Dodavanje drugog pseudonima e-pošte za korisnika

Poslednji put ažurirano 1. avgusta 2017.

Primarna adresa e-pošte u sistemu Office 365 je obično adresa e-pošte koja vam je dodeljena pri kreiranju Office 365 poslovnog ili školskog naloga. Primarnu adresu e-pošte ste mogli da promenite i vi ili administrator u vašoj organizaciji. Kada nekome pošaljete e-poruku, vaša primarna adresa e-pošte se obično pojavljuje u polju „Od“ u aplikacijama e-pošte. Možete povezati i više od jedne adrese e-pošte sa vašim Office 365 za Poslovni nalog. Ove dodatne adrese nazivaju se pseudonima.

Na primer, recimo da je Anina primarna adresa e-pošte ana@Contoso.com. Ona takođe želi da prima e-poštu na Ana.Milanković@Contoso.com i prodaja@Contoso.com. Možete kreirati te pseudonime za nju i sve e-poruke koje se pošalju na te pseudonime ići će u Anino prijemno sanduče.

Možete napraviti najviše 400 pseudonima za jednog korisnika. Ne zahtevaju se dodatne naknade ili licence.

SAVET: Ako želite da više osoba upravlja e-poštom koja se pošalje na jednu adresu e-pošte kao što je info@contoso.com ili prodaja@contoso.com, kreirajte deljeno poštansko sanduče. Da biste saznali više, pogledajte članak Pravljenje deljenih poštanskih sandučića u usluzi Office 365.

Dodajte korisniku pseudonime za e-poštu

Morate imati administratorske dozvole u usluzi Office 365 da biste to uradili.

 1. Prijavite se koristeći Office 365 administratorski nalog na https://portal.office.com/adminportal/home.

  Prijavite se pomoću Office 365 naloga administratora.

  Prijavljivanje u Office 365 kojim upravlja 21Vianet

 2. Izaberite stavku Korisnici.

  Kliknite na opciju „Korisnik“.

 3. Na stranici „Aktivni korisnici“, odaberite korisnika.

  Odaberite korisnika.

 4. On stranici korisnika, pored Korisničkog imena / E-pošte, odaberite Uređivanje.

  Važno : Ako ste upravo kreirali ili licencirali ovog korisnika, ne možete da dodate pseudonim e-pošte dok se e-pošta korisnika u potpunosti ne pripremi. To može potrajati do 30 minuta.

  Odaberite stavku „Uredi“.

 5. Na stranici Upravljanje adresama e-pošte, u polju za tekst u okviru Pseudonim otkucajte prvi deo novog pseudonima e-pošte. Ako ste dodali sopstveni domen u Office 365, možete odabrati domen za novi pseudonim e-pošte tako što ćete upotrebiti padajuću listu. Zatim odaberite Dodati.

  Napomena :  Pseudonim e-pošte mora da se završava domenom iz padajuće liste. Da biste dodali drugo ime domena listi, pogledajte Dodavanje novih domena u Office 365.

  Dodajte novi pseudonim.

 6. Kada završite, odaberite stavku Sačuvaj.

 7. Sačekajte 24 časa da bi se novi pseudonimi popunili Office 365.

  Korisnik sada ima primarnu adresu i pseudonim. Sve poruke koje se pošalju na adresu Ana@contoso.com i Prodaja@contoso.com ići će u Anino prijemno sanduče.

  Ovaj korisnik sada ima primarnu adresu i pseudonim.

 8. Kada korisnik odgovori, adresa u polju „Od“ biće njen primarni pseudonim e-pošte. Na primer, recimo da se poruka pošalje na Prodaja@Contoso.com i dospe u Anino prijemno sanduče. Kada Ana odgovori na poruku, njena primarna adresa e-pošte prikazaće se kao pošiljalac, a ne kao Prodaja@Contoso.com.

Takođe pogledajte

Pošaljite e-poštu sa druge adrese

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×