Dodavanje i sinhronizovanje deljenih fascikli u usluzi OneDrive

Dodavanje i sinhronizovanje deljenih fascikli u usluzi OneDrive

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Ovaj članak se odnosi na OneDrive u operativnom sistemu Windows 10, Windows 7, Windows Vista ili Mac.

Ova funkcija nije dostupna u operativnom sistemu Windows 8.1.

Kada neko deli fasciklu i da vam dozvole za nju, dodajte deljenu fasciklu u svoj OneDrive da biste olakšali uređivanje i rad sa fasciklom i njenim sadržajem. Ako sinhronizujete fasciklu sa svojim Windows ili Mac računarima koji koriste OneDrive aplikaciju, možete da radite sa njom van mreže.

Savet : Deljene fascikle dodate u vaš OneDrive ne koriste vaš OneDrive prostor za skladištenje. One koriste samo prostor za skladištenje vlasnika fascikle.

Dodavanje deljene fascikle u OneDrive

Prijavite se u OneDrive u pregledaču.

 1. U OneDrive oknu za navigaciju, u okviru OneDrive, izaberite stavku Deljeno. Fascikle koje možete da dodate u OneDrive imaju oznaku Može da uređuje.

  OneDrive deljene fascikle

 2. Pronađite fasciklu u koju želite da dodate i kliknite na krug na pločici fascikle da biste ga izabrali.

 3. Kliknite na dugme Dodaj u OneDrive. Ili, ako želite, možete da kliknite desnim tasterom miša na fasciklu i zatim kliknite na dugme Dodaj u OneDrive. Dodavanje deljene fascikle u OneDrive

  Savet : Ako ne želite da sadržaj fascikle za sinhronizaciju i deljenje, kliknite na dugme Preuzmi. Tako kopirate fasciklu i njen sadržaj na svoj računar, a ne na OneDrive. Datoteke su dostupne za uređivanje van mreže, ali ne želite da vidite ispravke koje su drugi uneli, a ne bi dobili ispravke koje napravite.

Pronalaženje deljenih fascikli u usluzi OneDrive

Deljene fascikle koje ste dodali u vaš OneDrive pojavljuju se na Veb lokaciji OneDrive u vašem prikazu datoteke .

Ako koristite OneDrive aplikaciju za sinhronizovanje na računaru, možete da sinhronizujete fasciklu na računaru. Na Windows računaru pronađite fasciklu u programu Windows Explorer; na Mac računaru koristite Nalazač da biste je pronašli.

Napomene : 

 • Ako imate OneDrive aplikaciju za sinhronizovanje, ali deljena fascikla se ne sinhronizuje sa računarom, možda vam je uključena selektivna sinhronizacija. Ovo nije uobičajeno, ali da biste to ispravili, idite na sistemsku paletu računara (ako koristite Mac, idite na traku sa menijima) i pronađite aplikaciju za sinhronizovanje.

 • Aplikacija OneDrive na sistemskoj traci poslova

 1. Kliknite desnim tasterom miša na ikonu aplikacije za sinhronizovanje (ako koristite Mac, kliknite levim tasterom miša na nju) i izaberite stavku Postavke.

 2. Na kartici Izbor fascikli, potvrdite izbor u polju za potvrdu fascikli koje želite da sinhronizujete.

Više informacija o deljenim fasciklama u usluzi OneDrive

Mogu li i dalje da pristupim deljenim fasciklama ako ih ne dodam u svoj OneDrive?

Da, možete da im pristupite sa svoje liste Deljeno na lokaciji OneDrive.com ili u OneDrive mobilnim aplikacijama. I dalje možete da kopirate, premestite, uredite, preimenujete, delite i izbrišete sve što se nalazi u fascikli.

Šta se dešava ako premestim stavke u deljenu fasciklu ili iz nje?

Kada premeštate stavke između deljenih fascikli, one gube postojeće dozvole i preuzimaju dozvole iz fascikle u koju ste ih premestili. Na primer, ako premestite stavku u fasciklu samo za čitanje, stavka takođe postaje samo za čitanje. Premeštanje stavke iz deljene fascikle u fasciklu koja se ne deli znači da se stavka više neće deliti ni sa kim. Ako premestite stavke samo u okviru deljene fascikle, nijedna dodeljena dozvola se neće promeniti.

Šta se dešava ako premestim samu deljenu fasciklu?

Nije moguće premestiti deljene fascikle na lokaciji OneDrive.com. Ako sinhronizujete OneDrive sa svojim računarom, sve deljene fascikle koje premestite kopiraju se na odredišnu lokaciju, a zatim se uklanjaju iz vaše usluge OneDrive. One su i dalje dostupne na vašoj listi Deljeno.

Savet : Budite pažljivi prilikom premeštanja fascikli zato što to može da utiče na dozvole za deljenje fascikle. Ako premeštate deljenu fasciklu u drugu fasciklu, ona preuzima dozvole odredišne fascikle. To znači da ljudi mogu da joj pristupe samo ako imaju dozvole i za odredišnu fasciklu – ako se odredišna fascikla ne deli, ni fascikla koju ste premestili više neće biti deljena.

Mogu li da preimenujem deljenu fasciklu koju sam dodao u svoj OneDrive?

Da, možete. Novo ime koje date fascikli biće vidljivo samo vama i pojaviće se sa tim imenom na svakom mestu na kom pristupate svojoj usluzi OneDrive, uključujući OneDrive.com, OneDrive aplikaciju na računaru ili OneDrive mobilne aplikacije. Promena imena neće biti vidljiva vlasniku deljene fascikle, niti bilo kojoj drugoj osobi koja ima dozvole za fasciklu.

Napomena : Međutim, preimenovanje ili promena sadržaja fascikle biće vidljivi drugim osobama koje dele fasciklu.

Zašto se stavke koje su izbrisane iz deljene fascikle ne pojavljuju u mojoj korpi za otpatke?

Stavke koje su izbrisane iz deljene fascikle na lokaciji OneDrive.com se šalju u korpe za otpatke od samo vlasnik deljene fascikle. Međutim, ako ne sinhronizujete vaše OneDrive na računaru, stavke koje su izbrisane iz deljene fascikle pojavljuju se u korpi za otpatke na računaru.

Napomena : Samo vlasnik deljene fascikle može da vrati stavku izbrisanu iz fascikle.

Kako mogu da uklonim deljenu fasciklu koju sam dodao u svoj OneDrive?

Na lokaciji OneDrive.com, u prikazu Datoteke, izaberite deljenu fasciklu koju želite da uklonite, a zatim izaberite stavku Ukloni iz moje usluge OneDrive. Ovo će samo ukloniti fasciklu iz vaše usluge OneDrive – ona će i dalje biti dostupna na vašoj listi Deljeno i to neće uticati na vlasnika niti na druge osobe koje dele fasciklu. Ako umesto toga izbrišete fasciklu, ona se briše iz svačije usluge OneDrive i vlasnik fascikle će morati da je vrati u prethodno stanje.

Napomena : Ako ne sinhronizujete OneDrive na nekim računarima, uklanjanjem deljene fascikle iz vaše OneDrive ona se uklanja sa tih računara.

Šta se dešava ako vlasnik prestane da deli fasciklu koju sam dodao u svoj OneDrive?

Ako fascikle se više ne deli sa vama, ona se uklanja iz vaše OneDrive. Da biste se vratili sa pristupom fascikli, zatražite od vlasnika ili u uređivaču da biste je delili sa vama ponovo.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pročitajte više o tome kako se deli OneDrive datoteka i fascikli

Popravke ili privremena rešenja za nedavne probleme u usluzi OneDrive

Pronađite pomoć tako što ćete poslati e-poruku timu podrške za OneDrive. U OneDrive aplikaciji za mobilne uređaje prodrmajte uređaj da biste dobili pomoć ili delili povratne informacije o usluzi OneDrive.

Pogledajte još stranica podrške za OneDrive.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×