Dodavanje ili brisanje prikaza

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Dizajniranjem različitim prikazima predloška obrasca, možete ponuditi korisnici sve načine možete da pregledate podatke. Na primer, možete da kreirate poseban prikaza optimizovanog za štampanje ili možete da kreirate prikaz rezimea visokog nivoa da biste uklonili neke detalje u predlošku obrasca složene. U programu Microsoft Office InfoPath, možete da koristite okno zadataka " Prikazi " da biste dodali ili izbrisali prikaze za predložak obrasca.

Izaberite neku od sledećih mogućnosti:

Dodavanje prikaza

Brisanje prikaza

Promena podrazumevanog prikaza

Preimenovanje prikaza

Dodavanje prikaza

Koristite sledeću proceduru da biste u predložak obrasca uključili dodatne prikaze.

 1. U meniju Prikaz izaberite stavku Upravljaj prikazima.

 2. U oknu zadataka Prikazi, u odeljku Radnje postupite na neki od sledećih načina:

  • Kliknite na vezu Dodaj novi prikaz da biste dodali novi prikaz u predložak obrasca.

  • Kliknite na vezu Kreiraj verziju za štampanje za ovaj prikaz da biste kreirali prikaz za štampanje i povezali ga sa trenutno izabranim prikazom.

 3. U prikazanom dijalogu upišite ime prikaza, a zatim kliknite na dugme U redu.

 4. Da biste otvorili dijalog Svojstva prikaza, u oknu zadataka Prikazi, u oknu Izaberite prikaz dvaput kliknite na ime prikaza.

 5. U dijalogu Svojstva prikaza promenite ili precizirajte postavke ili opcije za prikaz, a zatim kliknite na dugme U redu.

 6. Dizajnirajte prikaz dodavanjem tabela rasporeda i kontrola u radni prostor.

  Savet : Ako želite da se dizajn novog prikaza zasniva na postojećem, otvorite postojeći prikaz, pritisnite kombinaciju tastera CTRL+A da biste izabrali celokupan sadržaj prikaza, a zatim pritisnite kombinaciju tastera CTRL+C da biste iskopirali selekciju u ostavu. U oknu zadataka Prikazi prebacite se na novi prikaz, a zatim pritisnite kombinaciju tastera CTRL+V da biste nalepili selekciju u novi prikaz. Nakon toga možete izbrisati sve kontrole ili elemente rasporeda koji vam nisu potrebni u novom prikazu.

Vrh stranice

Brisanje prikaza

Prikaz ne možete spasti niti vratiti nakon brisanja. InfoPath će automatski kreirati novi podrazumevani prikaz ako izbrišete podrazumevani prikaz u predlošku obrasca koji ima samo jedan prikaz. Ukoliko izbrišete podrazumevani prikaz u predlošku obrasca sa više prikaza, InfoPath će sledećem prikazu na listi prikaza u oknu zadataka Prikazi dodeliti status podrazumevanog prikaza.

 1. U meniju Prikaz izaberite stavku Upravljaj prikazima.

 2. U oknu zadataka Prikazi postavite pokazivač na ime prikaza koji želite da izbrišete, kliknite na strelicu koja se pojavljuje pored imena, a zatim izaberite stavku Izbriši.

Napomena : Nije moguće izbrisati prikaze za štampanje zasnovane na Microsoft Office Word pomoću okna zadatka Prikazi . Da biste izbrisali prikaze za štampanje za Word, u meniju Prikaz izaberite stavku Word prikazi za štampanje, a zatim izaberite željene opcije.

Vrh stranice

Menjanje podrazumevanog prikaza

Svaki predložak obrasca ima podrazumevani prikaz sa nazivom „Prikaz 1“. Korisnici će videti ovaj prikaz kada otvore obrazac zasnovan na predlošku obrasca. Možete odabrati koji će dostupni prikaz biti podrazumevani prikaz za korisnike ukoliko kreirate prilagođene prikaze za predložak obrasca.

 1. U meniju Prikaz izaberite stavku Upravljaj prikazima.

 2. U oknu zadataka Prikazi postavite pokazivač na ime prikaza koji želite da postavite kao podrazumevani prikaz, kliknite na strelicu koja se pojavljuje pored imena, a zatim izaberite stavku Postavi kao podrazumevano.

Napomena : Ako se samo jedan prikaz nalazi u oknu Izaberite prikaz, on će automatski biti postavljen kao podrazumevani prikaz.

Vrh stranice

Preimenovanje prikaza

 1. U meniju Prikaz izaberite stavku Upravljaj prikazima.

 2. U oknu zadatka Prikazi izaberite prikaz koji želite da preimenujete, a zatim kliknite na dugme Prikaži svojstva.

 3. Izaberite karticu Opšte.

 4. Upišite novo ime prikaza u polje Ime prikaza.

  Napomene : 

  • Ukoliko preimenujete prikaz koji je povezan sa prilagođenim kodom, kôd možda neće funkcionisati na očekivani način. Da biste rešili ovaj problem, u kodu morate pronaći reference za prikaz i ažurirati ih novim imenom prikaza.

  • Prikaze za štampanja za Microsoft Office Word ne možete da preimenujete. Međutim, pomoću čarobnjaka za dodavanje prikaza za štampanje za program Word možete da kreirate isti prikaz sa drugim imenom.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×