Dodavanje funkcija za zajednicu na SharePoint lokaciju

Važno   Ovaj članak je mašina prevedeno, vidimo Odricanje odgovornosti. Molim vas pronađite Engleska verzija ovog članka ovde za svoje preporuke.

Funkcije za zajednicu obuhvataju liste diskusija, alatke za administraciju, informacije o članstvu i brojače aktivnosti zajednice. Sve to je podrazumevano dostupno na lokacijama zajednice (npr. one lokacije koje su kreirane sa predloškom za lokaciju zajednice). Ali ove iste funkcije za zajednicu možete integrisati u lokacije tima, lokacije zapisa, lokacije projekta i tako dalje. Ovaj članak vam pokazuje kako da to uradite.

Zašto dodati funkcije za zajednicu lokaciji?

Recimo da imate lokaciju tima koju aktivno koriste zaposleni u organizaciju za skladištenje datoteka projekta, ažuriranje kalendara odmora i tako dalje. Zbog toga što su zaposleni već navikli na korišćenje lokacije tima i navikli su da idu na nju za sve informacije povezane sa poslom, i zbog toga što lokacija tima ima mnogo vrednih informacija koje ne želite da premeštate na novu lokaciju zajednice, odlučićete se da dodate funkcionalnost za zajednicu tako da zaposleni mogu da iskoriste funkcije za diskusije, moderaciju i reputaciju. Dodatna pogodnost je to što ne morate kreirate ili upravljate posebnom lokacijom.

Dodavanje funkcija za zajednicu je proces koji se sastoji iz dva koraka. Prvo ih aktivirate, a zatim ih dodate lokacijama. Morate biti administrator lokacije ili administrator kolekcije lokacija da biste aktivirali ili deaktivirali funkcije za zajednicu.

Aktiviranje funkcija za zajednicu

 1. Na najvišem nivou kolekcije lokacija izaberite stavke Postavke Mali zupčanik „Postavke“ koji je zauzeo mesto postavki lokacije. > Postavke lokacije.

 2. Na stranici postavki lokacije, u okviru radnji lokacije izaberite stavku Upravljanje funkcijama lokacije.

 3. Na stranici „Funkcije lokacije“ pomerajte se nadole do stavke „Funkcija lokacije zajednice“ i izaberite stavku Aktiviraj.

Deaktiviranje funkcija za zajednicu

 1. Na najvišem nivou kolekcije lokacija izaberite stavke Postavke Mali zupčanik „Postavke“ koji je zauzeo mesto postavki lokacije. > Postavke lokacije.

 2. Na stranici „Postavke lokacije“, u okviru „Radnje na lokaciji“ izaberite stavku Upravljanje funkcijama lokacije.

 3. Na stranici „Funkcije lokacije“ pomerajte se nadole do stavke „Funkcija lokacije zajednice“ i izaberite stavku Deaktiviraj.

Oprez    Ako izbrišete pojedinačne liste diskusija iz zajednice nakon deaktivacije i zatim ponovo aktivirate zajednicu, lokacija neće raditi kao što se očekuje. Ili ćete morati da izbrišete sve liste ili da ne izbrišete ni jednu ako planirate da ponovo aktivirate zajednicu u nekom trenutku kasnije.

Vrh stranice

Dostupne funkcije za zajednicu

Kada se funkcije za zajednicu aktiviraju, imaćete novi skup stranica u biblioteci stranica lokacije: „Početak“, „Članovi“, „Kategorije“ i „Osnovni podaci“. Sve ove stranice su vam navedene na traci za brzo pokretanje. Videćete i novi skup Veb segmenata u galeriji Veb segmenata. Te Veb segmente možete dodati stranicama lokacije tima kao što bi dodali i bilo koji drugi Veb segment. Ova tabela opisuje Veb segmente koji dolaze uz aktivaciju funkcije za zajednicu:

Veb segment

Opis

Osnovni podaci o ovoj zajednici

Prikazuje opis zajednice i druga svojstva kao što je datum osnivanja.

Pridruživanje

Omogućava osobama koje nisu članovi da se pridruže zajednici. Dugme je skriveno ako je korisnik već član.

Moje članstvo

Prikazuje informacije o reputaciji i članstvu za trenutnog posetioca lokacije zajednice.

Alatke

Pruža vlasnicima i administratorima zajednice brze veze ka stranicama sa uobičajenim postavkama i listama sadržaja za upravljanje lokacijom zajednice.

Šta se dešava

Prikazuje broj članova unutar lokacije zajednice.

Dodavanje funkcija za zajednicu lokaciji

 1. Idite do stranice gde želite da dodate jednu ili više funkcija za zajednicu.

 2. Na kartici „Stranica“, u grupi „Uređivanje“ kliknite na dugme Uredi stranicu.

 3. Pomerajte se nadole na stranici dok ne dođete do mesta gde želite da umetnete funkciju za zajednicu i kliknite na dugme Dodaj veb segment.

 4. Sa liste „Kategorije“ izaberite stavku Zajednica.

 5. Sa liste „Segmenti“ izaberite željeni veb segment.

 6. U okviru „Dodaj segment“ izaberite lokaciju za veb segment. Možete izabrati opcije Na vrh, Levo i Desno.

 7. Kliknite na dugme Dodaj.

 8. Na kartici „Stranica“, u grupi „Uređivanje“ kliknite na dugme Zaustavi uređivanje.

Vrh stranice

Napomena   Mašinsko prevođenje Odricanje odgovornosti: ovaj članak je preveden od strane kompjuterski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašine prevodi da pomogne engleski govori korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologije. Jer u članku bio mašina prevedeno, to mogu da sadrže greške u vokabular, sintaksu i gramatiku.

Primenjuje se na: SharePoint Online, SharePoint Server 2013 EnterpriseDa li su vam ove informacije koristile?

Da Ne

Kako da je poboljšamo?

255 preostalo znakova

Radi zaštite vaše privatnosti, nemojte uključivati kontakt informacije u svoje povratne informacije. Pregledajte naš smernice za privatnost.

Hvala vam na povratnim informacijama!

Promeni jezik