Dodavanje ili menjanje toka posla za listu, biblioteku ili tip sadržaja

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Tokovi posla moraju biti dodati listi, biblioteci ili tipu sadržaja da bi ih učinili dostupnim za korišćenje u dokumentima ili stavkama.

Ovaj članak sadrži:

Koji tipovi tokova posla su dostupne?

Kako povezivanje toka posla utiče na njegovu dostupnost toka posla

Dodavanje ili menjanje toka posla za listu, biblioteku ili tip sadržaja

Koji tipovi tokova posla su dostupni?

Microsoft Office SharePoint Server 2007 sadrži nekoliko unapred određenih tokova posla koji su projektovani za podršku uobičajenim poslovnim procesima, ali vaša organizacija može takođe da kreira i koristi prilagođene tokove posla.

Unapred određeni tokovi posla

Unapred definisane tokove posla u Office SharePoint Server 2007 adresa raznih uobičajenim poslovnim procesima. Ako su ove tokovi posla aktivirani za kolekciju lokacija, možete da dodate tokove posla na listu, biblioteku ili tip sadržaja. Nekoliko unapred definisane tokove posla, kao što su odobrenje, Prikupljanje povratnih informacija i prikupljanje potpisa tokovi posla su unapred je povezano sa tipom sadržaja dokumenta, što znači da su automatski dostupan u bibliotekama dokumenata.

Više informacija o tome kako da radite sa svakim od ovih unapred određenih tokova posla potražite putem veza u odeljku Takođe pogledajte.

Prilagođeni tokovi posla

Ako su vašoj organizaciji potrebni dodatni tokovi posla, administrator servera mora da ih instalira i omogući za vašu lokaciju.

Postoje dva načina na koji prilagođeni tokovi posla mogu biti kreirani za Office SharePoint Server 2007:

 • Profesionalni projektanti softvera mogu kreirati tokove posla tako što ćete koristiti na Visual Studio 2005 oznake tipa datoteke za Windows Workflow Foundation     Ovi tokovi posla sadrže prilagođeni kôd i aktivnosti toka posla. Nakon što profesionalni projektant kreira prilagođene tokove posla, administrator servera ih može rasporediti na više lokacija.

 • Web dizajneri možete da dizajnirate tokove posla bez koda za korišćenje u određene liste ili biblioteke pomoću programa za Veb dizajn, kao što su Microsoft Office SharePoint Designer 2007     Ovi tokovi posla kreiraju sa liste dostupnih aktivnosti toka posla i Web dizajner koji kreira tok posla možete da primenjujete tokova posla direktno na listu ili biblioteku gde će se koristiti.

Vrh stranice

Kako povezanost toka posla utiče na njegovu dostupnost

Iako se tok posla bez koda koji je kreiran u programu Microsoft Office SharePoint Designer 2007 može direktno primeniti na listu ili biblioteku gde će biti korišćen, svaki prilagođeni tok posla instaliran na server mora da se doda u listu, biblioteku ili tip sadržaja kako bi bio dostupan dokumentima ili stavkama na određenoj lokaciji. Morate da imate dozvolu za upravljanje listama da biste dodali tok posla u listu, biblioteku ili tip sadržaja. U većini slučajeva, administratori lokacije ili osobe koje upravljaju određenim listama ili bibliotekama sprovode ovaj zadatak.

Dostupnost toka posla u okviru lokacije može da se razlikuje u zavisnosti od toga gde se dodaje:

 • Ako dodate tok posla direktno na listu ili u biblioteku, dostupan je samo za stavke na tu listu ili u biblioteku.

 • Ako dodate tok posla u tip sadržaja liste (instanca tipa sadržaja lokacije koji je dodat na određenu listu ili u biblioteku), dostupan je samo za stavke tog tipa sadržaja na određenoj listi ili u biblioteci sa kojim je taj tip sadržaja povezan.

 • Ako dodate tok posla u tip sadržaja lokacije, taj tok posla je dostupan za sve stavke tog tipa sadržaja u svakoj listi i biblioteci u koju je dodata instanca tog tipa sadržaja lokacije. Ako želite da tok posla bude široko dostupan na listama ili bibliotekama u kolekciji lokacija za stavke određenog tipa sadržaja, najefikasniji način da biste postigli ovaj rezultat je taj tok posla dodate direktno u tip sadržaja lokacije.

Vrh stranice

Dodavanje ili menjanje toka posla za listu, biblioteku ili tip sadržaja

Pre nego što pokušate da dodate tok posla, obratite se administratoru servera da biste utvrdili koji su tokovi posla instalirani i omogućeni za vašu lokaciju. Više informacija o tome kako da dodate ili promenite neki od unapred određenih tokova posla koji su obuhvaćeni sistemom Office SharePoint Server 2007 potražite putem veza u odeljku Takođe pogledajte.

Kada tok posla dodate listi, biblioteci ili tipu sadržaja, možete ga prilagoditi određenoj lokaciji navođenjem različitih opcija:

 • Ime ove instance toka posla

 • Lista zadataka u koju se skladište zadaci koji se odnose na tok posla

 • Lista istorije koja zapisuje sve događaje koji se odnose na tok posla

 • Način na koji želite da tok posla započne

 • Dodatne opcije koje su karakteristične za pojedinačni tok posla (na primer, kako se zadaci usmeravaju ka učesnicima, koje okolnosti dovršavaju tok posla i koje se radnje dešavaju nakon što se tok posla uspešno dovrši)

Izvršite iste korake da biste novi tok posla dodali u listu, biblioteku ili tip sadržaja ili da biste promenili postavke za tok posla koji je već povezan sa listom, bibliotekom ili tipom sadržaja.

 1. Da biste otvorili stranici Dodavanje toka posla ili promena stranice toka posla za listu, biblioteku ili tip sadržaja za koji želite da dodate ili promenite tok posla, postupite na neki od sledećih načina:

  • Za listu ili biblioteku:

   1. Otvorite listu ili biblioteku za koju želite da dodate ili promenite tok posla.

   2. Na na postavke meni Settings menu , izaberite stavku Postavke listeili kliknite na dugme postavke za tip biblioteke koju želite da otvorite.

    Na primer, u biblioteci dokumenata izaberite stavku Postavke biblioteke dokumenata.

   3. U grupi Dozvole i upravljanje izaberite stavku Postavke toka posla.

  • Za tip sadržaja liste:

   1. Otvorite listu ili biblioteku koja sadrži instancu tipa sadržaja liste za koju želite da dodate ili promenite tok posla.

   2. Na na postavke meni Settings menu , izaberite stavku Postavke listeili kliknite na dugme postavke za tip biblioteke koju želite da otvorite.

    Na primer, u biblioteci dokumenata izaberite stavku Postavke biblioteke dokumenata.

   3. U grupi Tipovi sadržaja izaberite ime tipa sadržaja.

    Napomena: Ako lista ili biblioteka nije podešena da dozvoljava više tipova sadržaja, u odeljku Tipovi sadržaja se ne pojavljuje na stranici " Prilagođavanje " za listu ili biblioteku.

   4. U grupi Postavke izaberite stavku Postavke toka posla.

  • Za tip sadržaja lokacije:

   1. Na matičnoj stranici kolekcije lokacija, u polju Radnje na lokaciji meni Slika dugmeta , postavite pokazivač na Postavke lokacijei zatim kliknite na dugme Izmeni sve postavke lokacije.

   2. U koloni Galerije, kliknite na vezu Tipovi sadržaja lokacije.

   3. Izaberite ime tipa sadržaja lokacije za koji želite da dodate ili promenite tok posla, a zatim kliknite na vezu Postavke toka posla.

    Napomena: Ako tokovi posla već dodati u ovu listu, biblioteku ili tip sadržaja, ovaj korak vodi vas direktno na stranicu "Promena postavki toka posla" i treba da kliknete na dugme Dodaj tok posla da biste prešli na Dodavanje toka posla. Ako nijedan tok posla je dodato u ovu listu, biblioteku ili tip sadržaja, ovaj korak vodi vas direktno na stranici Dodavanje toka posla.

 1. Na stranici „Menjanje postavki toka posla" kliknite na vezu Dodaj tok posla ili izaberite ime toka posla za koji želite da promenite postavke.

 2. Postupite na neki od sledećih načina:

  • Ako dodajete tok posla, na stranici „Dodavanje toka posla”, u odeljku Tok posla izaberite ime predloška toka posla koji želite da koristite.

  • Ako menjate postavke za tok posla, na stranici „Menjanje toka posla" promenite postavke koje želite prema sledećim koracima.

 3. U odeljak Ime upišite jedinstveno ime toka posla.

  1. U odeljku Lista zadataka navedite listu zadataka koja će se koristiti sa ovim tokom posla.

   Napomene: 

   • Možete da koristite podrazumevanu listu Zadaci ili da kreirate novu. Ako koristite podrazumevanu listu Zadaci, učesnici toka posla biće u mogućnosti da lako nađu i pregledaju svoje zadatke toka posla pomoću prikaza Moji zadaci u listi Zadaci.

   • Ako će zadaci za ovaj tok posla otkriti osetljive ili poverljive podatke koje želite da odvojite od opšte liste Zadaci, trebalo bi da kreirate novu listu zadataka.

   • Ako će vaša organizacija imati mnogobrojne tokove posla ili će tokovi posla sadržati brojne zadatke, trebalo bi da kreirate novu listu zadataka. U ovom slučaju ćete možda želeti da kreirate liste zadataka za svaki tok posla.

 4. U odeljku Lista istorije izaberite listu istorije koju želite da koristite za ovaj tok posla. Lista istorije prikazuje sve događaje koji se javljaju tokom svake instance toka posla.

  Napomena: Možete da koristite podrazumevanu listu Istorija ili da napravite novu. Ako će vaša organizacija imati mnogo tokova posla, možda ćete želeti da kreirate zasebnu listu istorije za svaki tok posla.

 5. U odeljku Opcije početka odredite kako, kada i ko može da započne tok posla.

  Napomene: 

  • Specifične opcije će možda biti nedostupne ako ih ne podržava predložak toka posla koji ste izabrali.

  • Opcija Započni ovaj tok posla da bi se dobilo odobrenje za izdavanje glavne verzije stavke dostupna je samo ako je omogućena podrška za kreiranje glavnih dokumenata i njihovih međuverija za biblioteku i ako izabrani predložak toka posla može da se koristi za odobravanje sadržaja.

 6. Ukoliko ovaj tok posla dodajete tipu sadržaja lokacije, u odeljku Ažuriranje tipova sadržaja liste i lokacije navedite da li želite da ga dodate i svim tipovima sadržaja koji ga nasleđuju.

  Napomena: Odeljak Ažuriranje liste i tipova sadržaja lokacije pojavljuje se na stranici „Dodavanje toka posla“ samo za tipove sadržaja lokacije.

 7. Kliknite na dugme Dalje, a zatim navedite opcije koje želite da imate na stranici „Prilagođavanje“ ako postoje dodatne opcije za prilagođavanje koje su dostupne za tok posla.

  Više informacija o tome kako da prilagodite svaki od ovih unapred određenih tokova posla potražite putem veza u odeljku Takođe pogledajte.

 8. Kliknite na dugme U redu ako ne postoje dodatne opcije za prilagođavanje koje su dostupne za tok posla.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×