Dodavanje govornikovih beležaka na slajdove

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Kada kreirate prezentaciju, možete da dodate beležaka govornika na kasnije prilikom izlaganja projekcije slajdova publici možete da upućujete. Zatim, tokom prezentacije, beleške govornika su vidljive na monitoru, ali nisu vidljive publike. Tako je okno za napomene mesto za skladištenje dodatne informacije koje se ne treba da budu na slajdu, ali to možete poželeti da razgovarati o tome kada držite prezentaciju.

Dodavanje beleški tokom kreiranja prezentacije

Okno za napomene je polje koje se pojavljuje ispod svakog slajda. (To je opisana u magenta na slici ispod.) Prazan okno za napomene ponudiće vam tekst, kliknite na dugme da biste dodali beleške. Unesite beleške govornika. Ako ne vidite okno za napomene ili potpuno je umanjeno, kliknite na dugme beleške na traci sa alatkama na dnu prozora PowerPoint (takođe označen u magenta na slici ispod).

Prikazuje okno „Beleške govornika“ u programu PowerPoint

Ako beleške premašuju dužinu dodeljenog okno za napomene, pojavljuje se vertikalna traka za pomeranje sa strane okna. U PowerPoint 2013 i PowerPoint 2016, okno za napomene možete da uvećate i Postavljanje pokazivača miša na gornjem redu u oknu i zatim prevlačenjem nagore kada pokazivač postane dvosmerna strelica. (U PowerPoint Online, veličine okna sa napomenama nije moguće promeniti.)

Kako izgleda beleške u prikazu za izlagača

Kada je računar povezan sa projektorom i pokrenete projekciju slajdova Ovo dugme pokreće projekciju slajdova, počevši od prvog slajda u prezentaciji. , pojavljuje se prikaz za izlagača na ekranu računara, dok samo na slajdove se pojavljuju na ekranu projektora. U prikazu za izlagača, možete da vidite beleške dok izlažete, dok publika vidi samo na slajdove:

Prikaz za izlagača u programu PowerPoint 2016 sa krugom oko beleške govornika

Beleške se pojavljuju u oknu sa desne strane. Tekst bi trebalo da automatski prelomi, a vertikalna traka za pomeranje se pojavljuje ako je potrebno. Takođe možete da promenite veličinu teksta u okno za napomene pomoću dva dugmeta u donjem levom uglu okna za napomene:

Promena veličine teksta u okno za napomene u prikazu za izlagača

Prikaz za izlagača ne morate da kreirate. PowerPoint cobbles ga zajedno je za vas tako što ćete prikupiti beležaka koje ste otkucali za svaki slajd i uparivanje ih sa skupom kontrole za kretanje kroz prezentaciju.

Podrazumevano PowerPoint podešen za korišćenje prikaza za izlagača kada pokrenete projekciju slajdova. Možete da promenite ovu postavku na kartici "Projekcija slajdova" na traci PowerPoint :

Opcija prikaza za prezentatora kontroliše u polju za potvrdu na kartici "Projekcija slajdova" na traci u programu PowerPoint.

Pročitajte pokrenuli prezentaciju i videli beleške u prikazu za izlagača za više detalja o tome kako da vidite i koristite prikaz za izlagača.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Takođe pogledajte

Pokretanje prezentacije i videli beleške u prikazu za izlagača

Dodavanje zvuka u PowerPoint prezentaciju

Prenos slajdove iz jedne prezentacije u drugu

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×