranje. Na kartici Projektovanje , u grupi kontrole , uključite Režim za dizajniranje Slika dugmeta .

 3. Na kartici Projektovanje , u grupi kontrole kliknite na dugme Umetni, a zatim u okviru ActiveX kontrolekliknite na dugme Još kontrola.

  ActiveX kontrole na traci
 4. U dnu dijaloga Još kontrola kliknite na dugme Registruj prilagođenu kontrolu.

 5. U dijalogu Registrovanje prilagođene kontrole pronađite fasciklu koja sadrži kontrolnu datoteku (oznaka tipa datoteke .ocx) ili datoteku biblioteke dinamičkih veza (oznaka tipa datoteke .dll) za kontrolu koju želite da registrujete.

 6. Izaberite datoteku za kontrolu i kliknite na dugme Otvori.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Takođe pogledajte

Dodavanje polja za potvrdu, opcije, ili preklopno dugme (ActiveX kontrola)

Dodavanje kontrole slike na radni list

Dodavanje oznake ili okvira za tekst u radni list

Pregled obrazaca, kontrole obrasca i ActiveX kontrola na radnom listu

Omogućavanje ili onemogućavanje ActiveX postavki u Office datotekama

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×