Dodavanje i uklanjanje stilova iz galerije za brzi izbor stilova

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

U programu Microsoft Office Word stilovi su ponovo koristiti skupove opcija za oblikovanje koje možete da primenite na tekst. Na primer, pretpostavimo da želite naslove u dokumentu da se pojavi u podebljano i u određenu boju i font veličine. Iako možete da ručno podesite svaku opciju oblikovanja, pojedinačno za svako zaglavlje je mnogo lakše da koristite stil koji se primenjuje sve od sledećih opcija odjednom.

Možete da primenite određeni stil brzo i jednostavno iz galerije Stilovi na kartici " Početak ". Možete da upravljate sadržaja galerije tako što ćete dodati nove ili neke druge popularne stilove i one koje ne morate izbrisati.

Kreiranje novog stila za galerija "stilovi"

Stilovi koje često koristite mogu biti sačuvane u galeriji " Stilovi " na kartici " Početak " radi jednostavne upotrebe. Možete da kreirate novi stil i da ga dodate u galeriji u bilo kom trenutku.

 1. Izaberite tekst koji želite da oblikujete kao novi stil.

  Na primer, možda želite da tekst koji sadrži određene informacije o preduzeću da uvek se pojavljuju kao podebljan i crvene boje u dokumentu.

 2. Na maloj traci sa alatkama koja se pojavljuje iznad selekcije, navedite oblikovanje koje želite. Na primer, da kliknete na podebljano i obojiti u crveno .

 3. Oblikovani tekst, kliknite na strelicu još Strelica „Još dole“ u donjem desnom uglu galerije Stilovi , a zatim kliknite na dugme Kreiraj stil.

  Pojavljuje se dijalog Kreiranje novog stila na osnovu oblikovanja .

 4. Imenujte stil – na primer, Poslovne činjenice– a zatim kliknite na dugme u redu. Stil koji ste kreirali pojavljuje se u galeriji stilova sa imenom da dao, spremni ste da primenite svaki put kada želite da tekst da se pojavi podebljan i crvene boje.

Premeštanje stila u galeriji stilova

Možete da premestite postojeće stil u galeriji stilova radi lakog pristupa.

 1. Na kartici Početak kliknite na pokretač dijaloga Stilovi .

  Strelica za pokretanje dijaloga „Stilovi“

  Pojavljuje se okno stilova .

 2. U donjem desnom uglu okna Stilovi , kliknite na dugme Opcije.

 3. U okviru Izaberite stilove za prikaz, kliknite na dugme sve stilove.

  Svi stilovi se prikazuju u oknu stilove .

 4. Izaberite tekst u dokumentu na stil koji želite da premestite, a zatim izaberite željeni stil u oknu zadatka Stilovi .

  Stil se sada pojavljuje u galeriji stilova .

Izmena stila u galeriji stilova

Možete da promenite definiciju stilovi koji su dostupni za dokument. Na primer, pretpostavimo da želite "Naslov 1" da biste istakli više. Može da koristi veću veličinu fonta ili teži fonta ili možete da dodate više prostora iznad i ispod naslova.

 1. Na kartici Početak , u grupi Stilovi kliknite desnim tasterom miša na stil u galeriju za koju želite da promenite i zatim izaberite stavku Izmeni.

 2. U dijalogu Izmeni stil promenite stil onako kako želite, a zatim kliknite na dugme u redu.

  Na primer, u okviru Oblikovanje, možete da kliknite na strelicu pored polja boja i izaberite novu boju fonta. Sve instance stil automatski se ažuriraju u celom dokumentu.

Uklanjanje stila iz galerije stilova

 1. Na kartici Početak , u grupi Stilovi kliknite desnim tasterom miša na stil koji želite da uklonite iz galerije.

 2. U priručnom meniju izaberite stavku Ukloni iz galerije stilova .

  Napomena: Uklanjanje stila iz galerije ne uklanja stil iz stavki koje se pojavljuju u oknu zadatka Stilovi . Okno zadatka Stilovi navodi sve stilove u dokumentu.

Pored pomoću galerije "brzi izbor stilova" na kartici Početak da jednostavno da primenite oblikovanje na tekst, takođe možete odabrati čitav skup stilova koji zajedno funkcionišu da biste kreirali dokument dizajniran za određenu namenu. Na primer, imate jedan skup brzog izbora stilova će se koristiti za izveštaje. To može da uključuje stilova naslova, rezime, nekoliko nivoa naslova i telo teksta. Sve na boje i formati stila u skupu stilova su dizajnirani da zajedno koristiti za kreiranje privlačnih i čitljiv dokumenta.

Kreiranje novog stila za galeriju brzih izbora stilova

Skupa brzog izbora stilova sadrži osnovnih stilova koje su vam potrebne za kreiranje novog dokumenta. Međutim, možda ćete želeti da dodate prilagođeni stil.

 1. Izaberite tekst koji želite da oblikujete kao novi stil.

  Na primer, možda želite da tekst koji sadrži određene informacije o preduzeću da uvek se pojavljuju kao podebljan i crvene boje u dokumentu.

 2. Na maloj traci sa alatkama koja se pojavljuje iznad selekcije, navedite oblikovanje koje želite. Na primer, da kliknete na podebljano i obojiti u crveno .

 3. Kliknite desnim tasterom miša na selekciju, postavite pokazivač na stavku Stilovi, a zatim izaberite stavku Sačuvaj selekciju kao novi brzi stil.

 4. Imenujte stil – na primer, Poslovne činjenice– a zatim kliknite na dugme u redu. Stil koji ste kreirali pojavljuje se u galeriji brzi izbor stilova sa imenom da dao, spremni ste da primenite svaki put kada želite da se pojavi tekst podebljan i crvene boje.

Premeštanje stila u galeriji brzi izbor stilova

Možete da premestite postojeće stil u galeriji brzi izbor stilova radi lakog pristupa.

 1. Na kartici Početak kliknite na pokretač dijaloga Stilovi , a zatim kliknite na dugme Opcije.

  Strelica za pokretanje dijaloga „Stilovi“

 2. U okviru Izaberite stilove za prikaz, kliknite na dugme sve stilove.

  Svi stilovi se prikazuju u oknu zadatka Stilovi .

 3. Izaberite tekst u dokumentu, a zatim izaberite stil u oknu zadatka Stilovi .

  Stil se sada pojavljuje u galeriji brzi izbor stilova.

Izmena stila u skupa brzog izbora stilova

Možete da promenite definiciju stilove u skupu brzi izbor stilova. Na primer, pretpostavimo da želite "Naslov 1" da biste istakli više. Može da koristi veću veličinu fonta ili teži fonta ili možete da dodate više prostora iznad i ispod naslova.

 1. Na kartici Početak , u grupi Stilovi kliknite desnim tasterom miša na stil u galeriji brzi izbor stilova koje želite da promenite i zatim izaberite stavku Izmeni.

 2. U dijalogu Izmeni stil promenite stil onako kako želite, a zatim kliknite na dugme u redu.

  Na primer, u okviru Oblikovanje, možete da kliknite na strelicu pored polja boja i izaberite novu boju fonta. Sve instance stil automatski se ažuriraju u celom dokumentu.

Čuvanje stilova kao novog skupa brzog izbora stilova

Pošto ste promenili skupa brzog izbora stilova, možete da sačuvate novi brzi izbor stilova postavljeno na listi skupova stilova koje možete da odaberete.

 1. Kreiranje nove stilove ili promenite stilove u skupa brzog izbora stilova.

  Napomena: Takođe, možete da promenite boje ili fontove koji se koriste u brzog izbora stilova postavite tako što ćete izabrati stavku Promeni stilove u grupi Stilovi , a zatim izabrati stavku boje ili Fontovi.

 2. Na kartici Početak , u grupi Stilovi izaberite stavku Promeni stilove, a zatim postavite pokazivač na Skup stilova.

 3. Kliknite na dugme Sačuvaj kao skupa brzog izbora stilova.

 4. U dijalogu Sačuvaj brzo skup stilova otkucajte ime za novi brzi izbor stilova set i zatim kliknite na dugme Sačuvaj.

  Da biste prikazali novog skupa brzog izbora stilova, kliknite na dugme Promeni stilove u grupi Stilovi , a zatim postavite pokazivač na Skup stilova. Novi skup brzog izbora stilova se pojavljuje na listi tako da možete da primenite na dokument u bilo kom trenutku.

Uklanjanje stila iz galerije brzi izbor stilova

 1. Na kartici Početak , u grupi Stilovi kliknite desnim tasterom miša na stil koji želite da uklonite iz galerije.

 2. U priručnom meniju izaberite stavku Ukloni iz galerije brzi izbor stilova .

  Napomena: Uklanjanje stila iz galerije brzi izbor stilova ne uklanja stil iz stavki koje se pojavljuju u oknu zadatka Stilovi . Okno zadatka Stilovi navodi sve stilove u dokumentu.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×