Dodavanje i uvoz certifikata u fasciklu „Kontakti“

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Napomena : Ovaj članak je odradio svoj posao i uskoro će biti obustavljen. Da biste sprečili poruku „Stranica nije pronađena“, uklanjamo veze za koje znamo. Ako ste kreirali veze do ove stranice, uklonite ih i zajedno ćemo održati veb povezanim.

Microsoft Outlook koristi certifikate u šifrovane e-poruke će vam pomoći da bezbednije komunikacije. Da biste koristili šifrovanja kada šaljete i primate e-poruke, prvo morate da dobijete digitalni ID autoritet za izdavanje certifikata (CA). Digitalno potpisivanje poruka se primenjuje certifikat i javni ključ pošiljaoca. Certifikat se šalje sa porukom će vam pomoći koji potvrđuju primaocu.

Certifikat sadrži javni ključ kontakta. Pošto certifikat dodate ili uvezete u listu kontakata, Outlook će moći da ga koristi za proveravanje digitalno potpisane pošte primljene od kontakta.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Dodavanje kontakta i certifikata koji ste primili e-poruka na spisak kontakata

Uvoz certifikata u spisak kontakata

Dodavanje certifikata globalnog spiska adresa

Dodavanje kontakta i certifikata primljenog u e-poruci na listu kontakata

 1. Otvorite digitalno potpisanu poruku koju ste primili.

 2. Desnim tasterom miša kliknite na ime u polju Od, a zatim iz priručnog menija izaberite stavku Dodaj u kontakte.

 3. Ako već postoji unos za kontakt za ovu osobu, izaberite opciju Uključite nove informacije iz ovog kontakta u postojeći:.

Napomena : 

 • Da biste pogledali certifikat kontakta, otvorite kontakt u fascikli Kontakti tako što ćete dvaput kliknuti na njega, a zatim izaberite karticu Certifikati.

 • Da biste uvezli certifikat (.cer) datoteke za kontakt u Outlook prilikom prikazivanja kartici certifikata , kliknite na dugme Uvezi. Certifikat se obično uvozi kada kontakt šalje kao prilog.

Vrh stranice

Uvoz certifikata u listu kontakata

 1. U oknu Kontakti otvorite obrazac za kontakt za onaj kontakt čiji certifikat želite da uvezete.

 2. Na kartici Kontakt, u grupi Prikazivanje kliknite na dugme Certifikati, a zatim na dugme Uvoz.

 3. Pronađite i izaberite željenu datoteku certifikata, a zatim kliknite na dugme Otvori.

Napomena : Datoteke certifikata imaju oznake tipa datoteke .p7c ili .cer.

Vrh stranice

Dodavanje certifikata na opštu listu adresa

Ova funkcija zahteva da koristite Microsoft Exchange Server 2000, Exchange Server 2003 ili Exchange Server 2007 naloga. Većina kućnih i ličnih naloga ne koristi Microsoft Exchange.

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Centar za pouzdanost.

 2. Izaberite stavku Bezbednost e-pošte.

 3. Kliknite na dugme Objavi u GAL.

Napomena : 

 • Server certifikat svakog korisnika automatski skladišti u opšta lista adresa, čime se olakšava razmena šifrovanih e-poruka unutar organizacije. Možete da dodate i podrazumevani certifikat šifrovanja iz drugog izvora tako što ćete certifikat sačuvati na računaru, a zatim ga objaviti u globalnom spisku adresa.

 • Kada certifikate objavljujete u globalnom spisku adresa, koriste se trenutne bezbednosne postavke. Ako bezbednosne postavke nisu podešene, certifikati će biti izbrisani iz globalnog spiska adresa.

 • Ako želite da zamenite certifikat u globalnom spisku adresa, na primer, kada on istekne, instalirajte na računar novi certifikat, a zatim ga objavite koristeći gorenavedene korake.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×