Dodavanje grupe podataka grafikonu

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Nakon kreiranja grafikona, možda ćete morati da dodate na dodatnih grupa podataka na grafikonu. Grupa podataka je red ili kolonu sa brojevima koji su uneti u radni list i prikazani u grafikonu, kao što je lista kvartalni preduzeća profita.

Grafikoni u sistemu Office povezuju se uvek sa na zasnovane na Excel radnom listu, čak i ako ste kreirali grafikon u drugom programu, kao što je Word. Ako je vaš grafikon na istom radnom listu podaci korišćeni za kreiranje grafikona (poznat i kao izvor podataka), možete brzo da prevučete oko novim podacima na radnom listu da biste je dodali na grafikonu. Ako grafikon nalazi na odvojenom listu, moraćete da koristite dijalog Izbor izvora podataka da biste dodali grupe podataka.

Napomena : Ako tražite informacije o dodavanju ili promeni legendi grafikona, pogledajte članak Dodavanje legende na grafikon.

Dodavanje grupe podataka grafikonu na istom radnom listu

 1. Na radnom listu koja sadrži vaše podatke u grafikonu, u ćelijama koje su direktno pored ili ispod postojećeg izvora podataka za grafikon, unesite nove serije podataka koje želite da dodate.

  U ovom primeru, imamo grafikon koji prikazuje 2013 i 2014 kvartalnih podataka o prodaji i dodali smo novu grupu podataka u radni list za 2015. Imajte na umu da grafikon još uvek ne prikazuje grupu podataka 2015.

  Nove grupe podataka dodate radnom listu

 2. Kliknite na bilo koje mesto u grafikonu.

  Trenutno prikazanoj izvornih podataka je izabran na radnom listu koji prikazuje regulator veličine.

  Možete da vidite grupu 2015 podataka nije izabrana.

  Izabrani podaci trenutno prikazanoj izvora

 3. Na radnom listu, prevucite regulatore veličine da biste uključili nove podatke.

  Izbor nove grupe podataka na radnom listu

  Grafikon se automatski ažurira i prikazuje nove grupe podataka koje ste dodali.

  Grafikon sa dodali nove grupe podataka

Napomene : Ako želite da prikažete ili sakrijete pojedinačne grupe podataka koji su prikazani u grafikonu (bez promene podataka), pogledajte:

Dodavanje grupe podataka grafikonu na posebni list sa grafikonom

Ako je vaš grafikon na posebnom radnom listu, prevlačenje možda neće biti najbolji način da biste dodali novu grupu podataka. U tom slučaju, možete uneti novi podaci grafikona u dijalogu Izbor izvora podataka .

 1. Na radnom listu koja sadrži vaše podatke u grafikonu, u ćelijama koje su direktno pored ili ispod postojećeg izvora podataka za grafikon, unesite nove serije podataka koje želite da dodate.

 2. Kliknite na radni list koji sadrži grafikon.

 3. Kliknite desnim tasterom miša na grafikon, a zatim izaberite stavku Izbor podataka.

  Meni desnog klika na izbor podataka na grafikonu

  U dijalogu Izbor izvora podataka se pojavljuje na radni list koji sadrži izvorne podatke za grafikon.

  Pokazuje dijalog „Izbor podataka“ u programu PowerPoint

 4. Ostavljajući dijalog prozor otvoren, kliknite na radni list, a zatim kliknite i prevucite da biste izabrali sve podatke koje želite da koristite za grafikon, uključujući i nove grupe podataka.

  Nove grupe podataka se pojavljuje u okviru Stavke legende (grupe) u dijalogu Izbor izvora podataka .

 5. Kliknite na dugme U redu da biste zatvorili dijalog i vratili se na list sa grafikonom.

Napomene : Ako želite da prikažete ili sakrijete pojedinačne grupe podataka koji su prikazani u grafikonu (bez promene podataka), pogledajte:

Takođe pogledajte

Kreiranje grafikona

Izaberite podatke za grafikon

Dodavanje legende grafikona

Dostupni tipovi grafikona u sistemu Office

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×